Message |
|
|
 |
|
Acu am vazut ce simplu e, cred ca dau gaura singur.
Filetanta mea e pe baterie, merge sa dau gaura cu ea?
Multumesc!
|
 |
|
Salut,
Am un acvariu Eheim Aquapro 180l cumparat in 2016 - https://www.nevertebrate.ro/acvariu-eheim-aquapro-180l-18190
Pe viitor ma gandesc sa fac un sitem automat de schimbare a apei si vreu sa il gauresc de acuma daca tot e gol datorita mutarii
-vreau 2 gauri una de supraplin si un pe la mijloc pentru schimbul de apa, sticla e de 8 mm
-instinctul imi spune sa il gauresc pe latime langa colt su pe aproape
-ma gandesc sa pun si inste intarituri jos si mai sus de gaura
Am primit o recomandare da e in concediu, din cate am inteles poate da gaura si fara sa dezlipesc sticla.
A mai incercat cineva sa dea gaura la un acvariu intreg?
Spor
|
 |
|
Silviu Man wrote:
GreenLifeAquatics wrote:-la mine asa sta treaba daca am filtru intern cu volum mare de mediu filtrant fac hair algee de fiecare data, daca pun un burete mic algele dispar treptat, iar la acvariile fara filtru se intampla la fel scap de hair alge daca pun o pompa sa recircule apa fara burete sau mediu filtrant
-nu folosesc aditie de CO2
-lumina e la fel la toate acvariile, toate lampile sunt conectate la acelasi temporizator 8-13 si 19-01.
-hair algee e singura alga cu care am deaface, ce am mai observat ca nu creste in prezenta plantei vallsenaria americana, exemplu ar fi in bazinele de afara am nuferi care aveau la coroana alge, le-am indepartat cat am putut si am bagat on planta de vallsenaria si nu au mai aparut.
Spor
Pai raspunsul e simplu : nitrati!
Solutia ? Schimburi mai mari sau mai frecvente de apa.
Asta daca chiar sunt hair algae!
Pune o poza, daca ai.
-alge in acvarii nu mai am, doar am scris mai sus cum am rezolvat,
-am doar un bazin afara unde au aparut ca am bagat pesti dar pana la toamna sigur dispar.
|
 |
|
-la mine asa sta treaba daca am filtru intern cu volum mare de mediu filtrant fac hair algee de fiecare data, daca pun un burete mic algele dispar treptat, iar la acvariile fara filtru se intampla la fel scap de hair alge daca pun o pompa sa recircule apa fara burete sau mediu filtrant
-nu folosesc aditie de CO2
-lumina e la fel la toate acvariile, toate lampile sunt conectate la acelasi temporizator 8-13 si 19-01.
-hair algee e singura alga cu care am deaface, ce am mai observat ca nu creste in prezenta plantei vallsenaria americana, exemplu ar fi in bazinele de afara am nuferi care aveau la coroana alge, le-am indepartat cat am putut si am bagat on planta de vallsenaria si nu au mai aparut.
Spor
|
 |
|
tonyx_adc wrote: Am nevoie de sugestii pentru un filtru intern destul de accesibil si daca se poate cu aditie de oxigen de tip spayer zic eu (nu am pompa de oxigen)
ce zici tu e pompa de aer si multi au obiceiul sa inteleaga ca se baga aer in apa dar de fapt aerul care il baga are rol doar sa miste apa si sa faca agitatie la suprafata unde acolo e schimbul de gaze real, agitatia e multa si contiunua de aceia le mai spune si pompe de oxigen.
Ai deja un filtru extern la ce iti mai trebe unul intern?
Supafiltrarea in timp duce la neplaceri gen alge.
Multumesc!
|
 |
|
Frumos proiect,
M-am abonat
Spor
|
 |
|
Sarea deshidrateaza oganismele vii in apa, unele plante si pesti au toleranta altele nu.
La plante e sensibil de discutat subiectul cu sarea, nu am incercat pe pielea mea inca.
La pestii care ii ai tu e bine sa separi guppy si in apa lor sa pui sare.
Spor
|
 |
|
Cristiane trebuie sa intelegi ceva de pesti care vin din comert fie ei si de la Nevertebrate care fara indoiala au o calitate mai buna, chiar si asa tot ii tin in carantina 3 luni adica 90 de zile.
Pesti care vin din online sau orice alt magazin e cam asa: ferma de pesti > retailer > nevertebrate in cazu tau > consumator
Ferma de pesti de obicei e in tari din asia unde este cald tot timpul anului, mai ales la pesti vivipari care sunt crescuti in apa salmara sau pe jumatate sarata care e mai ieftina acolo ca apa dulce, guppy acum numai sunt asa rezistenti din cauza tot felul de incrucisari facute etc, asa ca tipul de apa in care sunt crescuti conteaza ca altfel mor, apa salmara are foarte multe minerale fata de apa de la qiuveta noastra deci duritate mai mare, tu cand ii bagi apa mai moale ei incep sa slabeasca si mor.
Ia bagale jumatate de lingurita de sare neiodata de muraturi la 20-25 de litri de apa si vezi ca o sa-si revina, sa fii sigur ca nu ai plante sau pesti ca nu tolereaza sare altfel trebuie sa ii muti guppy in alt acvariu/bazin
Am intalnit multi care prefera sa cumpere alti guppy cate 5lei/buc aici in Obor, decat sa rezolve sau sa inteleaga si sa rezolve problema aceasta ca sa creasca pesti sanatosi, frumosi, etc.
O a doua varianta ar fi ca au viermi intestinali Camallanus cotti, dar daca numai guppy mor si ceilalti pesti sunt bine e mai mult varianta de mai sus.
Spor
|
 |
|
Mihai.J wrote:Melcii au ajuns in acvariu in conditii bune.multumesc!
Sa te bucuri de ei
S-au donat toti melci, pe viitor daca mai am, postez.
Se poate inchide.
Spor
|
 |
|
Revin cu update dupa ce am pus pesti in "balti", au fost pusi sambata pe la amiaza, imaginile din video atasate sunt de duminica.
-White clouds am mancat toata dafnia marunta care le-a intrat in gura, pe cei mari ii lasa in pace, din cate am vazut rivalitati la masculi si alearga femelele unde e mai deasa vegetatia, tinem pumni la pui
-Zebrele de deasupra nu le vezi, bazinul de 70litri nu au avuta parte de dafnii, vedem in timp ce se intampla
-Bruno betanul o aparitie mai timida, nu am apucat o poza macar
-in curte la mine am aflat ca sunt cateva gauri in gard si intra caini vecinilor, pe scurt un bazin de 40litri si l-au distrus plantele/substratul  asa ca toate bazinele le-am blindat cu grilaj de securitazat.
Vara de anu asta ma enerveaza, ba ploua, ba e cald, numai inteleg nimic, bine ca pestii cere i-am bagat au un range mare de suportare a temperaturilor.
Am atasat poze si link cu filmarile pestilor.
Spor
https://youtu.be/XwATreUZcZ0
https://youtu.be/ggC8F_kky1c
https://youtu.be/4qUs7hcxNE8

|
 |
|
Gata am revenit
Dupa cum stiti ma mut, toate bazinele de afara sunt la noua locatie, cel de 100 s-a fisurat de la transport sau cand l-am asezat, e greu bazinu chiar si cu apa la nivelu substartului, i-am gasit un loc mai in fata curtii aveam in plan sa il pun langa celelalte dar nu pot sa il duc pana acolo singur, mi-am dat seama de fisura dupa ce l-am umplut cu apa si cat m-am invartit prin curte 2-3 ore ma uit si era pe jumate  noroc cu cat era mai putina apa cu atat curgea mai putin, fisura era dedesupt ce imi si imaginam asa ca am fost la IKEEA si am mai luat alt bazin la fel si l-am pus peste si dedesupt niste polistiren extrudat ca sa fiu sigur ca nu se mai fisureaza si al doilea bazin pe fund, apoi l-am umplut pana la jumate si e ok, deja se vede cum intra apa si in al doilea bazin.
Pentru ca maine e sambata si e liber am multa treaba adica mut toate bazinele care le mai am in casa si atunci bag si pesti in bazinele externe dupa cum urmeaza in cel de 100litri bag white clouds(Tanichthys micagemmae) pentru ca nu au obiceiul sa isi manince puii, iar in cel de 60 bag zebrele, ele sigur isi mainca puii si icrele dar aici e vegetatia foarte deasa asa ca sigur o sa scape cativa, din ce vad in carantina femele sunt mai grase si masculi nerabdatori  , iar intr-un bazin de 40 de litri bag un mascul de betta cumparat la impuls il cheama Bruno am sa pun si o poza cu el e un halfmoon tare rau  , m-a muscat de deget  .
Mai pun si 2 poze cu 2 mancai de comete care le am dintr-o donatie primita de la un birou care s-a desfintat, sau nimerit sa fie mascul si femela in momentul ca i-am bagat in bazin au depus icre si apoi le-au halit, inainte sa ii am cumparam mancare la 2 luni acu cumpar la luna ca jumate o maninca ei  .
Era sa uit, planta de iaz cu flori albastre, nu intelegeam de ce e asa deasa anu asta, ca anu trecut abia avea o floare si cateva frunze dar mi-am amintit ca in primavara i-am bagat la radacina cam 10 bilute de ingrasamant din asta https://www.emag.ro/ingrasamant-plante-pro-everris-osmocote-exact-1-kg-15-09-11/pd/DV43Y2BBM/ colegi din state il baga si in acvariu plantat cu creveti si pesti la noi nu stiu daca e aceiasi calitate inca il testez daca e toxic la pesti si nevertebrate.
Am atasat pozele
Spor

|
 |
|
Imi place sa vad acvarii cu o varsta atat de mare  .
Spor cu noul proiect
|
 |
|
Melci sunt rezervati, daca nu se ridica pana Vineri 02.08.2019 se rea procesu.
Spor
|
 |
|
Salut,
Da stiu iar s-au carcalit melci si nu am avut grija sa le rup ouale de pe capacu acvariului asa ca cum scrie in titlu donez Melci Pomacea in jur de 30 de buc de marimea unui nasture de camasa si cresc mai mari ca o fisa de 50 de bani.
Ridicare personala din Zona Obor/Mall Veranda, ma anuntati cel putin cu o zi inainte sa ii pregatesc.
Spor
|
 |
|
Revin cu update
In bazinu mare cel de 100 am bagat o planta noua(Echinodorus ozelot banuiesc c-o sa creasca frumos) primita de la un coleg de pe forum plus alte cateva plante plutitoare la fel tot donatie de la un coleg
Plantele plutioare si frunzele de nufar sunt mancate de niste purici  , da numai in bazinu asta in celelalte nu e problema asta.
Nufarului nu ii place aici, are frunzele rosii in loc sa fie verde deschis, ii place la soare in apa linistita - am sa il scot si il pun separat in ghiveci la soare.
Ia uitati la planta asta de iaz inainte aveam cateva frunze si doua flori ia uite acuma imi trebuie alt lighean, nuferi nici nu se mai vad au ridicat frunzele mai sus in afara apei, pisicile sau jucat si ghiveciul e oblic in apa  sincer nu stiu cum reuseste sa stea.
Spor

|
 |
|
um02122 wrote:Pukani e tare faina, daca as mai gasi, as face un aquascape din felii de 2-3 cm facute la fierastrau.
eu nu sunt cu aquascape-ul dar totusi mi-ai dat o ideie cu felii taiate cu fierestraul
Spor
|
 |
|
WOOT a venit skimeru  am intrat in priza cand l-am primit  e Bubble Magus NAC5
ca si inventar am pana acum asa:
-skimmer
-ATO
-filtru osmoza inversa
-o galeata de Sare marina Red Sea Coral Pro - 22 kg
-refractometru
mai trebe:
-popa de retur
-incalzitor
-2 wave makere
-lumina
-piatra uscata
-3 acvarii
-1 stand
um02122 wrote:
2. Cele doua acvarii au fiecare overflow, cel de sus scurge in cel din mijloc, cel din mijloc in sump, iar pompa de retur duce direct in cel de sus.
Asa vreau sa fac, sa fie cat mai simplist
Urmatoru pas e sa iau piatra uscata sa o bag la vindecat, as vrea sa fie Pukani da cred ca e prea arogant din partea mea acuma
Spor
PS: daca am uitat ceva se adauga
|
 |
|
Eu nu inteleg nimic din pozele cu echipamentele dar acvariu e super  .
Hai cu pesti
Spor
|
 |
|
Antecume wrote:Faine flori.
Vor si copiii mei iaz in curte. Am zis ca-s de acord daca se ocupa ei de munca fizica, iar eu sunt cu managementul  .
Au inceput sa sape o groapa de vreo 2m x 1m x 0.5m.
Am luat folie din aia de iaz. Oi vedea ce-o iesi.
Sa ai spor, fa un topic cu detalii si poze sa vedem si noi 
|
 |
|