| Message |
|
|
Stati ca m-am zapacit cu totul.  Cred ca de la frig mi se trage.
Eu acum mi-am dat seama ca am confundat in tot timpul asta Echinodorus cordifolius cu Echinodorus schlueteri 'Leopard'.
Eu ramasesem cu ideea ca ce am eu acolo, langa Nymphaea, e un Echinodorus schlueteri 'Leopard' :o
Abia acum a inceput sa mi se ridice ceata de pe ochi (creier). So, voi ziceti ca ala de-mi imfloreste mie este un cordifolius si o sa se faca enorm? :o
P.S. Cred ca trebuie sa-mi gasesc un alt hobby 
|
 |
|
|
@M.A.: Nu renunt la Echinodorusul ala nici picata cu ceara  Si asa a trebuit sa renunt la multe plante dragi.  Si mai ales ca acum imi face si floare...
Cu Alternanthera cam asa e, desi acum a mai prins avant. Cam tot acvariul meu sufera dupa lumina
Cu buturuga se poate rezolva. Dar cam am avut mereu in avarii o buturuga am vrut de data asta ceva nou.
@Leo: asa vazusem si e pe Tropica.
@hans: cred ca si ea suferea dupa lumina. E cam intunecat coltul ala din bazin
@jack: n-am renuntat la bete pt ca a spus lumea ci pur si simplu am ajuns si eu la un moment dat la concluzia ca nu dau bine in peisaj.Ma gandisem si eu la varianta cu niste plante cataratoare pe betele astea
Sigur, nici o problema cu Rotala,numai sa reusesc sa ofac sa mearga 
|
 |
|
|
mausmann wrote:
profipet wrote:
Buna ziua,
Cand vom face comanda, care inca nu a fost stransa, cu certitudine vom include si comanda dv.
anuntandu-va inainte si in cat timp va veni.
Vom tine legatura.
Cu respect,
Corina Gavrila.
Relatii Clienti
Tel: 0244/ 407 574;
MobiL: 0788/ 52 77 38; 0722.315.095
E-mail: corinagavrila@profipet.ro
relatiiclienti@profipet.ro
Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam....sa speram ca nu vom astepta in zadar. Viva la revolucion!
Am zis eu ca pe la Craciun, odata cu bradutul traditional, o sa avem parte si de planta asta, in cel mai bun caz 
|
 |
|
|
calcaneu wrote:Cumpar femela adulta de ancistrus ;
Ti-as putea da eu femela de ancistrus, numai ca...nu stiu cum pot sa o scot din acvariul ala... 
|
 |
|
|
Si eu am 3 molly maturi, o femela si 2 mascului si un puiut patat, daca te intereseaza. 
|
 |
|
|
Scriu tot aici, ca e pe aceiasi tema.
Pe scurt, pt ca povestea e prea lunga, am avut 7 neoni, au murit toti. Au facut gris, i-am tratat cu Costapur, dupa indicatiile in romaneste de pe cutie de i-am intoxicat (atentie la traducerile in romaneste!).
Asa ca ...s-au dus toti, pe rand
Intrebare: cum procedez acum pentru a pregati acvariul pentru alti pesti?
Cat timp trebuie sa las? Schimburi de apa cam cat % din volumul acvariului?
|
 |
|
|
Sandu wrote:
koala wrote:... e gata copii, e gata, nu va mai repeziti ! ... usurel cu pianu' pa™ scarile alea, ca odat' mi se varsa clapili  ...
a reku` politetea`n tine...te bagi tu peste editarea mea
Saru`-mana magdutza :-) da ursuletu` fu mai rapid
Oricum acvariul e frumos si ca sa revenim la subiect e taman bun de vanzare.
Bafta 
Daaa, am vazut ca domnul Koala fu mai rapid. Desi...parca el era ala batran si obosit :-)
Koala
Multumesc...vad...ca e inghesuiala mare pe el
Daca ma supar il scot si pe ala de 30 l la vanzare 
|
 |
|
|
MihaiCalin wrote:Oare ma inseala ochiul sau pe acvariul ala il/o cheama zuza si are 4 picioruse si mustati  ...simpatic pisoiul
Si? E vreo problema?  Nu va place numele sau cum arata? Eiiii! Pretentiosi mai sunteti!
Sorry, am reorganizat pozele de la mine din galerie si...linkurile nu le-am actualizat.
Sandu: Multumesc. Trimit acusica! 
|
 |
|
|
Mausmann, gata, ne facuram 10. Action, please !:-) Sa ne spui cum procedam cu banii. 
|
 |
|
|
koala wrote:.. in schimb, mi-a spus manyaku [ intr-un mesaj personal ] ca a vazut oscari de vanzare la magazinul de pe Calea Grivitei ... s-a discutat despre el mai de mult : LINK ... n-am apucat sa trec p'acolo inca, asa ca nu stiu nimic precis ...
Cred ca asta e magazinul de-ti spuneam ca l-am vazut la TVR2 cu oscarii intr-un bazin mare ce semana cu al tau
Si eu vroiam sa-i sugerez sa mearga acolo.
|
 |
|
|
koala wrote:... ba, daca nu gasiti pe nimeni doritor si din cauza asta nu va iese "socoteala", bagati-ma si pe mine in calcul ... chit ca la astronotusii mei nu imi trebuie nici un fel da™ planta  ... doar n-o sa va las la greu ! ...
Multumim de ajutor  Cum era: "prietenul la nevoie se cunoaste", nu?
Si ce faci cu ea? O plantezi in gradina? 
|
 |
|
|
Nu renuntam deloc  Sa ne inecam ca tiganu la mal? Mai trebuiesc doua personaje doritoare de aceasta planta minunata.
Cine mai doreste? 
|
 |
|
|
Dolly wrote:Daca te intereseaza, pot sa-ti timit ceva materiale. 
Da, sigur, m-ar interesa.  Multumesc.
Dolly wrote:Se gaseseste. Dar masculii sunt foarte violenti intre ei...Ca toate speciile de gurami de altfel. 
Iar eu sunt impotriva violentei! 
|
 |
|
|
Kosmo wrote:Io nu cred in feng shui si nici ea nu prea il ia in serios, este mai mult ca un motiv de gluma care ne asociaza la ceva ce ma pasioneaza mai mult pe mine si imi ajuta "deturnarea" de fonduri.
Pai asta e ideea de baza in feng shui....sa crezi. Daca nu credeti....  nu tine. Dar....ai dreptate, e un bun motiv pentru a pune in practica pasiunea pentru acvarii.
Nu ne-ai spus ce volum are acvariul!
Kosmo wrote:Bine v-am gasit! 
Bine ai venit 
|
 |
|
|
hans wrote:Da, ai dreptate...chiar daca nu prea arata a rotala indica...esti sigura ca e indica ? Prea arata rau saraca...mai ales ca am vazut indica crescuta in conditii jalnice...dar crestea.
Eu asa zic. Planta o am de la Leo, venita odata cu Marsilea (cred ca de la tine era  ) Asa ca el poate confirma daca e Rotala indica.
Daca te uiti si in poza facuta la inceputuri, in acelasi loc am avut o Rotala macrandra . N-a mers  Culmea ca in acvariul de 50 l imi merge (desi si aici cu perioade).
De aceea am incercat cu Rotala indica, am sperat ca se va adapta mai bine.
|
 |
|
|
hans wrote:
Magda wrote: Din pacate Rotala si Luwigia nu prea merg in acvariu asta, la propriu. Le lipseste ceva...
Plante cu frunze mici ...o sa fie cele de genul covorasului.
Ai incercat si rotala indica ? M-asi mira sa nu mearga...
'Incercat  Daca te uiti cu atentie la poza, in partea stanga, chiar langa geam, in spatele Echinodorusului este o tufa anemica de Rotala indica. Cand am plantat-o avea varfurile rozalii. Acum, la baza isi pierde din frunze, iar varfurile noi care cresc sunt verzi.
|
 |
|
|
aripel wrote:Salut! daca i-mi permiti o parere 
Nu mai permit nimic  Gata! S-a inchis oferta. Cand spusei eu ca o sa sariti cu criticile
Glumesc  Sigur ca-ti poti spune parerea, it's a free country :-)
aripel wrote:imi plac plantele din acvariu dar mi se pare ca nu le-ai combinat tocmai fericit......iti produc o imagine "egala"...cred ca si spatiile dintre plante sunt aproape egale si plantele uniform repartizate.....
....iar acvariu pare mai mic decat este....
eu as fi "format" si niste tufe ( aglomerari ) din plante cu frunze mici ( ex. ludwigia repens, rotala macrandra....)
Dar Dalles are dreptate.....gustul, de la un anumit punct este subiectiv....
Din pacate Rotala si Luwigia nu prea merg in acvariu asta, la propriu. Le lipseste ceva...
Plante cu frunze mici ...o sa fie cele de genul covorasului.
|
 |
|
|
Dalles wrote:Am o cartulie din care am mai citat pe aici: "L'art de l'aquarium" si care recomanda pentru un acvariu cu anabantide urmatoarele asocieri (bineinteles, nu toate speciile enumerate la un loc):
- Trichogaster trichopterus
- Trichogaster microlepis
- Colisa lalia
- Colisa labiosa
- Colisa fasciata
iar in stratul de jos al acvariului:
- Botia macracantha
- Botia devario
- Botia lohachata
Avand in vedere ce gasesti pe la noi, cred ca mai poti pune trei trichopterus (2 femele + 1 mascul) si trei macracantha. Lalia cu leeri ar fi cam monoton, din cauza desenului corporal relativ apropiat.
A vazut cineva microlepis prin Romania?
Am studiat "oferta"  Cred ca la un acvariu de 120 l inca 3 Trichogaster trichopterus pe langa cei 3 Leeri ai mei ar fi cam mult, nu? Toti ajung cam la 10-12 cm.
Botia, nu-mi place "daloc". Seamana cu un vierme  Si se face si asta cam marisor.
Colisa lila...ai dreptate, cam aduce cu Leeri
Mi-a placut Colisa labiosa...ma rog, anumite varietati. Dar daca e asa bataioasa....  Si...se gaseste pe la noi?
P.S. Cam multe mofturi,nu?  Multumesc pentru ajutor 
|
 |
|
|
Dolly wrote:
1. Nici betta nu sunt foarte "zglobii", dar macar isi mai arata mutrisoarele.
2 Mi-e teama ca o sa se lase cu :scrima: cind vor depune, indiferent care din ei.
Nu sunt, ce-i drept, dar macar erau mai colorati  Desi...m-am cam saturat sa vad cum ia bataie femela
Dolly wrote:Ai mai putea incerca niste Rasbora sau Colisa lalia. Cei din urma nu sunt chiar asa de sfiosi, dar iti trebuie si ceva ascunzatori pentru sarmanele femele. Eu am avut Colisa lalia si nu mi-am imaginat cit de rai pot fi masculii. Ca urmare am renuntat si mi-am luat neoni. :sic:
Rasbora imi plac si nici nu cresc prea mari. Numai ca sunt din familia Cyprinidaelor, nu stiu cat de bine merg cu Leeri. Din cate am citit au conditii de viata cam diferite. Hm?
Colisa....interesant, insa...., o fi prea liniste la mine in acvariu, dar nici scandal nu vreau :-)
|
 |
|
|
Dalles wrote:Ouch!
Touche, monsieur pussycat!
De unde rezulta inca o data valabilitatea ecuatiei: Barbatii+florile=baba+mitraliera
Mda...si eu m-am nascut ieri  Lasa ca stiu eu ca ai facut intentionat. Ai vrut sa fii subtil. 
|
 |
|
|