| Message |
|
|
Magda wrote: La cati ancistrusi am avut nu s-a nimerit sa fie nici unul mascul 
:p gand la gand cu bucirie .. si io din 4-5 bucati, numa' donsoare pana acum ...
|
 |
|
|
Cip20 wrote: Iar in privinta preturilor plantelor, am vazut ce inseamna plante si cam ce preturi au, da aia imi dadeau 3 fire de bradis dala ,care la Animax e 1 Leu firul, intr-un mic ghiveci si imi cereau 19 Lei pe ele. Asta numesc eu exagerat...
Nu stiu ce intelegi tu prin bradis din ala dar e posibil sa-ti dea o planta, cu aspect de bradis, la 19 roni 3 fire ..., bradis care foarte bine poate sa semene cu un alt bradis care e 1 ron firul samd.
|
 |
|
|
Cip20 wrote:Eu stau in Bucuresti....neica...dar din pacate nu am acvariul aici, e la ai mei in Ploiesti. Problema e ca nu am masina proprie si nici nu ii pot trimite pe ai mei cu autobuzul sa imi cumpar eu plante... Le-as cumpara cu draga inima din Bucuresti, dar cum le duc la acvariu? Unde le tin pana vineri, cand ma duc eu prin Ploiesti? Si cum le car? Cu trenu?Daca are cineva vreo idee sa ma anunte si pe mine... Vroiam sa le iau de la un acvarist pentru ca sunt mai iefine, sper.... M-am dus la ZooMania in Ploiesti si mi-au aratat o buruiana nenorocita, ce-a mai ieftina planta a lor... care era 19 lei. Mi se pare exagerat, nu dau atatia bani pe o planta.Plus ca nu imi trebuie doar una. Daca nu gasesc mai ieftin nu imi iau si gata...
Uite cum faci: cumperi planta joi-vineri si o trimiti intr-o punga inchisa ermetic. Nu are nimic. Eu am facut ceva schimburi de plante cu MA care-i din baia mare ... si le-am trimis prin posta, ambalate in punga.
|
 |
|
|
osa wrote:ok, dar ce fel de fertilizanti propuneti? sau ce fel de "medicamente" pentru plante?
Asta depinde de foarte multe. De exemplu, eu folosesc combinatia de flornetteA cu macronutrienti de la sera. Sunt niste pastilute pe care le bagi in substrat, o data pe saptamana. Folosesc asta deoarece am schimb de apa la picatura. Daca nu asi avea schimb de apa la picatura si asi avea timp in fiece zi sa adaug fertilizanti in acvariu, asi folosi fertilizant lichid. Probabil ca tot de la sera ( in primul rand deoarece se gaseste pe toate drumurile )..
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:AM facut tratament cu baktopur in acvariu si dupa o saptamana am schimbat 20% din apa si am facut inca un tratament cu baktopur direct.
Problema este ca de cand am inceput tratamentele elodea a inceput sa se ingalbeneasca. Alte plante nu au probleme. Azi-dimineata elodea era topita toata (s-a ingalbenit si s-a inmuiat).
Oare baktopur afecteaza unele plante?
Ai crescut cumva temperatura in acvariu ?
|
 |
|
|
osa wrote:...am pus vallisneria si Anubias barteri var. angustifolia.
Nu ti-ai ales bine plantele. Anubiasul isi ia "papa"prin radacinile care nu sunt in substrat iar valisneria cred ca ar merge si in apa plata.
osa wrote:...
Ma gandeam daca le dau fertilizanti lichizi, sau ceva "medicament" lichid pentru plante, poate le-ar merge mai bine.
Aici te-ai gandit bine.
|
 |
|
|
|
Ludwigia s-a dus. Au ramas echinodorusii.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
hans wrote:Iar s-a tulurat apa.
Si la mine  . Idubitabil™ e ceva diavolesc la mijloc  .
Cind il prind pa™ vinovat sa vedeti ce ninsori si viscole dau pa™ capu' lui  .
Nu ai dat destule faraoane ?
Mai trist este ca nu imi mai permit sa inchid lumina - tonina e foarte afectata de perioada de intuneric ... nici nu stiu cum sa fac ...se pare ca degeaba schimb apa masiv - apa ramane la fel de tulbure.
|
 |
|
|
Iar s-a tulurat apa. De maine bag iara schimburi de apa. 
|
 |
|
|
FlorinH wrote:Eu ma gandeam sa fac un capac din sticala de 4, sub forma de trapez, iar gaurile de aerisire si pentru fire sa fie deja prevazute in capac. Tot ce trebuie lipit de la stilca pana la neoane pe sticla sa realizez cu silicon.
Ce parere aveti, de ce nu exista astfel de capace din sticla.
Exista. Dar au doua inconveniente(cel putin): Sunt grele si f casante. Eu am vazut din oglinda ... si era ok. Dar tine cont de inconvenientele de mai sus.
|
 |
|
|
Misto. Chiar daca nu-s adeptul acvariilor neplantate, arata super.
Titronix wrote:Am incercat sa pun pozele in galerie dar se pare ca este serverul cazut... revenim...
Serverul nu-i cazut. Sunt probleme cu galeria ...
|
 |
|
|
danyel wrote:Ma intereseaza si pe mine o planta care sa aiba culoarea rosie ......A si inca un lucru daca se poate exemple de plante care sa nu fie atat de pretentioase . Va multumesc mult pentru orice exemple de plante date
 esti tare: vrei plate rosii pe care sa le tii la un bec eventual de lanterna ? uita de chestia asta - fara 0,5 w/l nu prea ai sanse ...
|
 |
|
|
Anubias wrote:Am sa incerc sa pun un covoras de plante, acum ca apa s-a limpezit, insa nu stiu daca am lumina suficienta... daca nu merge si creste in inaltime am s-o arunc. Trebuie doar sa vad ce plante gasesc pe aici. Ca despre cele rosii, imi plac si mie, dar mi-e teama ca nu-s asa de expert inca, si ca o sa le chinui doar. Dar daca gasesc ceva in oras, am sa incerc si cu ele.
Incearca marsileea sau micrantemum micrantemoides .. asta din urma o sa o ia in sus oricum cand o sa se indeseasca ... da merita incercat ...
|
 |
|
|
Anubias wrote:Gata, am scapat de apa verde. Am stins lumina pentru 6 zile. Am mai pus si un cearsaf peste acvariu, astfel incat sa fie chiar intuneric in acvariu. In fiecare zi am schimbat 25% din volumul apei. Apa s-a clarificat cam dupa a doua zi, insa am continuat cele 6 zile, pentru ca am mai incercat pentru 2 zile, si a revenit, si am vrut sa scap de tot de ea. Am facut azi poze noi pe care le-am pus in galerie. Se vede ca plantele au cam suferit dupa 6 zile de bezna. Mersi mult de sfaturi hans. 
Bravos. Imi pare bine pentru tine. Cat despre plante, stai linistit ca or sa-si revina ele.
|
 |
|
|
guleag wrote:aveau radacini foarte mici la achizitionare si imi era foarte greu sa le prind in substrat
acum am inceput sa mai isi revina si sambata la schimbul de apa le voi aranja precum ai precizat
ms pentru informatii 
Aceasta  este intradevar un anubias - care trebuie "prins" de o buturuga si nu ingropat in substrat.
Prima planta este intradevar un echinodorus barthii.
Vezi ca la linkurile catre cele doua plante, ai dat de fapt un singur link catre aceeasi planta - acel echinodorus.
|
 |
|
|
Razvan M wrote:labeo mananca alge ? .. uite ca n-o stiam.. pai e unul dintre pestii mei favoriti.. Gata.. am hotarat ce iau 
Ai mare grija cu ei ( de fapt cu numarul lor ) ... ca daca nu-s singuri in acvariu, se bat ca chiorii pana ramane unul.
|
 |
|
|
andy_ostafi wrote:incearca cu labeo...la mine curata tot!
Daca il tii infometat, mananca si el ce gaseste :-)
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:P.S. Cred c-am stricat galeria  . Vroiam sa mai pun o poza si nu mai merge  .
Nu ti-ar ma ajunge ... tu vrei spatiu la galerie dupa cati litrii ai in acvarii ?
|
 |
|
|
Anubias wrote:Dupa 3 zile de bezna apa e limpede. Dar nu ma opresc aici vreau sa fie terminata bestia de apa verde. Mai continui inca 3 zile...  Mi-e doar mila de pesti... insa reusesc sa le dau sa manace niste pastile de alea care pica la fund.
Bravo. Imi pare bine pentru tine.  Tine-ne la curent cu situatia.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Numa' sa se-ncalzesca un pic vremea  si-i pun la posta  impreuna cu plantele pentru Hans - plante cu care-l tot amenint de vreo doua luni :paperbag: .
Io am crezut ca m-ai uitat ... apropos poti sa bagi in punga ceva mai multi melci ....
MARELE ALB wrote:Bine ca nu-s si voalati  .......
Cred ca aia voalati or sa apara intr-o luna-doua ... stai sa se mai incalzeasca putin pe afara
|
 |
|
|