[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hans
Forum Index » Profile for hans » Messages posted by hans
Un scalar nu o sa se simta de loc bine singur intr-un acvariu mic. Si, pentru incepatori sunt recomandati gupii si pestii de acest gen. Sunt foarte rezistenti. Puii ai putea sa-i donezi sau sa-i dai la un pet shop. Sau sa iei 2 masculi. De asemenea, poti sa optezi pentru cateva characide.
Substratul - cel mai simplu substrat si pe care ti-l si recomand este pietris de rau necalcaros cu boaba de 2-4 mm. Eu am gasit in hornbach la un pret destul de bun. Poti sa pui si ceva substrate mai profi cu ceva ingrasamant in ele - dar risti sa te umplii de alge daca nu ai plante multe. Poti sa folosesti cu incredere si functia "search" din headerul forumului. O sa gasesti multe informatii utile.
Andrei.P wrote:... nu mananca algele de pe plante, pietre sau geam (si nici ancistrusii)... Cred ca guppy sau molly sunt mai eficienti in mancatul algelor, dar ca sa manance algele nu prea trebuie sa le dai tu de mancare.. Intr un acvariu de aproape 40l iti sugerez sa iei mai bine 4 corydorasi.
Da-mi voie sa-ti spun ca te inseli amarnic. Ancistrusii sunt buni mancatori de alge. Mult mai buni sunt ottocinculus dar mai greu de gasit si de tinut in acvariu de catre un incepator. Si melcii-s buni mancatori de alge (pe care-i recomand). Si, de fapt, sunt multi mancatori de alge, fiecare cu algele lui preferate ( se mai si intersecteaza multimile de alge). Un alt peste bun mancator de alge este SAE. Cred ca in acel acvariu mititel ar incape bine o familie de gupi, 2-3 ancistrusi ( a nu se confunda cu plecostomus care cresc f mari ) si cativa melci. Atentie insa la gupi ca se inmultesc mai ceva ca iepurii si e posibil ca in cateva luni sa ai zeci de gupi.
Salut. De curand am facut un nou acvariu, micut as spune ( ~180 l), un acvariu gen juwel trigon. Am pus substrat de la Hornbach, cateva plante si de ieri 6 discusi - 3 leoparzi, 2 blue diamond si 1 red melon. AU aproximativ 12 cm in diametru si se pare ca dupa aproape 24 de ore s-au cam acomodat. Au si pus "botu" la mancare - putin si delicat. Poze gasiti la galeria personala ( http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1156 ). Din pacate pozele nu-s o reusita ...dar va puteti da seama cam ce-i pe acolo. Sper ca noii locatari sa se acomodeze bine si sa fie sanatosi.
Foarte multumesc. Astept.
Salut. Acum cativa ani am adus aceasta planta din state si am imprastiat-o pe la diversi. Din pacate am pierdut-o o data cu ceva plante. Daca mai are cineva, sau a vazut pe undeva de vanzare, as ramane indatorat.
Termomentrul nu-i decalibrat ca toate aveau cam aceeasi temperatura (dar o sa-l verific cu un termometru uman intr-o apa de 35 grade). In camera am 20 grade aprox dar, daca nu ar face fata, incalzitorul ar trebuii sa mearga non-stop. Ori se mia si opreste. Am dat un restart la termometru si acum a urcat cu 1 grad ( in loc de 29 am 26 fata de 25 cat aveam ieri). Mai astept pana maine si, daca ramane tot la 26 o sa vorbesc cu vanzatorul. Problema este ca nu am chef sa scot filtrul ( deja am cativa pestici si am pus si o colonie de bacterii in filtru)
DUpa ce l-am luat si l-am pus in functiune, am o alta problema: Nu incalzeste apa cum ar trebuii: in userguide spune ca daca pui semnul de la termostat in pozitie verticala, va incalzi apa la 25-27 grade. Din pacate o duce doar la 23 de grade (dupa un termometru sera). Ca sa duc apa la 25 grade, pun butonul de la incalzitor undeva la 29 grade dupa scala lor. EU as vrea sa duc apa la 29 grade--asta inseamna ca imi trebuie un incalzitor suplimentar sau ca nu-i bine setat termostatul lor. A mai patit cineva asta ?
Anubias wrote:O fi mai scump, dar reducerea echipamentelor din acvariu nu poate sa fie decat un plus. Inafara de asta, cred ca incalzitorul din 2324 poate sa faca minuni (adica sa incalzeasca rapid apa daca ai facut un schimb de apa la repezeala), pentru ca are o rezistenta groasa ca aceea cu care faceam ceaiuri pe vremea lui Ceashca'. Si cel putin poti sa fi sigur ca toata apa din acvariu este incalzita uniform, pentru ca toata apa filtrata trece prin rezistente (in filtru). Dezavantajul la acele incalzitoare clasice (baghete) e ca trebuie sa ai circulatie buna unde le plasezi, ca sa nu obtii diferente mari intre diferitele unghere ale acvariului.

Exact din aceleasi motive l-am ales si eu. Multumesc tuturor de raspunsuri.
F. frumos. Bun substrat. Ce planta atarna sus in partea din mijloc a acvariului ?
Salut. Am nevoie sa-mi achizitionez un filtru pentru un acvariu de 200l. M-am oprit la eheim. Am gasit si varianta Eheim Professionel I 2224 care este aproximativ 400 ron si si varianta Eheim Professionel I termo 2324 care-i in jur de 650 ron. Al doilea este dintr-o generatie mai noua, si, in plus are si incalzitor. Vreau ceva pareri - despre cele doua filtre singurele diferente pe care le vad eu sunt:1- pretul, 2 faptul ca al doilea are acel incalzitor si te scapa de munca de a ascunde un incalzitor normal prin acvariu.
Mersi,
Hans
AI foarte multi pesti acolo. Da detalii despre acvariu.
Ceva poze ? Dimensiuni ale acvariului ? Da mai multe detalii te rog.

Tare. Ai si tu ceva poze cu acvariul asta plantat si cu Discusi ? De cat timp il ai ? Da si tu mai multe detalii.
gujan wrote:are probleme cu xipho, black molly, neonii, sanitarii,gurami ?

Asa cum am spus mai sus, are probleme cu "fratii" lui. Se impaca cu xixo, molly, neoni, gurami. Trebuie tinut cont si de parametrii apei:
duritate 2-15 GH, pH=6-7 si temperatura 22-26 grade C, astfel incat sa se potriveasca cu ecilalti pesti.
Sa stii ga exista un prieten bun, care stie sa raspunda la tot: www.google.com
koala wrote:Mdea, cam asa s-ar putea spune ... si eu care ma temeam ca un incalzitor de 300 W ar putea fi insuficient ...

... serios acu', cred ca Vallisneria o mierleste rapid la 30 grade C ... poate ca pestii nu mor imediat, da' nici nu cred ca-s fericiti asa ...

Oprescule, tine deoparte neshte discusi, ca viu sa-i iau ! ...

Dupa ce pui si pestii sa vii sa-ti dau si eu tuciul ala sa facem un bors pe cinste.
SIngura problema cu firul de pescuit este ca ramane pe acolo...si, sincer, mie nu-mi place aceasta idee. Evident ca dupa ce se prinde, poti sa scoti firul.
O legi cu o ata sau altceva de genul asta. dupa cateva saptamani, se prinde singura.
Nu, nu are balast. Zi-mi si mie evtl de unde sa iau, mai multe detalii.
Salut. De curand am facut rost de o lampa HQL de la dennerle http://www.dennerle.de/EN/HG10UG01.htm. Este becul de jos, cel gen bulb. In user guide-ul lui nu scrie nimic mia mult decat este si pe site: Ca este cu vapori de mercur, 125W 230/240 v si ca merge si cu balasturi de 80W.
Intrebarea mea este: merge direct la reteaua de 220v a noastra sau ii mai pun si un balast ? daca ii trebuie balast, are cineva idee de unde sa iau, ...
Mai foloseste cineva lampi HQL ?

Mersi
E o membrana, dar nu miroase urat

Forum Index » Profile for hans » Messages posted by hans
Go to: