| Message |
|
|
giostana wrote:vreau eu .dar numai sticla .da-mi te rog un sms la 0745046432 si spune-mi cat face?
multam
Sorry, dar il dau numai cu totul. Sau...daca se arata cineva interesat de capac si de pesti.... 
|
 |
|
|
Magda wrote:Imi pare ca e prea multa liniste in acvariul meu. Ce ar mai merge ca pesti alaturi de cei trei Leeri? Merge o pereche de Betta? Din toate punctele de vedere si estetic si de convietuire...etc.? 
So? Nici o idee pentru "problema" mea? :o Sau stiti si nu vreti sa-mi spuneti?! 
|
 |
|
|
Dalles wrote:
Acvariul tau are exemplare superbe, de care trebuie sa fii mandra. Parca e o glastra plina cu crini si trandafiri minunati.
Si cum crinii si trandafirii nu merg impreuna de nici o culoare.... :-)
|
 |
|
|
Si eu imi mentin cererea, mausmann
Ce aproape furam de estimarea pretului  Tot cam 300.000 lei aproximaseram si noi.
|
 |
|
|
Dalles wrote:Frumoase plante.
Sa inteleg ca doar plentele in sine iti plac? Aranjarea bazinului nu e pe gustul tau?
E drept ca am "incalcat" mai multe reguli din estetica acvariului, asa cum ai prezentat tu in material (vezi? totusi ti-a fost citit si apreciat materialul!  ). Adica e prea mult rosu, plante centrale ar trebui sa fie numai una...si altele...
Dalles wrote:Dar Nymphaea, Echinodorus,... nu-s niste specii cam maricele pentru un acvariu de numai (ochiometric) 70 de litri?
Acvariul are cam 120 l. 
|
 |
|
|
INTROS wrote:Cred ca a progresat bine. Multe plante au crescut frumos. Tocmai de aceea atentie la umbra reciproca. De exemplu Eustralis-ul pare umbrit si varful acum este mai mic ca diametru al frunzulitelor fata de cele de la baza de pe vremea cand era singur in lumina .
Asa-i! Ai dreptate. Trebuie sa mut Eustralis-ul. La inceput, cand nu mi se dezvoltasera celelalte plante, aveam o tufa de Eustralis de trebuia sa stau mereu cu foarfeca pe ea.  Acum....creste lent si nu la fel de sanatos.
INTROS wrote:Lotus-ul daca ajunge la suprafata se intinde rau si ia toata lumina. Sunt patit.
Yeap, si la mine la fel. Numai ca incerc sa stau cu foarfeca pe ea. Ii iau mereu din inaltime si putin din laterale, sa las lumina si la plantele din jur.
INTROS wrote:Amano spune ca Hemianthus-ul nu e bun ca planta de "front line" pentru ca se ridica pe geamul din fata. Cred ca in stanga pe linia de mijloc o tufa stufoasa de Hemianthus tunsa rotunjit ar merge, dar nu umbrita de lotus. Si eu de 3 luni tot mut plantele prin acvariu. Keep walking 
Da, cam acolo ma gandeam si eu sa o plasez. Desi...e cam intunecata partea aceea si merg plantele greu.
Daca...mai avem parte de Hemainthus....  Daca nu....tot la Marsilea o sa ma opresc.
Iti multumesc pentru sugestii si ajutor 
|
 |
|
|
Poza acvariu
Partea stanga e in asteptare :-)
|
 |
|
|
Revenind la titlul topicului, se pare ca-mi infloreste si mie. Echinodorusul, desigur.  Doi boboci vazui azi la schimbul de apa. 
|
 |
|
|
white_angel27_2004 wrote:de unde esti ?
E din Iasi, scrie colo jos sub avatar 
|
 |
|
|
|
Nu orice turba folosita pentru plantele de apartament merge si la cele de acvariu. Acu' depinde ce marca de turba ai folosit exact.
|
 |
|
|
Pai asta a venit pt. ca asta e treaba lui, sa-si promoveze cartile in toate tarile in care au fost publicate
In rest, poti sa-ti spun, pentru alte workshopuri, din alte domenii, s-au adus oameni mult mai putin cunoscuti si prestigiosi, pe o gramada de bani. Trebuie in primul rand sa le asiguri deplasarea, cazarea, macarea. Doi, trebuie sa iasa si de un "salariu" frumos :-)
|
 |
|
|
Imi pare ca e prea multa liniste in acvariul meu. Ce ar mai merge ca pesti alaturi de cei trei Leeri? Merge o pereche de Betta? Din toate punctele de vedere si estetic si de convietuire...etc.? 
|
 |
|
|
arathemis wrote:Ai putea totusi sa pui poze ca sa vedem evolutia plantelor de-a lungul a vreo 10 saptamani de exemplu. te rugaaaaaam 
Pai da, ca sa-mi aud carcoteli apoi  Ca nu e aia, ca nu e cealalta sau e prea multa...
Eh, o sa-i organizez o sedinta foto in weekendul asta. Acu' n-am nici o poza proaspata cu el, scuze ca va dezamagesc :-)
|
 |
|
|
Ce fete de "oameni mari" si plini de grij au :-)
Iar mi se face pofta de un peste la tigaie 
|
 |
|
|
Acvariul se prezinta mai bine, zic eu  Adica plantele mi-au crescut, am mai si scos din ele ca prea era aglomeratie de specii, am scos si betele de bambus.
Astept acum sa-mi creasca niste "covorase"  de Marsilea sa-mi umple partea din fata a acvariului, si mai astept mult discutata planta din "import"  sa echilibrez acvariu, ca estetica.
In rest...ma mai lupt si cu algele
Dar nu merita inca o poza. Nu e definitivat 
|
 |
|
|
alina_g wrote:Nu, nu, sa nu-l omori. Eu cred ca se va face bine. Ai incredere.
Stai linistita ca nu-l omor.  Dar nici nu cred ca se va mai face bine
Acu'...nici de mancare nu prea ii mai arde, si i-am dat mancare vie.
|
 |
|
|
dotoru wrote:imi pare rau pentru el
probabil ca voi parea lipsit de suflet dar eu sunt de parere sa-i curmi suferinta (un pahar cu apa si cateva cuburi de gheata)
daca era in natura rapitorii isi faceau treaba demult.
M-am gandit si eu la asta, dar nu pot..., nu ca nu vreau (Koala  ) E viu! Se misca, respira, mananca (greu ce-i drept) nu pot eu sa-i iau viata.
Daca era pe fundul bazinului fara sa miste, abia respirand probabil ca as fi incercat si asta, desi...cred ca nici atunci.
Plus...pe forumul vechi a fost o intreaga discutie pe tema asta ( a "euthanasierii" pestilor prin metoda de inghetare) si s-a lasat cu scandal mare, mare! 
|
 |
|
|
alina_g wrote:Eu as face asa:
1. L-as tine la 28-29 de grade, intr-un acvariu de 15-20 de litri, plantat, cu filtrare prin burete cu bule.
2. As face schimburi de apa la 3 zile, cate 3-4 litri. Apa as conditiona-o cu sera aqutan.
3. As aspira zilnic substratul.
Multumesc alina. Chiar asteptam si parerea ta. Din pacate sunt in imposibilitatea de a-ti urma sfaturile.
Nu detin acvariul respectiv si nici n-am cum sa-l fac acum. Asa ca "batranelul meu" sta acum intr-un bazinas de 5 l cu multe plante de suprafata, fara substrat, cu o temperatura de 25-26 grade, cu schimburi de apa cu aspirare la 2 zile.
Aqutan n-am gasit, deocamdata. Oricum, nu cred ca o mai duce mult. Mananca si respira tot mai greu. 
|
 |
|
|
mausmann: ceva vesti de la "prietenii nostri"? Sau se fac ca au treaba mai importanta?  Ceva sanse de Craciun sa-mi fac si eu cadou planta respectiva? :-)
|
 |
|
|
Sandu wrote:
Ba tocmai asa pote fi incurajat subiectivismul...caci unii sunt mai simpatici decat altii iar acvariile cu pietris colorat in roz bombon si cu scafandrii ce fac baldabac au vanzare mai tare decat cele clasice palntate si uite asa te gasesti ca esti pus in fata votului unui personal (scuzati) neinstruit caruia ii vine usor sa modifice cursul valorii in functie bunul sau prostul sau gust.
Mda...cam ai dreptate si cu asta. Cum spunea o cunostinta (scuzati expresia  ): "Poti sa faci ceva pe gustul omului"?
Sandu wrote:Poate asa un soi de poza lunii...la care am putea participa si noi cu succes prinsi in diverse ipostaze hazlii pe la Primaria Sectorului 2 
Asta.....ar fi o idee 
|
 |
|
|