[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Magda
Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Dar de ce fetele? Ca daca te bazezi pe ele.....la cat de multe sunt pe forumul asta....
Am inceput tratamentul de soc: intuneric total, schimburi zilnice de apa, plante de suprafata, si apa oxigenta. Sper sa le dau gata de data asta.
Va tin la curent
Cam cate zile sa stea in bezna? Doua-trei?

Deci sa continui cu apa oxigenata si cu schimburi de apa.

Nu pot sa bag clopotul. Substratul e din nisip fin. Mizerie nu cred sa se fi acumulat ca il aspir destul de bine.

Da, la 120 de l am 36W. Hai ca am reusit sa si pocesc numele plantei(Alternanthera) , saraca
Turba e de la ytron, Co2, nu stiu ce debit are, spre rusinea mea, n-am mai stat sa numar bulele, desi am numarator. De dizolvat se dizolva prin filtru si apoi trece in apa prin tubul ala grofat.

Da, de Rotala Macranda e vorba. Cea pe care o observasesi si tu in acvariul meu. Am mutat-o mai spre lumina, dar ...regreseaza.

O fi mai bine sa fac o combinatie de tuburi? Adica:
1. un Phillips de 18 cu aqua glo de 20?
2. sau un Phillips de 18 cu sun glo de 20?
Cum crezi ca le-ar merge mai bine?
(capacul are si folie reflectorizanta)

P.S. Nu prea ma consoleaza, mai zi mai zi! Ce mai merge rau?
Am incercat si tratamentul cu apa oxigenata. Degeaba

Lupta in acvariul de 50 de l dureaza de vreo doua luni.
E drept ca n-am facut schimburi de apa zilnice. Am sa fac un efort si am sa incerc si asta pentru ca deja nu mai suport. Arata jalnic acvariul meu.

In acvariu de 120 l mi-au aparut cam acum 3 saptamani. Doar ca astea arata altfel. Se pot lua usor cu mana de pe frunze, dar reapar, si nu-mi explic de ce. Mancare multa nu dau, pesti am trei Leeri, am plante multe, iar apa o schimb saptamanal cam un sfert din volum.

Mai am o problema: Rotala si Althernatera nu vor sa mearga deloc. Am doua tuburi de 18 W Phillips TLD 830, CO2 (sticla drojdie ) substrat cu turba, mai adaug si Planta Min, dar ele se incapataneaza sa stea bosumflate. :p
Tot cu algele ma lupt si eu.
N-am mai patit asa ceva. Pur si simplu m-au invadat si nu reusesc cu nici un chip sa scap de ele. Am incercat totul. Schimburi de apa, mancare putina, CO2, am redus lumina, am lasat lumina mai mult (pentru plante), pestii sunt putini. Nimic, nu se da dusa cu nici un chip.
In acvariul de 50 l salasuieste o alga de genul firului de par inchisa la culoare care imi sufoca la propriu plantele.
In acvariul de 120 l tot o alga ca firul de par dar asta e deschisa la culoare.
Am curatat chiar si cu mana frunzele afectate. Nu-i nici un chip sa scap de ele.
Ce sa mai fac? :help2:
Eu am leeri, si pot sa zic ca la cat de speriosi sunt, am mari indoieli ca i-ar suporta pe "tetra".
Leeri sunt asa sfiosi ca atunci cand vad miscare prin camera dispar prin "tufisuri" :-)
Hmmm, nu e vorba ca e crud, caci doar nu e primul acvariul pe care il fac. Sunt obisnuita cu etapa asta. In plus plantele au luat-o bine din loc.
Mai degraba tind sa va dau dreptate cu faptul ca sunt prea multe plante cu frunze mari, si prea mare aglomeratie de specii diferite.
Asa ca am impresia ca o sa postez la sectiunea de schimburi sau vanzari :-)
N-ai gresit MA. Chiar Eusteralis stellata si o necajita de Rotala macrandra sunt
Ai dreptate cu Rotala. Nu-i prinde deloc bine acolo unde e. Ii trebuie mai multa lumina, am sa o aduc mai in fata.
Ceva nu-mi place la acvariul meu, dar n-as putea spune ce.
Probabil asa cum ai zis si tu MA, sunt prea multe plante si prea diversificate. Eh, ce-i sa-i faci, daca imi plac plantele
Am trecut si eu la un acvariu mai "serios" Adica are cam 120 l . E inca nelocuit desi are deja trei saptamani de ciclare.
Astept parerile voastre despre amenajare si ce imbunatatiri ar trebui sa-i mai fac pana sa il populez.
Acvariul cu pricina aici.
Daca te mai linisteste sa stii ca si mie mi-a murit puiul de australe. Si habar nu am de ce. Probabil din simpatie pentru puiul tau.
Cam cati leeri ar fi bine sa pun intr-un acvariu de un volum net in jur de 115 l? Din cate am citit proportia in ceea ce priveste sexele ar trebui sa fie: doua femele la un mascul,nu?
In general e recomandat sa tii numai killie in acvariu si din acestia doar o specie. Stiu ca australe merg in combinatie cu neonii. Pe vechiul forum la sectiunea de killie era o discutie pe tema asta.
Mai, in cazul asta trebuie sa ajung si eu neaparat in Cora o data. Ca atata s-a mai vorbit de pet shopul de acolo :-) Si daca sunt si australe.....e un motiv in plus.
Sunt frumusei scalarii tai Multumesc. Din pacate persoana pentru care cautam respectiva varietate de scalari s-a razgandit

Iar cu fossilisul ala....nu stiu zau ce as fi putut face

Dar poate e altcineva interesat sa te ajute sa "scapi" de ei
Asa cum am mai spus si in alt topic, am de vanzare un acvariu de 50 de l (dimensiuni L=50cm, l=25cm, h=41cm) ce a fost luat de la Animax. Il dau cu tot cu capac, marca Light Glo, cu un tub de 15 W la care eu am adaugat si un bec economic, cu plante, cu buturuga de mopani, cu substrat (turba si nisip fin) si cu un filtru Resun.
Totul doar la 2.000.000 lei.

Puteti sa va faceti o imagine despre acvariu uitandu-va aici
Aha. Multumesc Dalles de lamuriri. Si atunci cand ma duc in petshop si imi scrie pe un acvariu leeri si pe altul gourami ce inteleg de aici

Ca ei atata scriu, nu si denumirile latinesti. Sa se refere, cand vorbesc de gourami la Osphronemus goramy_
Am observat ca sunt destul de putine discutii si aici, dar si pe forumul vechi, despre leeri.
Eu cel putin am o mare nelamurire. Am cautat pe net detalii despre ei iar la denumirea Trichogaster leeri am gasit asta.
Pana la urma care e diferenta intre gourami si leeri?
Se pare ca incurajarile tale au ajutat MA Nu stiu prin ce minune, (pentru ca de data asta nu mai facusem cine stie ce eforturi) intr-o casoleta in care pusesem doua icre de australe a aparut un puiut. O surpriza tare placuta pentru mine :-)
E si de mirare cum poate sta in asa putina apa (s-a mai evaporat apa din casoleta)
De acum insa trebuie sa fiu cum mare bagare de seama caci am mai pierdut puiuti in faza asta smilie
Nu te-ar interesa unul de 50 l? Are capac, cu neon si bec economic
Pisoii de care vorbesc eu sunt cu acte in regula, si cu parinti campioni etc, etc. iar pe astia nu-i da nimeni sub 300 euro.

Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Go to: