| Message |
|
|
scificuss wrote:Apa devine cristal de limpede si cu o filtrare mecanica fina corewspunzatoare. Degeaba ai uv daca filtrarea e praf, ambele filtrari, biologica si mecanica, tot o sa ai particule si alge in apa.
Tocmai ca eu credeam ca filtrul meu actual e cam praf, neavand decat 2 bureti mititei, dar vad ca mi-a fost de 2 ori recomandat sa continui cu el si asta ma pune pe ganduri.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Foloseste in continuare Tetratecu' daca nu-i defect.
Nu e defect.
Problema cu el e ca in ultima vreme nu prea mai face fata, tot timpul sunt "particule" care plutesc pin acvariu pe care filtrul doar le invarte.
Sa ma indrept catre ceva extern (Aquael minikani) cu o lampa UV montat pe el? Am citit ca lampa UV ajuta si la eliminarea bacterilor, algelor etc. plus ca apa va deveni cristal de limpede.
|
 |
|
|
|
Faptul ca umbla ca nebuna sus jos e un semn ca trebuie sa fete.
Mai trebuie sa aiba burta atat de mare incat sa devina "patratoasa" iar punctul negru de sub coada sa fie cat mai proeminent.
Insa astea sunt doar semne, nimeni nu-ti poate prezice exact cand va fata.
|
 |
|
|
Da, acela este cu ceva mov in fata.
Astept de la voi si alte recomandari in ceea ce priveste filtrul. Hang-on iese din calcul pentru ca nu prea as vrea sa gauresc capacul. 
|
 |
|
|
|
Salutare.
In primul rand vreau sa spun ca ma pregatesc pentru a incepe un nou setup, de data asta un setup mai "profi"
Am vazut intr-un magazin de specialitate filtrul acesta: "AquaEl unifilter 1000 UV"
Pare mai capabil decat ce am eu acum (Tetratec IN 600 Plus), deoarece contine si o camera de biofiltrare cu medii ceramice + sterilizatorul UV.
Ce parere aveti? Poate tine loc si de filtru si de filtru UV? Isi merita banii?
Mersi.
Acvariul va avea 80l net, semiplantat, iar ca fauna probabil va contine molly balon.
|
 |
|
|
Scump si nici macar nu-ti garanteaza succesul in privinta plantelor.
Dar de aia e acvaristica asa frumoasa
|
 |
|
|
merlin21 wrote:asa stiam si eu, eu am scapat de aceasta alga dupa ce am inlocuit 865-ul..
Cu ce anume l-ai inlocuit?
965 credeti ca e mai bun si impotriva algelor?
|
 |
|
|
|
Potasiu n-am decat in PPSPro momentan.
Sa iau Easy Life Kalium? E bun? Ajuta la ceva?
|
 |
|
|
|
Mersi mult tuturor de sfaturi. O sa tin cont de ele.
Momentan o sa maresc aditia de co2, opresc fertilizarea (cu exceptia easycarbo), hrana mai putina la pesti.
O sa caut si 2 ottocinclusi, sper sa ma ajute.
Legat de plantarea masiva, as vrea mai intai sa termin cu alga asta pentru a nu imi bate joc de plantele ce vor urma sa vina.
|
 |
|
|
|
Imi fac griji pentru ca asa a inceput si alga din poza asta, cea care m-a convins sa dau reset.
|
 |
|
|
|
Salut.
Din pacate la o luna dupa un reset general cauzat de BBA (cred eu) iata ca ma confrunt din nou cu probleme.
Sper sa nu fie aceeasi alga dezgustatoare.
Cateva date despre acvariu:
-80 l net de apa;
-fertilizare 1ml Ferropol, 1ml PPSPro (ambele odata la 2 zile) si 1ml Easy Carbo zilnic; Co2 bomba cu gelatina 1 bula la 3 sec difuzata printr-o piatra de aer.
-neoane 2X18W, 1 Osram floura, 1 Osram daylight 865;
Ca masura imediata am oprit fertilizarea cu Ferropol si PPS Pro si am dublat cantitatea de Easy Carbo. Am inlocuit neonul Osram floura cu unul cu lumina calda pe care il foloseam inainte.
Cam de cand am adus neoanele Osram floura si daylight a inceput sa apara si alga. Cand foloseam 2 neoane cu lumina calda, nici nu stiam ce sunt alea alge.
Astept cateva sfaturi de la voi. Mersi anticipat.
O poza de ansamblu si una cu alga.
|
 |
|
|
|
Pestii nu au nici o treaba cu culoarea neonului.
Osram Floura e pentru plante si e mai movaliu.
Osram 865 si 965 sunt "daylight" si din cate stiu eu adica emit lumina alba (rece).
Succes.
|
 |
|
|
Arata foarte frumos, felicitari.
Eu l-as lasa doar cu creveti 
|
 |
|
|
E un pic bataie de cap dar merge.
Spor la treaba, trebuie sa iasa ceva frumos 
|
 |
|
|
Am si pus apa in el sa incep procesul de ciclare pana imi fac rost de substrat, nisip si "buruieni"
Bine ai revenit.
Mi se pare ca te-ai cam grabit putin, mai greu (aproape imposibil) acum sa pui si substrat pentru plante gen florapol, aquabasis.
|
 |
|
|
|
Cat aquabasis ai pus? Ai respectat informatiile producatorului?
Din poza aia mi se pare prea mult.
|
 |
|
|
|
Am avut si eu aceeasi problema la un nano de 25l proaspat setat.
Se formase mucus pe buturuga si aceeasi pelicula alba peste tot prin acvariu. Am scazut perioada de luminare la 6 ore iar dupa o saptamana a disparut de la sine.
Ai rabdare ca o sa dispara.
Succes.
|
 |
|
|
Asteptam poze cu interes.
Orice acvarist trebuie sa fie fan "goldfish" 
|
 |
|
|