[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexacv
Forum Index » Profile for alexacv » Messages posted by alexacv
O intrebare pentru cei care au bomba de CO2.
Noaptea opriti aditia de CO2?
Daca da, cum procedati?
Se intampla ceva cu bomba daca doar scot furtunul de co2 din acvariu si il las liber sa bage co2 in camera pana a doua zi?
Mentionez ca folosesc metoda cu filtru de tigara pentru difuzarea bulelor.
Mersi.
donpisote wrote:Preturile au fost cam asa acvariu 620 lei , aquabazis 50 lei , manado 106 lei 1 sac de 25 litri , buturuga 120 lei.

Doar sticla 620?
Le-ai achizitionat din hornbach?
Foarte frumos acvariu. Bravo.
Subscriu la intrebarea lui Pushkatu
De Manado esti multumit?
Probi_ wrote:PS: Substrat JBL Manado, fertilizare cu sera florena. Eventual mai cumpar mai incolo florenet A+

Te-as sfatui sa folosesti fertilizant tot de la JBL daca ai Manado ca substrat.
Incearca Feropol + PPS Pro.
un mic acvarist wrote:valva antiretur (2lei la orice petshop care are siarticole de acvaristica), difuzor (poate fi si o piatra de aer, dar nu e recomandat).
Cum le pun si pe astea???

Difuzoru la finalul instalatiei, adica ce bagi in acvariu.
Valvele antiretur exact ca in poza, sunt cele 2 situate imediat dupa sticle.
Atentie: NU FOLOSITI ROBINET!!!
Chestia aia e de sticla e un difuzor facut homemade.
Ideea e urmatoarea: acea bula de co2 (1 pe sec.) trebuie sa fie sparta in bule micute micute pentru a se dizolva co2 mai bine in apa.
Ca difuzor poti folosi un filtru de tigara indesat in furtunul care intra in acvariu. Ai grija dai o forma de U furtunului in asa fel incat filtru de tigara sa fie orientat in sus.
In sticla mica pui apa si da, furtunul venit din sticla cea mare trebuie sa fie sub nivelul apei.
Foloseste valvele antiretur exact ca in imagine.
E o idee si cu conexiunea bombei la filtru de apa, dar nush daca va da rezultate. Mai bine incearca cu filtru de tigara.
Pentru incepatori pot fi indicate plantele de plastic.
Insa nu se compara deloc cu plantele naturale, cu satisfactia de a avea un acvariu plin de verdeata "vie".
Uite aici o reteta
Iata reteta lui Dalles:

Ingrediente pentru o sticla de 2L:
- 5,5 cani de apa;
- 1,5 cana cu zahar;
- 20g gelatina (ATENTIE: gelatina alimentara pentru aspicuri, nu jeleu!);
- 0,5 lingurita drojdie.

Preparare:
- in 0,5 cana cu apa rece se pune gelatina si se lasa la hidratat aprox. 5 minute (altfel face cocoloase);
- intr-o craticioara se pun 2,5 cani de apa calda, in care se dizolva zaharul;
- se adauga cana cu gelatina;
- se pune craticioara pe foc si se amesteca des;
- la primul clocot se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina);
- se lasa la racit pana se poate turna in sticla, apoi se pune sticla in frigider cateva ore;
- cand s-a inchegat gelatina se pune drojdia si 2,5 cani de apa calduta.

Instalatia trebuie sa arate in felul urmator:
image

Pentru partea de hardware iti trebuie urmatoarele:
Sticla 2L (cola, fanta, sprite), furtun 2 m, sticla 0,5 (are functia de numarator de bule), valva antiretur (2lei la orice petshop care are siarticole de acvaristica), difuzor (poate fi si o piatra de aer, dar nu e recomandat).
Succes
cirotariu wrote:
@alexacv pe stecluta scrie ase :"pentru schimbari de apa (doar pentru cantitatea de apa schimbata) 10 ml la fiecare 40 de litri", pe din doua, ar veni cam la fo 5 ml la 20 de litri. Q.E.D.

Si mai jos scrie: adaugari saptamanale: 10ml la 80l. Asta nu mai adaugi?
Se poate sa fii inteles eu gresit, scuze daca e asa.
cirotariu wrote:5 ml la fiecare 20 de litri schimbati. .

Sunt aproape sigur ca nu ala e dozaju de pe ambalaj.
cirotariu wrote:”profii de bombe”

Buna asta
la frigider am citit ca trebuie lasata pana se incheaga gelatina. Dar trebuie lasata cu capac sau fara? Sau n-are importanta?
Bomba functioneaza bine? Iti da bule suficiente in sticla / acvariu?
Ma apuc si eu sambata de una.
HumanFace wrote:El are substrat tetra, atunci e mai bine sa foloseasca fertilizant tot de la tetra.

Corect. Dar din cate citisem Tetra nu exceleaza la fertilizari / substrat.
catalintroi wrote:Nu, pana acum nu am folosit!
Nu am nici o lumina prea puternica (24 W la 60 de litri) si nici plante prea pretentionase, asa ca le-am lasat sa creasca ''natural'' deocamdata.

Merci pentru incurajare!

Nu strica un Feropol adaugat saptamal. Mai cauta articole despre fertilizari pentru ca probabil vei vrea mai multe plante in acvariu.
@catalintroi
Ti-am citit topicul dar n-am observat sa fii pomenit nimic despre fertilizantu pentru plante?
Folosesti?
Succes cu aducerea pestilor.
Mai atasez o poza cu masculul de gup. Din pacate femela a murit. Nici baiatului nu-i mai dau mult timp
Poate ma lamureste cineva, ce ar putea sa fie.
Am cumparat aseara 2 guppy, o femela si un baiat, din Hornbach. Azi dimineata femela e apatica (pluteste in pozitie normala si nu prea mananca) iar baiatul e activ inoata dar intr-un colt are coada stearsa. Am mai avut genu asta de probleme cu alti guppy. Din 7 guppy cati am cumparat de la inceputurile setup-ului (acum o luna) doar unu singur a ramas si este foarte fericit.
Acvariul are 80L si mai traiesc in el: 3 moly (+3puiuti de-ai lor), 13 neoni, 2 platy, 1 sanitar, 1 ancistrus, 1guppy (perfect sanatos). Toti acesti pesti n-au nici o problema.
Astept sfaturi.
Mersi.

catalintroi wrote:Parametri masurati:
- nitrati (NO3) = 50 mg/l;
- nitriti (NO2) = 5 mg/l;
- GH (duritatea totala) = 5 grade;
- KH (duritatea carbonatului) = 1 grad;
- pH = 6.8

Folosesti JBL test 5in1?
Daca da, cum ti se pare?
@cirotariu
Stii prea bine ca nu poti sa renunti la "microb"
Eu unu ti-am citit cu mare interes topicurile si am avut ce invata.
Si eu cred ca pestii duc lipsa de oxigen, baga o piatra de aer (cu pompa data mai incet) intr-un colt sau incearca sa bagi JBL OxyTabs. (parerea mea de incepator)
Mai tine-ne la curent cu bomba aia

Forum Index » Profile for alexacv » Messages posted by alexacv
Go to: