[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Tre' sa desfac 2 despartitoare si vreau sa le pot misca sus-jos.Presupun ca lipesti cate unul pe laterale si unul pe fundul sumpului,nu?
- Am cumparat profile "U", de plastic, din care sa confectionez sinele pe care vor fi fixate "despartitoarele" din canalul cel lung al sumpului.

Despre ce profile e vorba?Nu ai o poza sau un link?
Foxface-ul le mananca sigur.Toata chestia e ca le sparge si elibereaza sporii.

O alta metoda eficienta,mai extrema/riscanta ce-i drept,este sa cresti Mg peste 1500 dar cu atentie la comportamentul coralilor si ceilalti parametri ai apei.
1 bidon si pentru mine.
Se poate inchide.
Multumesc.
Se poate inchide.
Multumesc.
Se poate inchide.
Multumesc.
Se poate inchide.
Multumesc.
CristiC wrote:Se adauga reactorul de mai jos.Foarte bun pentru carbune,antifos,matrix,etc.
Inaltime tub: 30cm.
Inaltime totala: 42cm
Diametru: 10cm.
Pret NOU :150RON.

image
Nu degeaba ti-e trecut acolo "Batran si obosit"

La multi ani domnule !!
Exact ce scrie in titlu.
@Gabi: Da,este un suharsonoi.
Shubi wrote:Da ce Dumnezeu ai facut, ai dat cu marker permanent pe sticla ?
Nu puteai sa scri ce vrei ?, te intelegeam

Poza asta a fost un "preludiu" la "spargerea bancii"
Fain !!
Ce densitate de corali ai acolo...
Multam'.

Azi s-au implinit 4 saptamani de cand am dat drumul la sistemul zeo.
Am schimbat 90% din zeoliti,lasand 10% pentru insamantarea cu bacterii a noului lot.Carbunele a fost schimbat de asemenea.Reactorul functioneaza tot in regim de 3h on/3h off urmand ca in 2 saptamani sa trec la full flow daca totul e ok.

Aditiile raman la fel,doar cele de baza:
- ZEObak - timp de zece zile de la primul schimb al zeolitilor,dozare zilnica 3pic/zi,dupa care 3pic.,3xsaptamana.
- ZEOstart3 - 0.25ml,2xzi.
- SpongePower - a fost stopat pana la disparitia diatomelor,deoarece contine intr-o oarecare masura silicati.

Observatii:
- parametrii se mentin constanti.
- coralii se comporta bine,culorile se deschid,usor de tot spre pastel (Gabi,poti sa razi cat vrei ).Nu am avut pierderi,nu sunt semne de STN sau RTN.Extensie buna a polipilor pe parcursul zilei la 80% din colonii.Celelalte sunt nou introduse,mai au nevoie de o perioada de adaptare.
- dupa indepartarea a doua pietre,aprox. 5 kg (cele din poza de mai jos) si introducerea unei cantitati egale de piatra vie mi-a aparut un bloom de diatome.Momentan le tratez cu CoralSnow in doza de 2ml/100L apa,timp de doua saptamani.

image

Stocul viu l-am completat cu 5 buc. Chromis margaritifer.

image
Se adauga reactorul de mai jos.Foarte bun pentru carbune,antifos,matrix,etc.
Inaltime tub: 30cm.
Inaltime totala: 42cm
Diametru: 10cm.
Pret :180RON,transport inclus curier.

image
Nou sosite:

image

image

image

image

Si noul paznic in varsta de 4 luni :

image
Lampa AquaMedic UV-C 11W,perfect functionala,becul a functionat cel mult 1 luna.
Butelie CO2 de 500g+reductor de presiune SERA(bonus numarator de bule).
Pret pachet:450RON,usor negociabil.

image
image
image
Interesanta culoare are primul plate.
Al doilea cred ca e mai degraba un tip de encrusting.Am avut si eu unul exact la fel dar dupa o oarecare crestere in exterior a luat-o in jos pe piatra.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: