[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Bala shark nu merge nici macar in 110 litri. Ai vazut cat creste, ca tot ai pus linkul ala acolo
Aoleu pomi, ma ia capul imi vine sa ma urc in ... pomi
Frumos si natural, ce sa zic.
Iluminarea ai facut-o cu spoturi? daca da, de care?
Ca filtru ar merge si un hang on. In felul acesta mai eliberezi acvariul. Desigur, daca iti permite capacul.
Incalzitoare vezi ca sunt unele de la Tetra (s-ar putea sa gresesc firma) care sunt plate. Am unul in acvariul cu beta si este foarte ok.
Iar despre substrat....ce sa zic, e ok. Vezi ca sunt si pungi mici, nu-i problema.
Da, poti tine pesti in acvariu neplantat. Se numeste acvariu steril
Dar te mai intreb odata. Esti sigur ca vrei "bala shark"in 50 de litri?
In primul rand as vrea sa te atentionez asupra catorva aspecte legate de cresterea pestilor in spatii restranse. Trebuie sa pastrezi o apa foarte curata, prin schimburi cat mai dese si pastrarea acvariului fara resturi de mancare si expremente. De asemenea, iti trebuie o filtrare foarte buna, adica un filtru cu medii de filtrare generoase, pentru a putea procesa amoniacul pe care pestii il elimina.
In al doilea rand, intereseaza-te cam la ce dimensiuni pot ajunge pestii pe care vrei sa-i tii. Un "bala shark" nu-ti va ïncapea" niciodata acolo. Stii cat creste de mare?
Sunt poze pe paginile doi si trei. Mai clare de atat nu cred ca poate face
Pai lamureste-ne si pe noi. Ai facut teste? Ai constatat ceva probleme? Vezi ca NO3 mare nu este agreat de creveti
omega-man wrote:Mda....nu prea multa lume citeste sectiunea asta....

Eterna poveste. Postul se citeste, dar oamenii poate n-au timp sa raspunda, sau nu stiu ce sa spuna. Nici detaliile pe care le-ai dat nu sunt concludente.
Pestele poate slabi in cazul mai multor boli. Acest fapt trebuie asociat cu alte simptome ce pot sa apara. Acea umflatura de care vorbesti, nu se asociaza (dupa cate stiu eu) cu slabirea pestelui. Pestele se umfla atunci cand arare ocluzia intestinala sau in cazul in care are Dropsy. Dar din cate stiu nu slabeste. La ocluzie intestinala nu are timp sa slabeasca, in cateva zile este mort. Iar la Dropsy, la fel. Traieste mai mult, dar nu slabeste. Daca si-a mentinut pozitia de inot si nu s-a dus cu capul in jos, sau nu au aparut decolorari ale pestelui, chiar nu stiu ce sa zic.
omega-man wrote:Si in PET cu ce-i oxigenez apa?

Cu o pompa de aer ai incercat? Sa nu zici ca nu ai, ca nu tine. Daca vrei cu adevarat sa salvezi cate un peste cand este bolnav, trebuie sa ai in casa macar o pompa de aer si un incalzitor cu care sa incropesti la repezeala un acvariu carantina in care sa poti face tratamente.
omega-man wrote:Acum cu ceilalti din acvariu ce sa fac? Trebuie tratati intr-un fel...sau doar stau si-i observ?

Atata vreme cat nu stii cu exactitate ce anume sa tratezi, mai bine stai cuminte, chiar cu riscul de a vedea si alt peste imbolnavindu-se. In primul rand trebuie sa vezi daca ai in acvariu conditii ideale pentru viata pestilor. Calitatea apei, temperatura, stii tu.
De multe ori pot apare decese al caror motiv nu-l vom sti niciodata. De ce? Simplu. Si pestii, ca orice alta fiinta vie, pot suferi de diverse boli pe care nu le putem depista. Mai ales boli interne. Noi nu putem observa pestele decat din axterior si cam atat.
Ai mari emotii si vei avea in continuare. Apa aia nu este "ciclata" si nici acel burete. Bacteriile mor in cateva zeci de minute daca nu au oxigen. Nu te vad prea bine, de fapt puii nu ti-i vad prea bine. Schimburi zilnice de apa si aspira toata mizeria
Pai clema aiaar trebui sa fie in forma de baston. Corect? Partea mai lunga, sa fie pe toata latimea plasei, partea mai scurta, in interiorul compartimentului. Daca vei folosi un material mai dur (nu-mi trece nimic acum prin minte) si il vei indoi astfel incat partea mai scurta sa atinga partea mai lunga, poate vei reusi sa lipesti plasa de sticla

Adica ceva de genul asta

..........___
........./......\
........I......./
........I....../
........I..../
........I../
........I.I
........I
........I
........I
........I

Si stentie sporita la temperatura. Nu ma pricep la Ciclidae, dar parca sunt sensibili. Un incalzitor poti baga si in bidon, sa stii
Just4M3 wrote:iar punctele, am frecat azi cu un burete ( pentru a treia oara ) vreo 10 minute la ele pana le-am sters....sper sa nu mai apara pentru ca acvariul , dupa teste, pare stabilizat de acum...

Daca e vorba pe asa, inseamna ca este GSA. O alga care cica apare din lipsa de PO4 si dispare cand acesta este in cantitate mare. La mine nu a disparut. Dar saptamanal, folosesc o razuitoare magnetica, ceea ce iti recomand si tie

Stand si rumegand putin la treaba cu acel perete de moss, ai putea folosi ceva cleme mai dure cu care pur si simplu sa agati plasa cu moss de sticla acelui compartiment. Spun mai dure, pentru a tine slasa strans lipita de sticla. Mai rumega si tu, vezi ce iese
In legatura cu acel compartiment inesteti. Nu mai tin minte ai bagat lumina acolo, sau nu? Ca din poze nu-mi prea dau seama.
Poti pune moss si acolo, doar pe partea din fata, dedesupt nu stiu daca ar merge si nici n-ar avea rost. Pentru asta, poti face un "perete de moss". Personal nu sunt adeptul unei asemenea solutii, deoarece intre plasa pe care ai pus planta si sticla iti pot intra pesti, care daca nu mai pot iesi, isi vor gasi acolo loc de odihna, loc cu verdeata. Pe de alta parte, frumusetea unui astfel de aranjament m-a atras intotdeauna.
Pentru biofilm, cauta putin pe forum, ca s-a discutat si rasdiscutat. Iar punctele de pe geam, pot fi GSA sau GDA. Daca ce scrie pe forum nu te lamureste pe deplin, mai zi-ne si mai discutam
bobiciupe wrote:fierul vine din profito, ca e singurul micro pe care il folosesc si astfel am decis sa-l inlocuiesc cu micro DIY

E, personal nu m-as fi grabit. Pe testele noastre de fier nu apare intotdeauna cantitatea de fier din acvariu, sau nu apare corect. Ce vreau sa spun de fapt, este ca fierul nu poate fi masurat mereu cu exactitate. Plantele ar putea sa spuna mai mult despre acest aspect. As fi incercat sa fac teste imediat dupa ce am introdus fier in acvariu si chiar as fi marit putin doza. Inlocuirea din mers a unui fertilizant nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Pot apare dezechilibre.
Sa ma vedeti in geam la Loto daca mai scriu vreodata ceva in topicul asta. De invidie si de ciuda.
Felicitari pentru a mia oara Marian si tine-o tot asa.
Radu.U wrote:Bravo Cipriane. Vad ca te mentii in forma. Foarte frumos acvariul !

Ete cine scoase nasul la plimbare. Ce mai feceti domnu' Radu, nu mai aveti timp nici macar de un 20-30 de litri? Sa ne mai delectam si noi? Ca de acvariul lui Ciprian ne-am saturat
Arata binisor acvariul, ideal ar fi sa scoti plantele de plastic de acolo. Spune-ne cate ceva despre filtrare.
In rest, ce sa zic, am a-ti spune cateva cuvinte. In primul rand, scoate scalarii. In al doilea rand, scoate scalarii. Si in al treilea rand, in sfarsit, scoate scalarii
please

A_l_i_n_a wrote:Joined: 25/10/2010 10:16:52

Sunt noua pe aici . Am un acvariu de 1 an de zile am avut 10 pesti la inceput , 2 sumi , 2 sanitari si 6 zebre in acest an nu mi-a murit nici unul pana acum 4-5luni cand veneam acasa si tot cate 1 peste era mort pana intr-o zi cand din 6 zebre am ramas cu una. deci am ramas cu 1 zebra si un sanitar.Atunci am vrut sa-i arunc la lac pt ca pur si simplu am zis ca nu stiu sa am grija de ei dar mi-era greu sa ma despart de sanitar ca a crescut destul de mare cand l-am luat era mic aproapese vedea in acvariu.Asa ca am zis sa mai incerc i-am luat zebrei un "partener" am luat o pereche de xifo si doi beta splendid . Dar incet la vreo perioada de vreo luna au inceput iar sa-mi moara , le schimbam apa de cate ori murea cate unul si nu inteleg de ce apa a ajuns sa se murdareasca repede in 2 -3 zile. La inceput schimbam apa la 1 luna am ajuns sa o schimb la o saptamana si tot murdara mi se parea.M-am mutat mai am 4 pesti sanitarul 2 zebre si un xifo nu mi-a mai murit . Inainte sa ma mut aveam 3 meli in acvariu si era ok cand m-am mutat mi-a schimbat apa tata si am ramas cu unul era ok, dar a inceput sa se inmulteasca chiar imi placea pana au ajuns acum fff multi si pestii fac incre in prostie aici dar nici un peste n-a reusit sa apara probabil isi mananca icrele. Cea mai mare problema e cum fac sa nu se mai inmulteasca melcii . Si nu inteleg de ce unde stateam inainte nu se inmulteau iar acum e plin acvariu de ei. Vreau sa am grija de acvariu dar nu stiu ce sa-i mai fac nu pot schimba apa la 2-3 zile nu mi se pare normal ajutati-ma va rog.

Bine ai venit, Alina.

In primul rand iti recomand sa citesti Ghidul incepatorului si Ciclul azotului
Apoi, deschizi un topic nou la Coltul incepatorului si vorbim acolo. Ok?

Postul tau a fost mutat de mine
Eeeee, Ug-ul s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine in bazinul ala. Creste prea regulat, aceeasi inaltime, simetrie, chestii d'astea. Cred ca ar fi in mare contradictie cu moss-urile de pe acolo.
Parerea mea

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: