| Message |
|
|
MARELE ALB wrote:
hans wrote:Vreau si io o nimfee cu frunza cat o moneda....
Nu puteai sa nu rasucesti cutitu'    ?
Sincer, chiar mi-asi dori o nimfee care sa nu creasca prea mult...
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
adi_ci23 wrote:poate nu e buna linia genetica
Partea bubonica e ca mi-a decedat mortal si Nympaea verde. Aveam vreo 3 pui. Iar asta rosie se chinuie. Cred intr-adevar ca nu-i buna linia genetica. Da' nu a plantei. A mea  .......
Vreau si io o nimfee cu frunza cat o moneda....
|
 |
|
|
|
Cred ca ai cam putina lumina. De cat timp ai dat drumu la acvariu? Vezi ca plantutele alea rosii nu or sa mearga de loc cu lumina pe care o ai acolo.
Frumos background. Poate dai si detalii despre el.
Folosesti fertilizant? De ce folosesti la CO2 priza programabila?
|
 |
|
|
coralia_ wrote:ce alt sanitar compatibil cu betta, xipho si acvariul meu cel micut exista si pot sa-l cumpar? 
Doar manutza ta. Din pacate in borcanelul ala nu are cum sa mai incapa altceva pe langa acel betta.
|
 |
|
|
|
Da, Da !
|
 |
|
|
|
E foarte posibil sa fie larve de tantari.
|
 |
|
|
|
Unde le-ai pus? Oare de ce nu bagati si voi un link sa fie mai usor pentru oamenii mai batrani...sa nu mai caute disperati prin galerie..
|
 |
|
|
GeorgeB wrote:am asa :
2 scalari
xx scalari
help ?!!?
pana la utma cati scalari ai? cat de mari sunt? caci ei s-ar putea sa fie vinovati de dispatitia neonilor...
|
 |
|
|
|
Am folosit eu. Si am tinut-o in acvariu cam 1 an. Fara sa o vopsesc, fara sa-i fac nimic. SI nu s-a dovedit otravitoare...Am lasat-o la uscat cam 24 ore. Culoarea va deveni interesanta dupa 2-3 luni de stat in acvariu ( se va face un maroniu foarte frumos din cauza algelor...foloseste cu incredere...eventual uite-te pe oldforum la galeria mea...
Am folosit spuma poliuretanica...din comert..
|
 |
|
|
muscalu wrote:dar nu se acumuleaza clor in acvariu?
Pai daca treci apa printr-o baterie de filtre gen aquador ( din cele cu carbune activ...) nu mai ramane nici un pik de clor sau alte gaze inerte prin apa aia...cel putin asa se zice..
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:In primul rand cum va descurcati cu factura la apa pentru ca schimbatul apei la picatura presupune consumul multor litri de apa ceea ce duce ma duce cu gandul la o factura "grasa".
Eu schimb cam 100 l apa in 24 ore si apometrele nu simt nimic. Deci eu trag vecinii in piept....platim la comul schimbul de apa in acv meu.. 
|
 |
|
|
|
Da, asta e.
|
 |
|
|
alina_g wrote:
hans wrote:Detalii acvariu - lunima - 288 W care "merge" astfel - 100 W 10 ore si restul cam 5 ore pe zi. Schiomb de apa la picatura ( intre 10 si 100 l apa pe zi ) CO2 cam 2 bule per secunda, fertilizant de la sera - flornetteA si celalalt cu macronutriente filtrare cu fluval404 si cam atat.
... rabdare si .....
...ce volum?...
sunt 570 l brut si cam 400 l net.
|
 |
|
|
|
Hehehe tomna am scapat de ceva probleme mari ( in primul rand Mosu ... si in al doilea rand de alge la greu....nu am mai trecut pe acolo vre-o saptamana si picatura de apa a tins spre zero iara bioxidul a tins spre vre-o 5-7 bule/sec .... si va dati seama cam ce s-a intamplat...). Da, am un mare amalgam de pesti un discus ramas din perioada cu discusi, un labeo de mai mult timp....1 pereche de scalari care deabia depusesera ( cred ca ati vazut icrele pe frunza de uruguaensys ) inca 2 scalari negrii pe care vreau sa-i dau, 5-6 scalari galbeni - care astept sa se aleaga si sa pastrez 1 pereche, 10-15 neoni rosii si ~15 calistrus. Labeo si discusul nu pot sa-i prind asa ca or sa ramana in acvariu pana..... O sa raman ( vreau) cu 1 pereche de scalari negrii, una de galbeni si characidele.
Detalii acvariu - lunima - 288 W care "merge" astfel - 100 W 10 ore si restul cam 5 ore pe zi. Schiomb de apa la picatura ( intre 10 si 100 l apa pe zi ) CO2 cam 2 bule per secunda, fertilizant de la sera - flornetteA si celalalt cu macronutriente filtrare cu fluval404 si cam atat.
Din pacate acum sunt destul de ocupat, si este adevarat ...acum ceva timp arata mult mai bine .... dar o sa ma eliberez si o sa arate iara bine.
Plantele au inceput sa-si revina dupa acea perioada cu ph 5... asa ca ... rabdare si .....
|
 |
|
|
Salut. am pus si eu 3 pozulici aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=5.Astept comentaii.
|
 |
|
|
wolfy wrote:pentru racire poti folosi si cuburi de gheata; cantitatea de gheata difere in ftie de volumul acvariului.
Dar gheata contine amoniac din cate stiu eu - este mai bine sa folosesti un pet de 0,5 l pe care-l umplii cu apa, il bagi la congelator si dupa ce ingheata il bagi in acv. In functie de volumul acvariului, bagi una sau mai multe sticlute de genul asta. Ai mare grija cu viteza de racire a apei....sa nu scazi prea repede temperatura.
|
 |
|
|
|
Omule tu ai o ciorba acolo. Trebuie sa scoti din acvariu carasii si pangasiusul. Chiar sunt inghesuiti pestii acolo...erau niste articole cu volumul acvariului in functie de numarul de pesti...ca sa nu mai spunem ca, caraseii inghit tot ce le intra in gura. Mai cauta pe forum..
|
 |
|
|
Val wrote:
Mmm? Aveti vreo idee?
Multumesc.
Val.
Pare a fii ammania gracilis...da vorba porcului....ie greu sa-ti dai seama dupa o poza amarata
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Daca am identificat-o corect si e Ludwigia glandulosa, mi-a dat si mie bataie de cap. Am senzatia ca are nevoie de un substrat fertil. Cel putin, la mine n-a vrut sa miste nimic pina n-am pus-o intr-un pahar cu turba Potgrond. Degeaba i-am dat PlantaMin, HP sau pastile Sera Florenette.
Stagnarea ei ar mai putea fi explicata si printr-un fenomen putin discutat pe forum: alelopatia. In lupta surda pentru suprematie, plantele se inhiba unele pe altele. Elimina in apa diversi inhibitori pentru alte specii. Unele specii reactioneaza brusc la acesti inhibitori, altele mai putin.
Nu degeaba acvariile cistigatoare de concursuri contin putine specii de plante. Chiar daca plantele nu se bat ca cichlidaele, se caftesc in felul lor.
Daca la pesti tendinta (pe forum) e de a nu face acvarii-ghiveci, la plante mai avem de studiat problema.
Tot din motivu' asta schimburile dese de apa fac "minuni". Si cei care folosim picatura belim ochii :o uluiti la schimbarea de "comportament" a plantelor. A se vedea acvariu' lu' Hans - schimba apa nu la picatura, are ditamai jetu' acolo  !
Sa stii ca mie nu mi-a facut probleme nici o plantutza. Si doar nu prea m-am jucat cu ghivece. Doar schimb de apa la "picatura" cam 100 l/24 ore, flornetteA, CO2, lumina ( ~80W/l).
Apropos de alelopatia, ar fii frumos sa dezvolti subiectul...chiar daca la mine nu se poate observa, tot ramane de interes.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Hans mai mult de curiozitate , unde pe Vacaresti stai ?Aproape de Piata Timpuri Noi sau aproape de Big Berceri pentru k si eu tot pe Vacaresti stau , la 2 statii de Big.
Cam tot pe acolo stau si eu.
Cat despre gagica...il astept maine pe masson. Deci s-a cam inchis discutia ... cel putin pana maine.
|
 |
|
|