| Message |
|
|
|
Foarte tare si interesant...
|
 |
|
|
CristiC wrote:Cataline,te cred. Bazinele mele de pana acum au fost startate toate exclusiv cu piatra vie. Asta e primul cu uscata. Am tratat-o inclusiv cu Cl. Daca aveam acid muriatic, bagam si din ala  .
Bine-a fi, da-o naibii.
Asa am zis si eu...sunt curios sa vad cum o sa stai cu fosfatul. Doamne ajuta sa fie bine
|
 |
|
|
Hai nu ne maai fierrbe atat. Despre ce e vorba, ce ti-ai mai luat ???
|
 |
|
|
La mine nu mai sunt noutati in bazin. Ieri am facut schimbul de 30l, am curatat skimmerul si pentru prima data am curatat si injectorul. Am facut aditii de Stability, Biodigest si Kent Essential Marine. Testele sunt bune mai putin PO4. Miercuri o sa schimb Phosguardul (face 2 saptamani) si ma gandesc sa pun undeva la 400ml pentru 400l apa sa vad ce se intampla (acum am 300ml). Ma gandesc ca poate nu am pus destul si asta e cauza pentru care ei nu scad nicicum. O sa fac teste intensive atunci sa nu il scada prea brusc...
In ceea ce priveste pestii ei sunt ok, mananca sunt prieteni unii cu altii atat cat se poate, am trecut cu bine peste episodul cu gris...e ceva vreme de cand a trecut complet.
Corali nu am mai adaugat deloc probabil saptamanile ce urmeaza o sa mai bag un acan rosu si o rodactis si cam atat pana in toamna ca am ajuns la fundul sacului
|
 |
|
|
|
Foarte fain bazinul. Faptul ca e mare iti da posibilitatea ca pe langa o multime de corali sa ai si o haita de ciortani...super!
|
 |
|
|
Cred ca decicleaza ficatu'
|
 |
|
|
Da da, asa da...a iesit ft bine si standul, dar cand vad piatra aia uscata mi-se face rau...am sechele 
|
 |
|
|
Deci care e treaba cu pozele alea....???
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Zici ca e un paianjan...foarte fain. De ce in refugiu, nu e reef safe?
|
 |
|
|
|
CO2 scrubberul a fost schimbat. De acum inainte o sa il las 10 zile.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Cat timp are scrubberul de CO2? La cat folosesti tu si la skimmerul tau ar trebui schimbat
undeva la 7-10 zile. Dupa ce se face violet, daca il lasi incontinuare isi pierde incet culoarea violet,
revine la culoarea alba chiar daca nu mai face nimic. Eu zic sa il schimbi, inclusiv pH-ul iti spune asta.
Ups...are fix 24 zile. Nu stiu cum am uitat de el. Il schimb urgent!
|
 |
|
|
|
Frumosi discusii. Bafta cu bazinul, arata super !
|
 |
|
|
Si avem teste:
Salinitate: 1024
PH: 7.7-8
Mg: 1230
Ca: 470
KH: 8.334
PO4: 0.0766
NO3: 2,5
Cu exceptia fosfatului eu zic ca sunt in grafic. In bazin totul decurge bine cu exceptia unui Kenya Tree care nu se mai deschide. Oricum nu imi placea coralul, a fost pe aceiasi piatra cu GSP-ul, deci nu e paguba mare
|
 |
|
|
georgemonda wrote:ce sare folosesti la bazin???
Kent
|
 |
|
|
|
Poza cu CO2 scrubberul
|
 |
|
|
Asadar, am facut doar azi schimbul de 15%, am curatat sticla, pompele. Am facut aditii de Stability , Biodigest si Kent Essential Elements. Tinand cont de faptul ca acum trei zile am schimbat phosguardul si carbunele, abia astept testele de deseara...
PS: Nu stiu ce sa fac cu CO2 scrubberul, pe alocuri este mov pe alocuri nu. Il mai las sau il schimb?
|
 |
|
|
|
Fain pestele!
Asa e si yellow wrasse-le meu apare ccam 5-6 ore pe zi. In rest sta ascuns.
|
 |
|
|
Pestii o duc bine.
Ca si noutati miercuri am curatat sumpul, am inlocuit rowaphosul cu phosguard siam schimbat carbunele.
Maine o sa fac un schimb mai mare de 60 litri adica 15%. Au msi dat inapoi algele alea verzi de pe extremitatile pietrelor si se deschid din nou toti coralii la maxim.
Deci maine schimb si duminica teste
|
 |
|
|
darthradu wrote:Pana luni cel putin.
Va multumesc pt urarile de bine. Reveniti in plm la pejti. Pune ledu ala pe radiator vezi daca se incalzeste. Etc
Multa sanatate !!!
|
 |
|
|