mariusgiurgiu wrote:Cat despre CO2 eu fac in sticle de 5l apa plata, portie dubla fara gelatina, si am 2 astfel de bombe. Fiecare scoate cam 1.5bps in functie de temperatura mai ajunge si la cate 2bps .
Ar fi interesant sa detaliezi putin, poate si cu niste poze.
Sunt convins ca multi de pe forum sunt interesati de bomba cu co2.
Sunt destul de rezistente sticlele de 5l? Cat te tine o astfel de bomba avand in vedere faptul ca le faci fara gelatina?
Debitul de co2 e constant fara gelatina?
cirotariu wrote:deci de joi pana marti urmeaza operatiunea "black-out" total, cu patura pe el.
Ciro nu-ti pune mari sperante in black out-ul asta de 6 zile, e foarte posibil sa fii dezamagit.
Am stat si eu cu patura pe acvariu 5 zile pentru bba si a naibii daca s-a retras vreun pic.
Oricum iti doresc mult succes si sa nu iei patura de pe el absolut deloc.
Masculul de xipho nu prezinta urme clare ale unei ciupituri din partea femelei (care intradevar e gravida) si nici urme de vreo boala, poate doar coloana putin stramba sa fie un semn.
Alti pesti din acvariu prezinta urma sau comportament cum ca ar fi bolnavi?
Date despre acvariu, filtrare, ciclare, mancare, temperatura poti sa dai?
Cred ca tot tie ti-am zis in alt topic sa faci tratament cu sera omnipur, un medicament cu paleta larga de actiune impotriva bolilor cele mai des intalnite la pestii de acvariu.
Mersi Ciro.
Pietrisul a ajuns asa din greseala, nemaiavand pietris negru in HB am luat o punga de 2,5 kg de pietris maroniu si am combinat cu ce aveam.
Am avut si eu o problema asemanatoare cu guppy (poza: www.acvariu.ro/forum/posts/downloadAttach/1450.page) pe care am rezolvat-o cu Sera Omnipur, un medicament pentru cele mai comune si des intalnite boli ale pestilor de acvariu.
Trebuie fierte in mai multe ape pana nu mai iese culoare din ele sau iese foarte putin.
Cand fierbi sa pui si sare in apa.
Poze cu acvariul umplut de ce nu pui?
Acvariul a primit si el o mica cosmetizare de craciun.
Plantele nu arata prea bine, au stat 2 saptamani fara co2 iar fertilizare nu mai primesc deloc de 2 luni (nici nu o sa primeasca )
Update foto:
Va urez un craciun fericit tuturor!
pinko wrote:acuma am aflat ca acvariul este de 180 de litrii
Poti tine linistita 4-5 carasei in 200 litrii.
Ai grija ca nu sunt prieteni prea buni cu plantele.
Te sfatuiesc sa mergi pe varianta pietris, cateva buturugi sau pietre, fundal negru + carasei. N-ar trebui sa ai probleme prea mari.
DobreaFlorin wrote:Am tot studiat piata fundalelor si oscilez intre un autocolant 3D Carbon negru folosit la tuning (sper sa aiba priza si pe sticla), un autocolant simplu, tot negru si o imitatie de marmura ce se foloseste la blaturile pentru bucatarii, pervaze etc. E drept ca mi-a ramas intiparit un fundal 3D de interior, o imitatie de piatra, e superb dar e cam tarziu pentru mine, nu l-as mai putea monta.
Alege varianta simpla, neagra.
Arata cel mai bine si nici nu te complici.
Eu as schimba si pietrisul si pietrele alea, dar deja e prea tarziu.
Salut. Am si eu 3 sfaturi chiar daca nu ma pricep la ciclide absolut deloc.
1. Sustin parerea lui kirucd, schimba fundalul, pune unul negru.
2. Nu mai poza acvariu cu blitz.
3. Plantele nu-si au rostul intr-un acvariu pentru ciclide.
N-as vrea sa ma trezesc cu ei pe birou.
Cred ca ma indrept incet dar sigur spre un betta. Mai ramane sa ma gandesc pana achizitionez produsele si pana se cicleaza acvariul.
Revin cand am noutati.