[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Magda
Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
hmmm, desi nu e prea frumos sa ceri varstra in cazul unor "doamne/domnisoare"... am sa-ti satisfac totusi curiozitatea:
2 bucati ancistrusi sunt trecuti in nefiinta (motive necunoscute);
1 bucata ancistrus "maritata" cred ca la vreun an jumate
1 ancistrus ramas acasa acum avand peste 2 ani.

:-)

P.S. ai vazut totusi ca nu m-am legat de "capetele incornorate" ale masculilor.
Sandu wrote:Asa e, sunt mai rare...

Inseamna ca eu am parte numai de "raritati". :-) La cati ancistrusi am avut nu s-a nimerit sa fie nici unul mascul
Dalles, m-ai cam lasat in ceata, nu mi-ai spus ce "pietroi" ar merge acolo.
Eu deja am inceput reamenajarile in "bazinas".
Intr-adevar culorile pestilor si a plantelor din acvarii sunt cam...ciudate si nenaturale.
Dar aranjamentele sunt o buna sursa de inspiratie pentru amenajarile interioare viitoare ale apartamentelor noastre
Nu arata prea rau deloc
Ma gandeam ca ar fi dat mai bine daca "imbracai" si bratele buturugii cu putin java moss.
Si parca si pe jos, in fata ar merge un "covoras"
Eu una ma bazez pe voi. Caci la mine tot rau arata
Incep sa dispara si amaratele de "petice" care erau. Si pana vine TLD-ul 965 tare mi-e teama ca 'oi ramane cu nimicuta.
Cousteau wrote:Se gasesc Philips TLD 965 de 18 W la magazinul de pe Ritmului???
S-a mai facut comanda la aceasta categorie? Sunt interesat!

Se pare ca da. Adica se gasesc si s-a facut comanda pentru o cutie.
Vezi cine mai este interesat si mai comandati o cutie.

P.S. Trebuia sa continui discutia tot la topicul cu achizitionarea de Philips TLD 965.
Chiar ca jungla, mike'
Un pic cam multa "dezordine" pentru gustul meu, cauzata de plantele care cresc repede. Eu am cam renuntat la ele, din cauza asta.
Dar oricum, arata bine.
Si-mi place poza cu pisoiul pe capac. Nu are nici o treaba.
Sandu wrote:Ma da` n-ai schimba substratu` ala neam

Normal Testez "desfasurarea" acvaristicii in conditii precare. :-)

Pai tu stii cat am "cheltuit" pe pietrisul ala? smilie Si tocmai acum sa renunt la el.... :-)
Hmm, dificil. Sa le luam pe rand:

Dalles wrote:Mie mi se pare un pic cam inghesuit.

Yeap, cam este ce-i drept. Ca asa fac eu, vreau sa incapa toate plantele.

Dalles wrote:Disting o multime de Anubias barteri (unul are si floare?).

Chiar doua, dar una nu se vede in poza.
Dalles wrote:Ar fi bine sa te rezumi numai la varietatea nana, dar nu in exces. Doua "cotoare" legate pe buturuga si unul de o piatra solitara asezata in partea stanga sunt foarte de efect.

Nu pot promite asta. Chiar imi place varietatea "augustifolia" (care e in stanga in planul din spate). La ce piatra te gandesti?Ce culoare ar trebui sa aiba?

Dalles wrote:A doua planta din stanga e un pui de Echinodorus sau o Sagittaria?

E echinodorus tenellus. Abia reusisem sa-l resuscitez

Dalles wrote:Incearca sa te axezi pe plante marunte: Rotala, Michranthemum, Hemianthus, Vesicularia dubyana, pe care sa le asezi in grupuri.

Hmm, nu cred ca merge nici una din cauza substratului din granit negru (o fixatie de-a mea din trecut )

Dalles wrote:Ba ar merge pe fundal chiar si un fir solitar de Bacopa (dar nu mai multe) sau doua de Elodea, prinse impreuna.

Am sa incerc cu Bacopa

Dalles wrote:Cred ca ar da mai frumos daca ai impinge catre spate aranjamentul inalt din dreapta, astfel incat sa nu mai faca umbra aia compacta, sumbra. E bine ca umbra sa existe, dar sa fie sesizabila pe fundalul plantelor care o inconjoara din toate partile.
Buturuga e o alegere buna, dar trebuie sa fie inalta si cu "varful" neacoperit de plante, cam dupa modelul muntilor care nu au copaci pe creste, ci numai vegetatie marunta.
Gaseste o buturuga mai sofisticata, de care sa legi Java moss. Atentie: nu pe tot lemnul, ci numai pe coturi.

Din pacate nu se poate. Buturuga (vita de vie) este mare si lata, ocupa destul de mult din acvariu (are deja valoare sentimentala ca am muncit la ea de mi-am zdrelit mainile )
Sa stii ca care o forma destul de sofisticata, dar pentru ca e acoperita de plante nu prea se mai vede. O s-o mai "dezgolesc" si, asa cum ai sugerat, incerc ceva si cu Java moss.

Dalles wrote:Elibereaza 3-4 degete de nisip in fata si acopera-l cu Marsilea, daca ai. Daca nu, poate ramane si gol. Amplifica spatiul, cum a zis si florin0_2001.

Aici va raspund la amandoi Am incercat mai demult cu Glossostigma. Nu a rezistat din cauza pietrisului, care are "boabe" mari cu margini destul de taioase. smilie Nu stiu ce planta de covor s-ar preta la un astfel de substrat

Dalles wrote:Nu in ultimul rand: teava filtrului ar da mai bine daca ai rasuci-o la 90 de grade, astfel incat sa stea paralel cu geamul din dreapta. Mai reduci din impactul vizual.
De asemenea, ar fi bine daca ai reusi s-o mai scurtezi, pentru ca mi se pare exagerat de lunga pentru un acvariu asa de mic. Banuiesc ca disipeaza curentul unui filtru prea puternic. In cazul acesta nu conteaza lungimea tevii, ci numarul gaurilor de evacuare de pe ea. Astfel, o tevusca de 5 cm cu 10 gauri de evacuare e mult mai eficienta decat o teava lunga cat acvariul, dar cu numai 3 gauri.

Cu teava...m-am tot foit si eu... Asa e filtrul ala facut...Dar nu m-am gandit pana acum sa tai din teava...O sa studiez problema.

Mai am acolo si niste bolbitis, in planul din spate. Nu si-ar gasi si el un loc pe undeva in aranjamentul sugerat?

Ideea a fost de un bazin numai de plante cu crestere lenta, de genul anubiasului, cu evidentierea buturugii ca "tema centrala".
Sa spuneti cum a ramas si cum "actionam" in continuare, please.
Cam asa se prezinta acum acvariul meu de 30 de l in care am 5 neoni si un ancistrus.
Din pacate calitatea pozei lasa de dorit, pt ca a trebuit sa o miscorez fooooarte mult sa "incapa" in galerie
Cum as putea sa-i mai imbunatatesc lookul?
MARELE ALB wrote:Si, cu mica intirziere, niste flori Myriophyllum tuberculatum si Anubias pentru toata partea feminina a forumului .

Da, asa da "ghiocei" Nici cu restul plantelor nu mi-e rusine...

MARELE ALB wrote:P.S. Cred c-am stricat galeria . Vroiam sa mai pun o poza si nu mai merge .

Cu siguranta ai stricat-o. Ma chinuiam de jumatate de ora sa "urc" o amarata de poza care nu mai incapea in spatiul meu virtual cand, dupa ce o micsorasem destul, mi-a dat eroare :-) Si pe urma am vazut si de ce...
Felicitari bliti! Era si normal sa castigi la ce acvariu "smecheros" ai

Razvan M wrote:Ce ai castigat mai exact ?

Ia uite pragmaticii A castigat premiul I
Mai da' ce de-a pesti! Leerii cu Scalari cu niscai killie si ...discusi?
Plantele sunt superbe Sunt niste "boscheti" pe acolo.....pt care te invidiez :-)
Asta imi aduce aminte de perioada in care am tinut si eu intr-un acvariu de 30 de l o pereche de betta. Acvariu era bine plantat si aveau destule ascunzatori (inclusiv o buturuga mare cu tot felul de ascunzisuri).
Cu toate acestea femela nu avea scapare.
Nu de putine ori veneam din camera mea (acvariul era pe hol) pt ca auzeam tocmai de acolo "scandalul" din acvariu.
Mi se facea mila sa vad cum femela, ca sa scape de nebunul de mascul , se aseza sub, sau peste o frunza, lund o pozitie nefiresca, incercand astfel parca sa se confunde cu acea frunza, numai ca sa poata trece neobservata.
Sau intra intr-un loc stramt, intre buturuga si geamul acvariului si aproape ca nici nu mai "respira".
De fiecare data trebuia sa "despart" cuplul, scotandu-i pe rand din acvariu, ori pe el, ori pe ea...
Cousteau wrote: Vreau neaparat leeri, gourami albastru si colisa

viviparu'"]...mai pune si niste gourami galbeni. Sau macropodus.[/quote:4c47453f26 wrote:

Hmm, nu sunt deja cam multi pentru 135 de l ? Mai ales ca la Leeri recomandabil este proportia de 2 femele la un mascul....
Si eu cu 2 de 18w/ 60 cm.
INTROS wrote:@ Magda
Eu nu stiu cat ma voi mai bucura de ea, dupa cum ii merge
Pai se poate mai fratilor dupa ce am asteptat atat, acum cand a venit sa-l primim pe micul H. callitrichoides in intuneric si sa nu-l omenim (vorba cuiva) cu un TLD 965 si un CO2 la dozator acolo.

CO2 are, de la sticla Despre TLD 965 nu stiu mai nimic, recunosc, dar sunt dispusa sa incerc. Problema la mine este ca nu am loc decat pentru doua tuburi de 20 w (in cazul tuburilor de Phillips de 18 w, la dimensiunea respectiva).
...."acvariul stil Oliver Knott "....sweet dreams...
MihaiCalin wrote:plantaminul e fertilizant lichid nu?...eu nu vreau sa starnesc dispute...da sunt mai sceptic in privinta lui...parerea mea ca ajuta mai mult la inmultit alge.

Nu stiu la ce ajuta, dar nici eu n-am observat sa am mari realizari de la el

Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Go to: