Am un acvariu de 125l. Datorita faptului ca m-am mutat, am zis sa fac si curatenie si sa schimb setup-ul. Am pastrat cca 60l de apa din acvariu + pestii in rest am aruncat nisipul. Problema sta in felul urmator: am cumparat 5 l de aquabasis plus si 10l de manado. In acvariu acum sunt pestii ( 3 scalari, 2 gurami + 3 sanitari) plus 2 lemne cu anubias si inca alte plante care sincer nici nu stiu ce sunt. Am de gand sa golesc acvariul si sa ma apuc in montarea setup-ului. Intrebarea mea este daca trebuie prespalat atat manado cat si aquabasic sau e suficient sa il pun in acvariu si dupa pot introduce apa pastrata impreuna cu pesti. O sa fie apa nociva pentru pesti dupa instalarea substratului ? Am auzit de la vanzatorul din Hornbach ca cica ar trebui lasat la aerat manado si alte cele...
Ca si lumina folosesc 2 neoane de T8 18W de la JBL, unul tropical si unul color, achizitionate astazi. Aditia de CO2, o fac zilnic cu CO2 lichid de la easy carbo + fertilizant de plante tot de la Easy carbo. Incalzitorul este de la Eihem de 100W setat pe 25 grade. Am si o pompa de aer de la Eiehem cu un filtru( oarecum) dar ma gandeam sa ii pun difuzorul ce l-am primit la ea initial ( functioneaza ca si o piatra de aer ).
Filtrarea se face cu ajutorul unui JBL e901 care in primul sertare are micromec , alt sertar claromec, alt sertar siporax + ceramica cilindrica si sus de tot buretii. Materialele sunt de circa un an, ar trebui schimbate si daca da va rog sa imi spuneti si cu ce tip de material

La out foloseam spray barul montat in lungul acvariul, dirijand apa pe latime. Ma gandeam sa il montez pe latime si sa bata pe lungime,, e mai ok ?
Ce alte plante as putea creste tinand cont de lumina ce o folosesc si de faptul ca nu am butelie de CO2 si dozez zlinic CO2 lichid ?
Atasez si o poza cum e acvariul acum
Multumesc si sper ca nu va supar cu intrebariile mele. O duminica placuta tuturor.