[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
guppy vs endleri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vladxxl
Member

IP:

salut sunt cam dezorientat(si incepator..) in privitna diferentelor dintre guppy si endleri

adica femelele dupa mine sunt acelasi peste... iar mai nou am vazut guppy masculi de aceeasi forma shi aceelasi colorit cu endleri masculi....

sunt din aceeasi specie (adica foarte inruditi?)?
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Guppy Endler sunt o variatie care s-a format in lagune, separate de restul speciei si au primit chiar si nume stiintific diferit.

Guppy Endler au femelele lipsite de culoare cu o tenta verzui la fel ca si Xipho. Doar masculii sunt viu colorati si au coada ca o furca. Cred ca asa erau guppy la origine. Incrucisarile si selectiile au produs pestele actual cu coloritul acesta strident si variat.

Acesti guppy se corcesc cu altii daca sunt tinuti impreuna.
vladxxl
Member

IP:

nu la asta ma refeream :
de exemplu la femele diferenta e coada colorata la cele de guppy?
iar endleri am vazut ca au o linie neagra pe la zona branhiilor si sunt verzi+rosu dar ziceam ca am vazut guppy in aceeasi forma dar colorit mai diferit
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum spuneam, Endler se corceste daca e tinut impreuna cu alti guppy. Sunt mai multe variante de Endler. Ce ai descris tu se cheama Balck Bar daca nu ma insel.

Tocmai ce am luat o pereche azi. Mai am si un mascul care este galben fosforescent cu rosu. Ce-i drept nu cunosc prea mult aceasta ramura din copacul Poeciliidelor.
vladxxl
Member

IP:

aaa mam prins dar cu femelele cum ramane sunt identice?
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Identice cu cine? Femela la Endler e mai simpla in colorit decat cea traditionala. Variatia Endler nu este diferentiata doar prin mascul.
vladxxl
Member

IP:

aha ms de ajutor

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: