[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Cat ai Kh-ul si cum dizolvi CO2-ul? Adica cu ce?
donpisote wrote:Am postat acest anunt la rugamintea unui amic si si vecin de al meu pasionat de acvaristica dar care are probleme cu pc ul.

Inca mai are amicul probleme cu calculatorul?
Ca butelii vad ca are cu duiumul. Ba vad ca are si reductoare, tot de bere (cred ca nu foarte precise la reglaj). N-a reusit sa-l repare dupa atatea butelii vandute?
scubu wrote:baga mana dupa rama...si atentie la hrana de la taraba..de data asta ai luat ''o rama'',data viitoare cine stie...

Ia uite ce spune colegul aici:
kublai wrote:Mancare nu am folosit niciodata altceva decat Hikari si JBL

Deci cade
Zici ca nu vrei CO2, fertilizare si mai stiu io ce nebunii? Ca vrei plante easy si foarte easy? Asa ceva nu te-ar tenta? Sau poate astalalt
Ca la 250 de litri ai tai, ar merge de minune
Trippin wrote:Alber elementele toxice chimice care ar putea fi in apa aia pe care o bagi imediat ce iese din filtrul ala vor fi acolo si daca as lasa apa sa stea 1 saptamana la "declorinat"

Pai si io ce spuneam. Pot exista elemente toxice (orice vrei tu, metele sau nemetale, bacterii sau fel si fel de amoniacuri) care totusi scapa. Asta nu are legatura cu joaca pestilor, care este cu totul altceva. Nu sunt in apa de la robinet (chiar si nefiltrata) elemente care sa puna pestii pe fuga in momentul in care facem schimbul de apa. Bine, nici nu ar avea unde sa fuga
Trippin wrote:exista sa stii teste de clor

Pai chiar daca am pus emoticonul ala acolo, sa stii ca am vorbit serios chiar daca ti-am lasat impresia ca nu as sti de existenta testelor de clorl. Doar ca pana acum, nu am fost foarte interesat de un asemenea test. Mi-as dori sa putem clarifica odata pentru totdeauna problema asta cu declorinarea apei. Daca are cineva posibilitatea sa faca niste teste ar fi minunat. Cu apa de la robinet, apoi dupa cateva ore, dupa o zi, cu si fara power head. Sa stim odata pentru totdeauna cand si cum se elimina cel mai bine si mai repede clorul din apa.
Trippin wrote:filtrul nu ofera nici un fel de reducere a azotului (sub nici o forma si nici a compusilor acestuia), nu reduce fosforul decat daca este achizitionat separat un filtru pentru asta

Q.E.D
Mai oameni buni. Hai sa treminam odata cu miturile legate de eliminarea clorului din apa. Cum ? Simplu. Are careva un test de clor?
In alta ordine de idei
Trippin wrote:sa vezi cum se aduna toti pestii in dreptul jetului de apa care iese de pe furtune. Daca ar exista cea mai mica urma de clor sau alte substante daunatoare in apa aceea crede-ma ca pestii ar fi primii care s-ar indeparta de acolo.

N-as paria pe asta. In primul rand, pestii sunt atrasi de curenti si vin sa-si arate muschii. In al doilea rand, ai putea avea acolo concentratii de elemente toxice care nu sunt daunatoare in acel moment, ci efectul poate aparea in timp, prin diferite moduri.
bogdanlto wrote:Mai mult oamenii folosesc filtre simple (pompa cu burete)

Asta este unul dintre secrete. Acel filtru ofera bacteriilor un spatiu generos si oxigeneaza bine apa. Apoi este treaba acvaristului. Schimburi de apa dupa fiecare hranire (in special la pui-asta inseamna uneori si schimburi la 2-3 ore) cu o atenta curatire a fundului bazinului, astfel incat sa nu mai ramana urme de hrana sau excremente. De altfel, ti-a spus si @djphazer, cu alte cuvinte
bogdanlto wrote:Din auzite/citite beta nu are nevoie de aer/filtrare . Mai precis ii plac baltile . Cum faci ciclarea ? Adica se face/nu se face ? In incercarea anterioara am avut un acvariu simplu cu niste plante de suprafata .

Personal nu sunt adeptul acvariilor fara filtrare, indiferent de pestele pe care il tinem acolo. Intotdeauna voi sustine ca (chiar) si pentru un Betta, cel mai indicat este un acvariu de minim 20 de litri, in care sa bag fara prea mare greutate, un filtru si un incalzitor. In acest fel, imi usurez mie viata, nemaifiind nevoit ca la doua zile sa improspatez apa betanului. Orice vei face tu, apa aia se impute daca nu o schimbi, asa ca pestele mai mult se va chinui. Da, are acel labirint (organ de respiratie emersa) dar fac pariu ca se simte foarte bine intr-un acvariu cu parametrii decenti ai apei.
Salut si bine ai venit.
Alte amanunte? Plantat, ciclidae sau cumva marin? Sa stii ca suntem al naibii de curiosi
Salutare si bine ai venit. Vezi ca sunt pe acolo prin Constanta cativa acvaristi fuoooooaaarte dibaci. Fura de la ei cat poti, ca sigur ei vor fura de la tine

LeicaBogdan wrote:salutare...baga id meu in lista leicabogdan, poate vorbim si ne vedem si la intalnirile de duminca a acvaristilor din constanta.

Ce va mai grabiti voi astia din Constanta cand e vorba de inmultit
Da, crevetii mai au cateodata tendinta de a sari din bazin. In special daca o caracteristica a apei le este daunatoare. In general NO3-ul sai Ph-ul. Sau poate amoniac sau NO2 daca bazinul este deciclat. Asta in cazul in care nu mor inainte de-a apuca sa sara
costea_marius24 wrote:unde stai ca vreau si eu niste pui de guppy

Sta langa tine, in...Campina.
Vezi ca scrie sub avatar, la Location
costea_marius24 wrote:acuma aceasta femela este fugarita de vreo 2 masculi prin tot acvariul,de ce oare?
va fata?

In primul rand pentru ca e femela. D'aia este alergata. Dar iti dau un sfat, pentru starea ei de sanatate. Incearca sa pastrezi in acvariu mai multe femele decat masculi. Sau doar masculi. Altfel, daca ai o femela la 2-3 masculi, va sfarsi moarta de epuizare, sau in urma "nasterilor" mult prea dese.
@judex, am marea rugaminte de a fi muuuuuult mai atent la exprimare de acum incolo. Nu am vazut nici un motiv pentru care sa ai o asemenea atitudine. Te-as sfatui sa nu raspunzi acestui post. Multumesc

Mergand pe ideea lui @djphazer, singura problema pe care o vad (nu ma prea pricep la osmozoare) ar fi legata de debitul acestuia pe iesire. Nu stiu daca prin scaderea debitului pe iesire, prin "gatuirea" acesteia, nu cumva osmozorul nu va mai lucra in parametrii. Stiu ca parca au nevoie de o anumita presiune pentru a putea trece apa prin filtre.
D'abea astept sa se vada plantele din spate. Am o impresie vaga ca atunci cand vor mai creste, cineva o sa tunda micrathemoides-ul, apoi va lasa acvariul vreo 2-3 zile sa se "aseze", dupa care ne va omori cu niste poze bestiale.
Gresesc?
Imi place cum arata acvariul. Are un aspect foarte "wild", iar pietrele acoperite partial de moss ii dau un aer foarte "shic".
Dar spune-mi ceva. Ce avem pe crenci in pozele doi si trei. In afara de BBA, desigur
gengiskhan wrote:La Zosterifolia ma refeream. Nu stiam sigur ce e si de-aia am intrebat. Eu as zice sa o scoti...

E, daca asa este, il sustin pe Radu Zosterifolie se face cam prea tufa pentru ce vrei tu sa iasa acolo. Parerea noastra
Fain arata, imi place ce sa zic.
Radu cred ca se referea la planta din dreapta spate, de fapt vad fire pe toata lungimea lateralei din dreapta. Frunzele acelea lungi, in forma de spic
Ups Ce inseamna sa citesti printre randuri....De fapt sa nu citesti ultimul rand
Pestele se poate imbolnavi in doua moduri. In primul rand, pesti nou introdusi in acvariu, netinuti in carantina, care pot contamina si restul pestilor. Sa zicem ca si plantele pot fi purtatoare de mai stiu io ce.
Dar nu trebuie sa uitam un lucru (si asta este al doile rand ). Multi paraziti, bacterii, sau mai stiu io ce nenorociri, exista pur si simplu in acvariu. Traiesc in simbioza perfecta cu tot ce inseamna viata in acvariu. Plante, pesti, bacterii. Dar se poate ca la un moment dat, ceva sa se intample in acvariu si sa slabeasca anumiti pesti. Si atunci boala nenorocita se lipeste de ei. Un peste stresat, poate stresat de alt peste din specia lui, va fi mult mai expus acestor boli decat restul. Un organism slabit nu poate face fata anumitor atacuri externe.
Aoleu, ma pierd in explicatii si am uitat ca lucri cu "cutitu"
Vezi ca exista spoturi cu leduri. Parca 9 sau 12 leduri au inauntru. Si sunt pe culori. Consumul este mult mai mic dar avantajul major este ca nu incalzesc. Vezi poate gasesti, cu toate ca sunt cam scumpe. Am de la Osram si au fost vreo 23 de lei bucata, parca.
omega-man wrote:Cred ca era si mai decolorat...dar din cate stiu asta apare cand neonii nu o duc bine. Iar el....saracul, numai bine nu o ducea . Despre pozitia de inot....la sfarsit chiar avea probleme cu a o mentine...

Vezi sa nu cumva sa fi fost vorba de Pleistophora. Daca pestele s-a si decolorat un pic, iar pozitia tinde sa fie cu capul in jos si are miscari spasmodice, cam aia ar fi. Asta e un nenorocit de parazit care se instaleaza in musculatura pestelui. Tratament nu exista. Tot ce se poate face in acest caz este indepartarea individului bolnav din acvariul comunitar.
Boala se mai numeste si "Neon disease", specia cea mai afectata fiind Paracheirodon innesi

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: