[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pareri filtru "Aquael Uni + UV 1000"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Salutare.
In primul rand vreau sa spun ca ma pregatesc pentru a incepe un nou setup, de data asta un setup mai "profi"
Am vazut intr-un magazin de specialitate filtrul acesta: "AquaEl unifilter 1000 UV"
Pare mai capabil decat ce am eu acum (Tetratec IN 600 Plus), deoarece contine si o camera de biofiltrare cu medii ceramice + sterilizatorul UV.
Ce parere aveti? Poate tine loc si de filtru si de filtru UV? Isi merita banii?
Mersi.

Acvariul va avea 80l net, semiplantat, iar ca fauna probabil va contine molly balon.
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca acel aquael e acela cu un LED mov amarat la retur... e numa asa de decor nu sterilizeaza nimic. Sterilizatoarele uv au UV-C la care daca te uiti iti afecteaza ochiul permanent, deci nu cred ca ar fi lasat asa ceva la vedere...Si ''cu o floare nu faci primavara''. Dar ca medii filtrante e ok. Sigur gasesti si ceva mai ieftin. Sau incearca un hang-on.
Ape lipezi.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Da, acela este cu ceva mov in fata.
Astept de la voi si alte recomandari in ceea ce priveste filtrul. Hang-on iese din calcul pentru ca nu prea as vrea sa gauresc capacul.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu prea vad cum ar putea steriliza ledu' ala ceva.
alexacv wrote:Astept de la voi si alte recomandari in ceea ce priveste filtrul.

Foloseste in continuare Tetratecu' daca nu-i defect.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Foloseste in continuare Tetratecu' daca nu-i defect.

Nu e defect.
Problema cu el e ca in ultima vreme nu prea mai face fata, tot timpul sunt "particule" care plutesc pin acvariu pe care filtrul doar le invarte.
Sa ma indrept catre ceva extern (Aquael minikani) cu o lampa UV montat pe el? Am citit ca lampa UV ajuta si la eliminarea bacterilor, algelor etc. plus ca apa va deveni cristal de limpede.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa devine cristal de limpede si cu o filtrare mecanica fina corewspunzatoare. Degeaba ai uv daca filtrarea e praf, ambele filtrari, biologica si mecanica, tot o sa ai particule si alge in apa.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
claw93
Member
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea poti tine Tetratecu,dar din niste poze am observat ca are buretii cam mici,nu cred ca poate face o filtrare biologica indeajuns pentru acvariul tau.Numai bine!
[Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Apa devine cristal de limpede si cu o filtrare mecanica fina corewspunzatoare. Degeaba ai uv daca filtrarea e praf, ambele filtrari, biologica si mecanica, tot o sa ai particule si alge in apa.

Tocmai ca eu credeam ca filtrul meu actual e cam praf, neavand decat 2 bureti mititei, dar vad ca mi-a fost de 2 ori recomandat sa continui cu el si asta ma pune pe ganduri.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: