[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinBarbu
Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Ok, putem trece peste masuratul apei de osmoza daca masuratoarea nu e asa precisa. Osmozorul meu are mai putin de 1000 litri procesati, nu stiu cel al lui Bogdan cat de uzat e, idea e cati fosfati sunt intr-o apa proaspat pregatita. Asta e problema.

Astept si testul apei lui Dan, sa fie din trei surse, , dar oricum trendul e acelasi.

LE Poate e o diferenta si la apa de la robinet intre cea de la Sibiu si cea de la voi...
Da, Pro Reef. Daca nu o au o sa iau Red Sea.
Am comandat de la Florentina, acum sa vad daca are pe stoc...
Posibil sa fie de vina si schimbatul tipului de sare, posibil sa fie si loturile, dar la mine de la bun inceput am folosit Kent, iar eu am avut sare din doua loturi diferite pt ca am cumparat o data o cutie de 26kg si dupa vreo doua luni am mai luat vreo 12 kg, si am avut fosfatul mare tot timpul...

Sunt curios daca mai faceti teste...
Zsido wrote:Daca as fi in locul tau as alege intre red sea sau tropic marin.

Asa o sa fac, am dat comanda de Tropic Marin. Daca o au pe stoc o iau, daca nu, mi-a promis un prieten ca ma ajuta sa iau Red Sea
Blue14 wrote:De asta am eu fosfati!
Renunt la ea !

Da, cred ca si din cauza asta ai tu fosfati, si dan.pavelescu la fel si de aia a avut si koala algele alea....dar asta e doar parerea mea, la nervi...
Buuuuun.....

Constincios cum sunt ieri fac schimbul saptamanal de apa de 30 litri ( 7,5%), dupa ce in prealabil joi am schimbat si phosguardul si carbunele. ( am pus aproape 500 ml de phosguard - in reactor).

Azi foarte increzator ma apuc de teste.....stupoare PO4 : 0.134 smilie , dupa care la recomandarile lui Dragos prepar 5l de apa osmoza cu sare noua si fac testul de fosfati....din nou stupoare...0.098 ( se vede poza), dupa care testez fosfatul si in apa de osmoza- rezultat 0 ( se vede poza).

Concluzii:
1.Daca vrei sa iti fu.i acvariul iti iei cea mai de cac.t sare si anume KENT.
2. Cu cat eram mai constincios si ordonat in ceea ce priveste schimburile cu atat turnam mai multi fosfati in bazin. Puteam sa pun eu 1000ml de antiphos.
3. Donez aprox 10 kg. sare kent ( atentie, cu fosfati )
Imi pare rau de pierdere...
Despre asta e vorba...
Prin partea fara furtun trage aer care trece prin acel material ( calcia sodata sau cum naiba io zice) care scoate CO2 -ul din aer si il trimite in skimmer.
Hristos a inviat! Sarbatori fericite tuturor !
Salutare,

Daca se poate as vrea si eu urmatoarele: 30, 45, 38 (zoasi rosii), 10 si 45

Merci!
Eu cred ca inainte de a baga vreun peste care sa faca curatenie trebuie sa gasesti cauza si pe aia sa o elimini...
Fain asa !Bravos !
elven wrote:vezi ca yellow se atinge de penati

Nu am penati si in principiu nici nu o sa am vreodata
O sa incerc in prima faza cu sifonatul dupa care daca se inmultesc cu un six line. Am Yellow Wrasse dar nu se atinge de ei. Poate si din cauza ca sunt pe geam si nu pe pietre....habar n-am. Vedem ce si cum. Inca nu ma supara foarte tare.
Seamana cu Flatworms. Sunt ok, sau...?
Wow...arata super
Imi spune va rog si mie cineva ce sunt carcalacii aia de pe sticla. Ca si mentiune doar in zona aia laterala apar...
Caratul apei indiferent de unde il faci va fii mult mai greu decat daca ai astepta. Si daca tu nu ai rabdare sa faci apa de osmoza cum o sa ai rabdare cu tot sistemul in sine...???

Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Go to: