[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hans
Forum Index » Profile for hans » Messages posted by hans
Salut. M-am procopsit de curand cu o super alga - seamana cu matasea broastei. Cred ca a aparut deoarece am scos cateva fire de acicularis de pe langa pogostemon si a iesit ceva din substratul JBL care-i sub un alt strat de pietris.
Uite-o:
image

Are cineva idee de cum sa scap de aceasta alga...in afara de rabdare si tutun si fara chimicale ?
Mersi,
Hans
Butasirea inseamna o taiere a plantelor (sa tai bucati cam de 20 cm) si sa le replantezi. Deci, daca plantele tale au 30-40 cm inaltime, poti sa le rupi de la jumatate si sa le plantezi (le infigi in nisip).
Amnesia intreba de ce fel de plante vrei acolo la genul cu mia multe sau mai putine pretentii la lumina...nu mai inalte sau mai marunte. Utilizeaza ghidul tropica pentru a afla cerintele vis-a-vis de lumina a plantelor. Una e sa pui anubiasi si elodee si alta e sa pui lialeopsys si didiplisi.
Intotdeauna o sa ai alge si cu si si fara plante. Daca ai plante, o sa ai mai putine alge. Uite aici un articol http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/. Citeste-l.
Era pe undeva un topic cu ciclarea acvariului ...si, mai sunt si ceva solutii care grabesc ciclarea.
Esti norocosul castigator al unor oua de neritine. Din pacate, asa cum ai spus si tu, nu prea ai sanse sa iasa din ele ceva...decat niste puncte urate pe buturug si pe peretii acvatiului.
Salut. Capacul acv meu are 39.5 cm. Ai cumva si mai mici ?
Nu-i un peste greu de tinut doar ca are o problema mare cu pestii din aceeasi specie - se bat pana ramane unul singur(daca nu sunt grup mare - peste 10). Deci - una bucata per acvariu.
Ce dimensiune (lungime) au neoanele de 15W ?
kiwiboy wrote:Multumesc pentru sfaturi ... cum ar arata u astfel de clopot pentru sifonarea substratului?

Uite aici un link:
http://www.urbanpets.ro/product_info.php/cPath/21_64_86/products_id/2643

Trebuie oricum sa schimbi apa din acvariu, chiar daca este limpede si curata. Vezi ca pe pagina de start la acvariu.ro sunt niste linkuri cu ghidul incepatorului, ciclul azotului. Incearca sa le citesti...si, ar fi bine sa citesti mai toate articolele de acolo. Sigur au sa te ajute.
Nu vreau sa fiu carcotas dar parca imi aduc aminte ca acum cativa ani tot asa s-a facut o lista de ce plante vrea, si ce...cand au fost aduse in tara, parca chiar tu GG le-ai importat ...cu cate ai ramas ?
Porcu'"][quote:83a2d03cd7="koala wrote:Hehe, pai nu treba geam dublu de 15 mm, draga domnule Porc ... am vazut live [ Lofty ] bazin 200x55x55 cu geam de 12 mm si este perfect echilibrat ... fund dublu de 10 mm si ranforsari superioare => vis & poesia ! ...
Evident ca nu trebe, io stiu asta, tu stii, noi stim, Sefa nu stie, tu te prefaci ca nu stii pina obtii dimensiunea , apoi intimplator afli ca se poate si cu sticla de 12 mm era o strategie draceasca sa ajungi la 55 cm :jajaja: .

Ca sa nu mai vorbim de diferenta de buget de care poti sa-i cumperi un cadou doamnei :smecher:
Ma bag si eu sa-ti recomand acelasi lucru ca preamaritul faraon si Intros ...acvariu custom made si CO2 si substrat fertil si lumina buna. Si iarasi sunt de acord cu Intros la acvariu fara capac. Fa-ti o socoteala de buget si cauta un om prin orasul tau care se pricepe la lipit acvarii. Restul iti mai spunem noi.
varacosmin wrote:
Tocmai am facut si eu greseala sa le dau Spirulina de la Hofigal sub forma de capsule si acum, toata apa este ca o ceatza verzuie. Ce anume pot face ca sa mi se clarifice apa din nou?

Schimburi dese de apa, cu apa declorinata bineanteles.
Plantele sunt promise. Rog un admin sa inchida postul.
10x
Salut. Am scos cateva fire de acicularis...daca le vrea cineva, il asteapta pana Duminica in zona Crangasi. Detalii pe PM
Sa inteleg ca pentru acest experiment ai nevoie de acest set de CO2. Oricum, esti foarte curajos ...si ai mari sanse sa-i depasesti pe aia de la tropica si toate celelalte firme de profil....
Ca sa zic asa ... "arata la toata lumea" ...arata f bine si presupun ca isi si fac treaba bine. Eu folosesc reactor 100 de la aqua medic si-s f multumit de el.
Poate a uitat sa iasa din piramida si nu a observat ca au trecut cateva nopti.
Salut. Am un acvariu de aprox 30 l si vad peste tot prin concursuri ca folosesc tuburi/lampi speciale...de ex lampi de la ADA ...ati vazut pe undeva prin magazine lampi mai mici de 40 cm ?
Imi pare rau ca te deceprionez dar ...un caras are nevoie de minim 70 l de apa, ai 30 de litrii, destul pentru 1/2 dintr-un caras. Ori iti iei un acvariu mai mare, ori renunti la carasi. Mai citeste pe forum (se pare ca ai facut-o deja dar nu ai citit chiar tot). Detalii despre ciclare gasesti tot pe forum ...exista un link de search care o sa te ajute foarte mult. Plantele pe care le ai acolo nu-s pretentioase dar carasii, daca nu o sa le dai hrana vegetala or sa le considere f gustoase.

Forum Index » Profile for hans » Messages posted by hans
Go to: