[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexacv
Forum Index » Profile for alexacv » Messages posted by alexacv
Ce ai tu acolo insa e o mare aglomerare de specii care nu se potrivesc. Ai putea pastra xipho moly si zebrele.
Scoate scoicile, si pune un fundal negru. Usor usor o sa ai un acvariu frumos
Ai putea cumpara autocolant negru sau albastru inchis in loc de fundal 3d, cel putin pana strangi bani. 7 lei 1m / 50cm
Frumosi puii
Daca esti multumit de Resun ai putea incerca Resun SP-2500 (la un debit mai mic)~60 ron, sau chiar o varianta mai mica de la Resun.
Daca nu: Tetratec IN 600 Plus ~ 100 ron. Eu pe asta il foloesc (la un acvariu de 80l) si sunt multumit de el. Debitul il am setat la un sfert din capacitate pentru a nu deranja plantele.
Daca ai plante in acvariu in care se pot ascunde puii maternitatea nu e obligatorie.
Maternitatea plutitoare, cred ca despre asta e vroba, este buna in situatiile in care vrei sa pastrezi toti puii si sa ii protezeji de eventualele pericole din acvariu (filtru, pesti mai mari, etc.) Femela de gup se scoate dupa ce a terminat de fatat si se inlatura "gratarul" care despartea puii de femela, puii se vor dezvolta in continuare in maternitate pana ce vor fi destul de maricei sa fie introdusi alaturi de ceilalti pesti.
Succes.
Frumos acvariul si apreciez rabadarea ta cu o ciclare ca la carte. Dar as avea un sfat: incearca un fundal de preferabil negru (mai mascheaza din cabluri si scoate in evidenta plantele).
Incearca sa maresti temp la 28g, nu cred ca vor avea probleme ancistrusii.
Mai exista si medicamente in comert pentru popularul "gris" cum ar fii verde de malachit dar nu ti-as recomanda.
Cred ca au gris. Ai incalzitor la acvariu?
Fiind perioada mai rece temp. apei scade mult si deaia apare boala "grisului". Incearca sa cresti temperatura apei si probabil vor disparea problemele.
Nu e ok sa nu ai filtru, nu-mi dau seama cum ai ciclat acvariu fara filtru. Buretele filtrului gazduieste bacteriile rezultate prin ciclare.
Du-te repede si cumpara un incalzitor cu termostat.
Apa trebuie sa aiba 25-26 de grade.
E posibil sa fie gris, ai incalzitor la acvariu?
Cate grade are apa?
cirotariu wrote:am achizitionat tot ce imi trebuie pentru maine, inclusiv valva (2 ron, cam ieftina, dar pare ok)

Unde ai gasit valva de siguranta?
Daca tot mi-ai spus de unde sa iau background'u, zi-mi si de valva
clopotel wrote:iar acum l-am lasat ca ciclat cateva zile...

Cateva zile ar trebui sa insemne cel putin 15-20.
Nu uita sa pui putina mancare de pesti in acvariu in fiecare zi sau la 2 zile chiar daca e gol acvariul.
Ce ai tu acolo (pompa de aer cu burete) e bun pentru un acvariu micut cu putini pesti, daca vrei altceva ia un filtru intern de capacitate mica.
kmol wrote:
In alta ordine de idei o agitare a suprafetei apei (nu extrem de puternica) este in general suficienta pentru a suplini necesarul de oxigen din acvariu.

Agitare a apei pe care o pot produce prin ridicarea filtrului la nivelul suprafetei apei? Debitul filtrului fiind setat la un sfert din capacitate pentru a nu deranja plantele.
In cazul introducerii de CO2, trebuie oprita sau data la minim pompa de aer?
Am citit pe undeva ca elimina CO2-ul.

@cirotariu. Scuze ca ma bag in topicul tau, dar ma bate gandul sa ma apuc de o bomba si inca sunt in stadiul de documentare.
Imi cer scuze ca intervin. Am gasit pe un magazin online de acvaristica produsul urmator:
Tetra Plant CO2 Optimat
Pret: 64Lei
Descriere:
Sistem pentru difuzie de dioxid de carbon (CO2) pentru acvarii de max. 100 litri.
Sistemul contine:
* butelie cu 11 grame de CO2 (de unica folosinta)
* 1 furtun de conexiune
* 1 tub de difuzie

Mi se pare foarte ieftin, mai trebuie adaugat ceva la acest sistem?
Nu prea ma pricep la sisteme CO2 asa ca va rog sa imi intelegeti intrebare.
Mersi
Daca ai da scalarii nu ar insemna ca poti creste pui in acvariu. Chiar si viviparii isi mananca proprii puii.
Ciclarea se face intr-o luna, insa exista in comert niste pastile Bactozym care grabesc ciclarea. Cu ajutorul pastilelor ai putea adauga pestii intr-o saptamana.
Roaga un adult sa-ti lipeasca acvariul, sa nu cumva sa faci vreo prostie ca pe urma sa te trezesti cu 50l de apa pe podea.
Am avut aceeasi problema cu un sanitar acum cateva zile. Avea burta mai umflata si plutea in deriva. Din pacate a murit dupa cateva zile.
Era si destul de batran, rezistase cateva generatii de pesti.
Nu pare sa fie gris. Asa are femela abdomenul.
Oricum pestii aia nu au o viata prea buna in 10l, asteapta-te la ce e mai rau daca nu donezi 5-6 din ei.
Pastreaza doar cei 2 guppy (daca chiar sunt guppy). Sunt o specie destul de usor de intretinut.
Sau prima data se pune substratul, se umple cu apa si dupa aceea se pune pietrisul?

Sa nu faci asa ceva, o sa faci o mocirla in acvariu
Mai intai pui substratul apoi peste el pietrisul.
Cand umpli acvariul pui o farfurie mai maricica pe pietris iar apa o torni pe farfurie. Nu o sa deranjeze pietrisul cu atat mai putin substratul.
Da, mare belea cu lipitu. Astept sa-l golesc peste 6 luni si iau alt fundal tot de acolo
Am facut o poza, planta din Obor fara radacini este cea din dreapta. Am plantat-o intr-o caserola datorita faptului ca n-am substrat pe toata suprafata acvariului.
Mersi.

image
Grosimea sticlei variaza in functie de volumul acvariului (6, 8, 10 mm)
Exista acvarii cu fundul mai gros sau chiar dublu.
Cu chit de geam mi se pare imposibil sa lipesti un acvariu. Chitul crapa si se sfarama.
Te-as ruga sa nu mai deschizi topicuri pentru fiecare intrebare pentru ca muti alte topicuri poate mai importante in josul paginii. Mersi

Forum Index » Profile for alexacv » Messages posted by alexacv
Go to: