[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Salutare dom' Shubi.
@gmanea : Poti sa folosesti fara probleme alimentarea din overflow de pe full siphon.Ii pui un T,o valva de control a flow-ului intre T si ATS (nu mai stiu exact cat trebuie sa treaca pe dim. de 20x20) si gata.
Nu o sa se colmateze nimic.
Frumoasa.Derasa sunt cele mai rezistente.
Bun.M-am hotarat si voi merge pe reactorul de la Cleartides,in Ianuarie dau drumul la schimbare.

Cam asa va decurge(dupa recomandari).

Voi incepe cu produsele de baza pentru a scadea nutrientii:
ZEOvit (mediu de filtrare).
ZEObak (culturi de bacterii).
ZEOstart (sursa de carbon).
Carbon activ.
Sponge Power

1. 0.6L zeovit in reactor.Flow 250L/h.Pompa reactorului va fi pusa pe un timer cu un regim de functionare 3h on/3h off.Curatare zilnica a materialului.Zeolitul va sta 4 saptamani in filtru,dupa aceea urmand prima schimbare,90% din cantitate.

2. 0,3L carbon (Korallen-zucht) in saculet,flow pasiv.Schimbat o data la 30 de zile,scuturat periodic pentru a evita channeling-ul.

3. Dozare solutii:

3pic. ZEObak/zi in primele 2 saptamani,dupa aceea se scade la 3pic./2-3 ori pe saptamana.
0,25ml ZEOstart 2 ori/zi (dimineata si seara),dozat in fata pompei reactorului.
2pic. SpongePower,2 ori/saptamana.

4.Skimmer-ul ajustat pe umed pentru un export cat mai eficient al nutrientilor.

5.Schimb saptamanal de apa 5% cu Red Sea Salt.

6.Voi scoate Matrixul si GFO-ul treptat,urmand ca la finalul celor 4 saptamani sa ramana doar zeolitul.De asemenea,ies din ecuatie Fauna Marin Color Elements,urmand sa le inlocuiesc cu aditivii de culoare ai sistemului ZEOvit.

Parametrii tinta:

KH 6.5 – 7.5
Ca 400 – 420 mg
Mg 1250 – 1300 mg
K+ ~ 380 mg
Salut,bine ai venit.
Craciun fericit !!!
Nene Koala,tocmai faptul ca ai trecut prin bune si rele in 3 decenii de acvaristica,ma face sa cred ca nu vei renunta la marine.
Trece si pasa asta nasoala,da-o 'reaku'....get back on the horse
Salut.De pe forumul ZEOvit am informatia.Intra acolo,la sectiunea Teste.Sunt mai multe discutii pe tema testelor care includ si checker-ele si loturile de reagenti.
Ce probleme ai cu lotul?
Rezultate inconsistente la masuratori repetate?

L.E. Da,asa cum spune Dragos,poti cauta si pe reefcentral.com.Sunt si acolo posturi cate vrei.
Ce a crescut chromis-ul ala...
Sub pompa din dreapta,ce este chestia albastra?Tot chromis?
Cred ca aditia de Coral Food stimuleaza cresterea aiptasiilor.
In Ianuarie vreau sa vand Zebrasoma veliferum-ul si Foxface-ul.
Vreau sa-i inlocuiesc cu:image image image

Asta daca oi gasi pe undeva.
Se numeste polyp bailout.Cel mai frecvent,din cauza unor stressori din mediu.Poate sa apara si ca mod de reproducere al coralului dar in acest caz trebuie sa fie/este prezent si un inceput de calcifiere.(un nou schelet in curs de formare)
Din experienta iti spun ca daca ceea ce s-a desprins nu are acest inceput de schelet....
Da-l 'reaku,pana la urma il fac cu comanda vocala
La un debit de 400 de litri pe ora zeolitii nu se vor ridica in reactor.

Da,clar ca nu se vor ridica.
Ideea mea e asta:

- o pompa principala care asigura functionarea reactorului,cu valva de control al flow-ului intre ea si reactor.
- o pompa secundara,mai puternica care sa-mi asigure amestecarea/curatarea zeolitilor inlocuind pomparea manuala,fara furtun de aer.
Nu as baga pompa asta dar ma gandesc la perioada cand plec prin concedii.Oricum va trebui sa-mi "shcolesc" un membru al familiei in tainele ZEOvit-ului.
Pompa asta,a doua,va fi fara valva,doar cu un racord olandez,care sa-mi pemita deconectarea usoara pentru curatare.Asta va fi pusa pe un timer ca sa mearga 1min. pe zi.
E foarte probabil sa iti ajunga o pompa de 1000 de litri.

Da si eu cred.Cu toate ca zeolitii vor restrictiona din flow,o pompa de 1000 de litri tot imi scoate un 400L/h,mai ales ca baga la nivel 0,nu?
De fapt nici nu am nevoie de 400L/h.O sa folosesc mai putin de 1L de zeolit.

Daca vrei sa iti fac un reactor vorbim, suna-ma, cred ca ai numarul meu de telefon.

Da,il am.Ne auzim.
In cazul in care nu mergi pe autocuratire va trebuie odata sau de doua ori pe zi sa
cureti manual zeolitii.

Da,stiu treaba asta.Cateva zile nu e foarte problematic daca nu-i cureti.
Nu inteleg de ce agresiva curatarea cu aer?

Ei zic ca aceasta curatare cu aer dizloca prea mult mulm pe langa pomparea lor,ma rog,mie mi-e mai mult de bulele de aer care urca in display dupa operatia asta.
Zeolitii nu trebuie sa ti-i ridice.

Ridicatul/amestecatul automat al zeolitilor inlocuieste pomparea manuala (tot asta faci si la pomparea manuala,ii ridici,ii agiti ca sa iasa mulmul).Doar debitul de apa mai crescut prin ei nu e de ajuns,trebuie sa-i miste ceva:ori tu,ori pompa,ori vibratiile ca si cel de la Avast.Intre pompa si reactor imi trebuie o valva de reglaj al flow-ului.Trebuie 400l/h la 1L de zeolit.O sa merg cu un program la reactor de 3h on/3h off pana la primul interval de schimb.
Te sfatuiesc sa folosesti zeolitii de la Korallen-zucht (zeovit).

Bineinteles,astia i-am si luat.
Ca spatiu,de atat dispun,fara sa fac vreo modificare (dezlipire si relipire) la despartitoare.S-ar putea face in ultima instanta si modificarea asta dar daca e posibil,as evita-o.
image

Nu ma prea incanta ideea cu aerul ala injectat in reactor.Efluentul va fi fix in compartimentul verticalei (altcumva nu am cum sa-l pun) si nu as vrea sa-mi bage toate microbulele in display.Pe langa asta,baietii de pe ZEOvit zic ca ar fi prea agresiva curatarea asta cu aer.Eu zic ca functioneaza foarte bine si fara aerul ala,la cata miscare e in reactor.
Voi avea undeva la 750ml de material.
Cam ce pompa crezi tu ca ar merge astfel incat sa-mi ridice zeolitii?(sunt paralel la treburile astea ce tin de tevi,debite,robineti,coturi,furtune,etc.)

@Dragos: Ma gandisem la unul dintre astea
imageimage

Cel de la Cleartides vine cu o pompa de 500l/h si cu o valva de control a flow-ului.Grotech-ul vine cu un EHEIM 1250,fara valva de control.Trebuie sa-mi mai fac niste calcule sa vad care combinatie mi s-ar potrivi cel mai bine.
Sau exista vreun mester prin Bucuresti care sa se priceapa sa faca un reactor de zeoliti?

@Sebi : Se multumeste .
Gabriel wrote:OCD -ul asta e ceva de genul sindromului obsesiv-compulsiv

Dap...nu toti cei cu marine il au?

Teste nu fac decat 1 data pe saptamana,asa m-am obisnuit.
Pe Salifert - low range - am cat sa nu fie complet incolora mostra.
O sa incerc sa tin nutrientii la valorile astea ca sa nu sochez foarte tare coralii cand voi face trecerea spre ZEO.Sper sa-mi reuseasca un switch cat mai lin.

restul parametrilor sunt:

Ca - 420
Mg - 1290
KH - 8,6 (il scad usor)
K - nu stiu la momentul actual (astept testul) dar cred ca am o deficienta la acest element,nu majora,dar este.Monti cap-ul orange are o usoara tenta de gri intr-o zona.

Am inceput achizitia componentelor ZEO,urmeaza sa-mi soseasca si noua sare.Voi trece de la Red Sea Coral Pro la Red Sea Salt (galeata albastra,are parametrii mai ok pentru sistemul ZEO).

Trebuie sa incep sa-mi "cultiv" OCD-ul
Am tras o testare (3 de fapt) de curiozitate,cu noua jucarie Hanna pentru fosfor.
Am incercat sa elimin cat mai mult din sursele de erori (amprente,bule,pozitie,etc.).
Lotul de reagenti folosit a fost cel care era in cutie(H014),nu cel comandat separat.

Rezultat:
test 1 - 6ppb
test 2 - 5ppb
test 3 - 6ppb.

Dupa conversie (fosfor -> fosfat):

test 1 - 0.018396
test 2 - 0.01533
test 3 - 0.018396

Deseara sau maine voi mai face o testare si cu ceilalti reactivi(H037),sa vedem ce rezultate dau.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: