| Message |
|
|
alix wrote:Stiu ca probabil o sa imi spargeti in cap tot felul de remarci....insa candva eu am primit cadou un acvariu in care aveam 2carasi aurii 2 scalari, 2 gupy 2 xipho 2 cory 2 neoni o duc destul de bine... nu se cearta ... si chiar se dezvolta super ..... dora ca tre sa fac curat in fiecare zi in respectivul acvariu.....
No, bine ca nu ai adaugat si faptul ca "sunt fericiti".  Era la moda expresia asta la un moment dat. :-)
|
 |
|
|
Eu am un neon care tot asa, a ramas fara un ochi, asta cam de acum 2 luni. Si traieste bine merci si in ziua de azi fara sa intervin eu cu nimic. Mananca, inoata in gasca nu ceilalti, s-a adaptat perfect. 
|
 |
|
|
Eh, uite asa a cedat si ultimul mohican  L-am gasit aseara pe portocaliu decedat, iar un ancistrus rodea incantat din el 
|
 |
|
|
Daca te mai intereseaza am eu. 
|
 |
|
|
Eu am avut o experienta neplacuta cu planta asta. La fel, desi avea lumina, CO2, substrat cu turba....fertilizant..nu a vrut si pace buna. Ca si la tine, INTROS, ii cadeau frunzele de la baza, plus ca cele noi ce cresteau erau mult prea firave.
Asa ca...pana la urma am cedat, in lupta dreapta, si am renuntat sa o mai "chinui". 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:.Cred ca mai bine ai face un capac din lambriuri de pvc ,e usor de taiat ,se lipeste cu Super Glue si arata si destul de bine.In plus il poti face cum vrei tu ,si poti pune cate neoane ai nevoie.
Mda, mi-a mai sugerat cineva treaba asta  , numai ca nu-mi prea convine dupa ce am dat 2.500.000 lei pe capacul asta.
@froggy: nu prea inteleg cum zici tu. In plus, tinand cont ca nu prea le am cu tehnica, aveam nevoie de date exacte, unde pun aia, ailalta, tot ce trebuie sa functioneze un tub de neon.  Ca nu ma pricep deloc. 
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:De adugat neoane nu stiu daca se poate e destul de greu de dat seama din poza.Dar becuri economice poti pune cu siguranta , trebuie doar sa gasesti o modalitate sa prinzi fasungul de capac.Totusi intre cele doua nenoane parca ar fi ceva loc, poate ai mai putea inghesui acolo un neon.
Cu becuri economice chiar am facut, la un capacul de la acvariu de 50 l, dar n-as mai fi vrut la fel.
Intre cele doua neaone nu se poate.  Partea aceea, poate nu se vede bine din poza, dar este mai ridicata. Ar ajunge neonul in apa
Dupa "multitudinea" de raspunsuri pe care le-am primit, imi dau seama ca am sanse reale, sa nu pot face nici o modificare :-)
Si totusi pe vechiul forum era ceva... Of, vechiul forum.... 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
florin0_2001 wrote:Tu vii cu muschiul la tine in fiecare weekend? Sau cand voi veni va trebui sa vorbesc in prealabil cu tine sa fie treaba sigura?
Nu e el un tip foarte musculos, dar cred ca ceva muschi are pe el. :-)
Cam asa se procedeaza, ca sa fi sigur spui si tu cu putin timp inante ca vi la intalnire.
florin0_2001 wrote:Sunteti multi cei vcare va adunati? Beti si o bere? Sunteti "profi" ? Eu cum ziceam, nu sunt la primul acvariu dar nu ma pot lauda cu cunostintele mele. Si nu prea imi place sa fiu luat peste picior de cei care se pricep cu adevarat (de genul "pai daca nu stii nu te mai apuca de acvaristica, apucate de altceva" sau chestii din astea). Si poate din cauza asta nu as fi prea sociabil.
Pai cam suntem...  De altfel poti vedea poze de la intalnirile noaste aici. Si suntem de toate marimile, varstele si profesiile. Cu diverse nivele de cunostinte in acvaristica.  Asa ca poti sta linistit, nu o sa zica nimeni "lasa-te de meserie ca n-ai habar" 
|
 |
|
|
Confirm ca nu afecteaza plantele. Ai mare grija la traducerea in romaneste de pe cutia de pe Costapur. E GRESITA!!!! Citeste mai bine instructiunile in engleza din interiorul cutiei. Eu am urmat tratamentul conform traducerii in romaneste si mi-am intoxicat pestii 
|
 |
|
|
Pana la urma a cedat....  Cand m-am intors era deja mort.
|
 |
|
|
Si ultimul mohican (masculul de A. australe) trage sa moara  Si nu stiu de ce. Nu are nici un semn evident de boala. Doar ca sta pe substrat avand si coada stransa .
Acu' ce sa zic, pentru ca am lipsit 2 saptamani de acasa nu a mai schimbat nimeni apa la acvariu de 30 l, plus ca a fost mult praf in casa (sunt in reparatii). Ma gadesc ca asta l-a afectat.
Am schimbat intre timp apa, dar nu pare sa-si mai revina 
|
 |
|
|
Se pare ca se pune tot mai mult problema in acvariu meu de 120 l de a obtine mai multa lumina.
Capacul pe care il am este unul Waterhome, facut numai pentru doua tuburi (eu am TLD 830 de 18 w si folie reflectorizanta).
So, trebuie musai un adaus de lumina.
Imi aduc aminte ca parca pe vechiul forum fusese un topic de genul asta, in care cineva prezenta modificarea unui capac Juvel.
Am facut o poza la interiorul capacului sa vedeti mai exact despre ce e vorba. Poza e aici
Ceva sugestii? 
|
 |
|
|
rally wrote:a mai trecut o sapt...
nu trebuia sa avem vesti?
Nu neaparat  Asteptam cumintei sa ne dea un semn de viata profipetul...si asta...cred ca va mai dura :-)
|
 |
|
|
Dalles wrote:
Magda wrote:Nu renunt la Echinodorusul ala nici picata cu ceara  Si asa a trebuit sa renunt la multe plante dragi...
Daca vrei sa ai acvariu-decor, trebuie sa te obisnuiesti cu ideea trierii plantelor!
Incepand cu Hygrophila si Nymphaea, trecand prin Echinodorus si Cryptocoryne, si terminand cu Barclaya si un Anubias barteri care se facuse cam mare, eu am renuntat de-a lungul timpului la aproximativ (daca nu peste) 20 de specii de plante frumoase care mi s-au perindat prin acvariu. Imi venea greu de fiecare data, dar imi dadeam seama ca doar asa designul acvariului poate castiga ceva in plus.
Stii vorba aia: "nu poti sa faci omleta fara sa spargi ouale".
Probabil ca ai dreptate Dalles, dar eu nu sunt inca pregatita sufleteste pentru pasul asta.  Daca la pesti mai pot renunta, cu plantele am o slabiciune  Poate in timp, dupa ce ma satur de ele, sa trec si eu la urmatoarea etapa. 
|
 |
|
|
Ma faceti sa vin la proxima intalnire cu o frunza in mana, sa facem un studiu al plantelor ca eu nu cred ....pana nu am conving 
|
 |
|
|
Sandu wrote:
Magda wrote:
Ce caracteristica clara si evidenta deosebeste cele doua specii?Scoteti-ma si pe mine din intuneric, va rog 
daca-i ala de la mausmann sau dolly provine de la mine atunci. uita-te daca pe frunzele noi apar neste pete maronii...e ala e Echinodorus schlueteri 'Leopard'
Nu e de la mausmann nici de la dolly, dar are pete maronii pe frunze. Tocmai de aceea il catalogasem eu ca Echinodorus schlueteri 'Leopard' 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
Magda wrote:voi ziceti ca ala de-mi imfloreste mie este un cordifolius si o sa se faca enorm?
Io-l vad cordifolius clar. Da' n-ar fi prima oara cind vad strimb o poza    !
Si cum iti dai seama? :o Ca eu ma uit de jumatate de ora pe net la cele doua specii de Echinodorus si tot nu reusesc sa bag mana in foc ca al meu e unul sau celalat.
Ce caracteristica clara si evidenta deosebeste cele doua specii?Scoteti-ma si pe mine din intuneric, va rog 
|
 |
|
|
Sandu wrote:Scoate Rama aia ca te traznesc 
Tocmai vroiam sa-l intreb si eu care-i sensul(ascuns) al cutiei de margarina 
|
 |
|
|