[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Magda
Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Mi-a murit si masculul de australe Aceleasi simptome.
Iar puiutul pe care il credeam femela vad ca devine un mascul in toata regula
Asa ca in momentul asta mai am doar o femela matura si un mascul puiut.
johnny6600 wrote:Daca ai de gand sa tii si pesti in acvariul ala ai nevoie de pietris cu granulatia de 2-3 mm nu de nisip pentru ca altfel nu vei putea sa aspiri substratul.

Nu prea e corect ce spui tu aici . Eu am nisip fin in acvariu si pot sa aspir foarte frumos si usor mizeria de pe el, odata cu schimbul de apa pe care il fac cu clasicul furtun. Iar pestii (depinde de ce pesti alegi sa tii) nu sunt incurcati in nici un fel de nisipul respectiv
Era corect daca ne refeream la plante. Si aici da, pot spune ca daca vrei sa ai substratul din nisip fin si sa-ti mearga si plantele, trebuie sa pui turba sub el.
Combinatia de: numai nisip fin cu pietris nu duce la nimic bun. Sufoca radacinele plantelor.
Ce sanse am sa gasesc asa ceva? Are cineva de dat ? Pana acum n-am prea vazut prin magazinele de pe la noi.
Mda...sugestia lui Batra la problemele mele a fost sa trec la gardneri
Iar eu refuz cu inversunare. Nu stiu, dar mi se pare prea simplu pentru mine. Trebuie ceva complicat :-)
Si mie mi se pare la fel de normal sa te raportezi la volumul net al acvariului cand faci tratamentele. Eu cel putin asa fac mereu. Sau chiar prefer sa pun mai putin decat mi-ar iesi in mod normal din calcul.
Ideea era ca n-am vazut sa fie afectate alte plante din acvariu, doar Micranthemum. Ma gandesc atunci ca are el o sensibilitate la apa oxigenata. De obicei asta era tratamentul impotriva algelor cel mai safe pentru plantele din acvariu.
Sa continui povestea inceputa in vechiul forum, desi...nu stiu pe cine ar interesa Cine stie...?!
Din pacate lucrurile nu stau deloc roz la australe. Am reusit sa am un singur puiut pe care l-am crescut mare. E o femela si acu' zburda prin acvariul mare alaturi de ceilalti.
Pestii maturi nu mai vor sa depuna. Desi am incercat si varianta cu spararea pentru un timp, femele de mascul. Mai obtineam cate o icra la o saptamana Si din icra asta, desi am fost foarte atenta la proprietatile apei, nu iese nimic. Nici macar in faza de formare a celor doua puncte negre pe post de ochi nu mai ajunge.
Colac peste pupaza, zilele trecute mi s-a imbolnavit una din femelele mature. S-a umflat si si-a zburlit solzii, stand numai pe la suprafata apei. Azi dimineata am gasit-o moarta.
Cam ....asta ar fi...
Apropo de eradicarea algelor prin folosirea metodei apei oxigenate, pot sa spun ca am observat urmatorul lucru la mine in acvariu. Dupa fiecare tratament de genul asta cu apa oxigenta, am scapat de o mare parte din alge, dar, de fiecare data (de fapt, de doua ori) mi-a afectat covorul de Micranthemum. Praf si pulbere s-a ales de el. Prima data am zis ca a fost o coincidenta, dar deja a doua oara....m-a pus pe ganduri. A mai observat cineva asta?
Stiu eu cu puiuti de British, dar sa stii ca sunt foooarte scumpi. In general rasa asta, se plateste din greu. Depinde de cat de mult isi doresc prietenii tai asa ceva.

Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Go to: