[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hardware nano 25 litri  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci, dupa cum ziceam, ma duc sa cumpar hardware-ul pentru nano de 25 de litri. Capac si neoane am, deci ramane incalzitor, filtru intern, substrat si pietris. Filtrul intern m-am gandit la un Resun cu spray-bar, incalzitor de 25 de w, substrat Aquabasis plus manado, sper sa gasesc la pungi mai mici, banuiesc ca nu imi trebuie 5 kg din fiecare pentru piticania de 25 de litri. Idei referitoare la astea? Nu vreau sa ma ”usuc” de bani la Hornbach, dar nici sa iau ciurucuri. Am in vedere tot un plantat, ca si cel mare, cu crevetei si neoni. Fauna mai incolo, deocamdata vreau sa scap de hardware. Astept, care stiti si va pricepeti si care binevoiti sa dati un sfat, doua, sa nu cumpar de doua ori Multumesc anticipat.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ca filtru ar merge si un hang on. In felul acesta mai eliberezi acvariul. Desigur, daca iti permite capacul.
Incalzitoare vezi ca sunt unele de la Tetra (s-ar putea sa gresesc firma) care sunt plate. Am unul in acvariul cu beta si este foarte ok.
Iar despre substrat....ce sa zic, e ok. Vezi ca sunt si pungi mici, nu-i problema.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Capacul permite daca il mai ”ajustez” io prin taiere probabil. E mai bun hang-on decat un miniresun de pilda? Cu exceptia spatiului, normal... Incalzitor... misto ala de la Tetra, micut si discret, dar cam ”piperat” (zise zgarciobul). De substrat am zis sa merg tot pe aquabasis de la JBL, problema fiind doar faptul ca atunci cand scoti o radacina din el se cam duce naibii toata apa curata. Si ma gandesc ca in 25 de litri iese ”deranj” mare. Manado mi-a placut peste tot unde l-am vazut si am zis ”why not?” sa nu incerc si eu?

[Email] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

pt substrat as merge pe solutia dennerle(poate ca am eu ceva cu firma asta), sau fertisoilul de Aquatic nature sau de ce nu o punga de amazonia 2.
experienta mea cu filtrele hang on se limiteaza la gama celor de la aquatic nature si pot spune ca nu am fost deloc multumit de ele. sunt foarte galagioase si risti ca in cazul unei pene de curent sa nu se mai amorseze si sa il deciclezi.. mie nu imi plac, am dar le tin in dulap.
am si 2 resun-uri mici isi fac treaba dar materialul filtrant, sau volumul lor este o gluma, in schimb sunt foarte fiabile..
daca nu o sa ai suprapopulare poti sta linistit. deseamenea daca nu suprapopulezi poti incerca un dennerle nano corner filter, mie mi s-a parut cel mai bun filtru intern pt un nano.
si cea mai buna solutie de filtrare raman cele externe, pt bazinul tau as alege un resun cy 20 cred ca ii zice.. si nu costa mult, cam 110 lei cu tot cu transport de pe ebay.
termometre folosesc doar resunuri de 25w si niciodata nu am avut probleme.

Dennerle addiction..
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asteptam ”fanul nano-ului” sa dea o parere Nu ca pe ale lui alber nu le-as aprecia Mda, filtru extern iese din discutie, si ca bani si ca necesar. Daca as putea, mi-as lua la comunitarul cel mare, ca ar cam trebui... La asta pitic nu vreau sa sar de maxim 150 de ron investitie de hardware. Nu vreau sa suprapopulez nicicum, sunt constient ca e un soi de ”bol” mai mare ce am eu. Creveti si neoni. Plante inca nu am idee ce va fi cand va fi. Am sa ma orientez si o sa vad cum ma incadrez la raportul calitate/pret cat sa fiu multumit. Mersi baieti pentru promptitudine. Berile sunt ”on me”.

[Email] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

as fi curios de lungimea acvariului.. am incercat si eu neoni dar apoi i-am dat pt ca in spatii mici devin teritoriali..
creveti, intuiam eu, problema cu ei este ca se inmultesc f repede si au nevoie de o filtrare eficienta.. mai ales ca la ei raman multe resturi..
in 150 de lei, ai putea merge pe asa ceva http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/Substrat/Aquatic_Nature_Deko_Line_Fertisoil_nero sau http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/Substrat/Aqua_Soil_Amazonia_3l un incalzitor resun de 25w aprox 20 lei, un resun mini 20-25 pt filtrare mecanica si un hailea 106(lumea tot le lauda, eu personal nu le agreez) cu ceva matarial biologic.. oricum nu este obligatoriu sa incepi de la inceput cu amandoua filtrele.
ca lumina ce ai?

Dennerle addiction..
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

un filtru hang on silentios fata de cel de la aquatic nature este filtrul de la hailea sl 106, la pret nu depaseste 20 ron.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul este un Aquael pearl 40 cu fata semirotunda. Lumina am din belsug. Fostul proprietar a fost generos la capac. Are doua neoane de 11w plus inca un philips de 8w. Interesanta amazonia, ma gandesc. Pe langa amazonia mai trebuie ceva substrat? Deocamdata un filtru, dar unul cat de cat bun as vrea. hang-on sau intern resun, care o fi, dar sa faca fata.

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Cirotariu,

suna interesant noul proiect .
ca filtru poti opta un hang-on dar sa nu strici prea tare capacul.
Amenajare: poti pune niste crengi mai mici si frunze de stejar (sa le usuci bine apoi inainte de a le baga in acvariu ,sa le oparesti)

Pesti: ;nu stiu ce sa zic...aici ramine la atitudinea ta

fostul user ozy
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu cum va arata, iwagumi sau amazon sau cum le-o mai zice, o sa vad, sa iau piesele mai intai si om mai vedea.

[Email] [Yahoo!]
bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu la Enterprise am folosit o punga JBL AquaBasis 2,5L si peste am pus o punga de 5Kg nisip Aquatic Nature Dekoline Nero. In prima faza ma gandeam sa pun doar jumatate din punga de nisip dar am pus toata punga si arata bine asa. La viitorul proiect o sa pun o punga de Aquatic Nature Fertiplant ABF 0,6L si peste o punga de Aquatic Nature Ferti Soil 5Kg. Conteaza si ce plante o sa vrei sa pui in el.

edit:

La filtrare, parerea mea este ca merita un filtru extern (atat din punct de vedere estetic, cat si al materialului de filtrare mult mai generos).

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2010 19:37:25

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

bogdane solutii sunt multe, dar este vorba sa te incadrezi in suma respectiva.
altfel solutii ar fi multe.. totusi de ce si fertiplantul?

Dennerle addiction..
bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut ca alt coleg acvarist a folosit aceeasi formula la un bazin mai vechi.

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Eu la 10 l am un filtru hang-on de la Hagen cu burete pe sorbul de la intrare si plin cu substrat pro de la Eheim,merge perfect (de curatat nu curat decat buretele de la sorb odata la 10 zile)daca ai grija ca acvariul sa fie plin pana aproape de margina superioara atunci nu ai probleme sa se dezamorseze la o pana de curent.
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru sfaturi, baieti. Inca nu am ajuns sa cumpar chestiile... niste probleme m-au tinut in loc.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: