[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante rosii  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma intereseaza si pe mine o planta care sa aiba culoarea rosie .Din ce am gasit eu pe net nu prea am vazut nimic pe la noi pe piata -piata obor- ci doar prin magazinul din incinta Cora ,iar aclo aveau niste preturi de te durea capu de la 30 pana la 100 RON .A si inca un lucru daca se poate exemple de plante care sa nu fie atat de pretentioase . Va multumesc mult pentru orice exemple de plante date

"Perfer sa fiu apreciat de un singur om inteligent, decat de o mie prosti ..."
[Email] [Yahoo!] [MSN]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

danyel wrote:Ma intereseaza si pe mine o planta care sa aiba culoarea rosie ......A si inca un lucru daca se poate exemple de plante care sa nu fie atat de pretentioase . Va multumesc mult pentru orice exemple de plante date

esti tare: vrei plate rosii pe care sa le tii la un bec eventual de lanterna ? uita de chestia asta - fara 0,5 w/l nu prea ai sanse ...
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

ai putea incerca ludvigia. planta din poza era din acvariul meu (0.38W/l).

image

Acvariul meu
[Yahoo!]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am scris eu ceva de genu cata lumina am in acvariu sau ce dimiensiuni are acvariul .Can am zis ca sa nu fie pretentioase ma refeream la platele care nu trebuies tinute numai cu anumite genuri de plante .Pe mine ma intereseaza o planta care sa poata sta ipreuna cu plante gen echinodorus ,anubias ,hygrophila difformis (wisteria) ,vallisneria .Mersi frumos bilti de raspuns

Ps :lumina am 0.6 w/l

[Email] [Yahoo!] [MSN]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

exact plantele acelea le-am avut la vremea respectiva (mai putin hygrophila). la 0.6W/l merita incercata si alternathera sau amania gracilis. eu am renuntat la ludvigia pt ca trebuia sa o cosesc saptamanal.

Acvariul meu
[Yahoo!]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult inca o data pentru raspunsurile date .Chitron am spus ceva de ras ,daca da spune-mi si mie ca s arad si eu

[Email] [Yahoo!] [MSN]
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

[OffTopic]
Aici mi-ati parut un pic rautaciosi ... care e problema daca danyel e incepator ? .. uite ca si eu caut plante rosii la raportul 0.3w\l .... probabil in viitor va fi 0.6w\l dar pana atunci mai vad...
ai putea incerca ludvigia. planta din poza era din acvariul meu (0.38W/l).

Si eu am aceasta planta care merge la 0.2w\l (acvariu 60 x 30 x 50, cu un osram fluora 77) , acusi sper sa-l aduc la 0.4w\l dar deocamdata merge si asa...
Iti zica ca daca ai peste 0.5w\l poti tine ce vrei ... am inercat-o pe propria piele, cu (,) conditia sa nu ai la suprafata plante care sa ia din lumina...
Succes cu acvariul ... ;)
[WWW] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce intelegeti prin Ludwigia? Am o banuiala ca va referiti la Ludwigia repens, care e oarecum rosie, daca o tii ca in poza de mai sus - cu "capul" in jos, adica frunzele sunt rosii pe fata inferioara. O Ludwigia rosie "adevarata" ar fi L. glandulosa (perennis) dar aceasta chiar vrea lumina serioasa. Tufe frumoase care se fac rosii in lumina adecvata (oricum mai putina decat pentru glandulosa) face si Ludwigia arcuata, fiind excelenta pentru acvarii mai mici. Dincolo de Ludwigii exista intr-adevar alte plante rosii care merg fara lumina foarte multa, de exemplu Nymphea lotus var. rosie nu mi s-a parut deloc pretentios si e destul de frumos, dar vrea spatiu serios cand creste.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bilti wrote:ai putea incerca ludvigia. planta din poza era din acvariul meu (0.38W/l).
Daca e aia de la mine e Ludwigia repens "rubin" . Chiar e rosie . In poza se vede doar dosu' frunzei. E la fel de rosie si pe fata?

Razvan M wrote:Si eu am aceasta planta care merge la 0.2w\l (acvariu 60 x 30 x 50, cu un osram fluora 77)

Ma indoiesc ca Ludwigia repens "rubin" se face rosie cu adevarat la 0,2 W/litru . Presupun ca de planta asta vorbeai.

Razvan M wrote:daca ai peste 0.5w\l poti tine ce vrei ... am inercat-o pe propria piele

Peste 0,5 W/litru e si 0,6 W/litru si 1,5 W/litru. Citi W/litru ai incercat si ce plante rosii ai tinut?

Cred ca singura planta rosie care se si face rosie la lumina mai slaba e lotusu' . Alta nu-mi vine in minte.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Citi W/litru ai incercat si ce plante rosii ai tinut?

Aveam 0.55w\l
Am tinut o Nymphaea lotus (Care din pacate se facuse prea mare si a trebuit sa o dau) ,Rotala wallichii, Echinodorus 'Rubin ... Cam atat, n-am avut nici o problema nici cu restul plantelor ...
PS: Este vreo problema daca am un acvariu la care depasesc 1w\l ? (N-am indraznit pe moment sa depasesc ptr. ca , mi-e frica de pesti , respectiv neoni & discusi sa nu-i "omor" cu lumina ....)
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Razvan M wrote:Este vreo problema daca am un acvariu la care depasesc 1w\l ? (N-am indraznit pe moment sa depasesc ptr. ca , mi-e frica de pesti , respectiv neoni & discusi sa nu-i "omor" cu lumina ....)

Daca acvariul e foarte plantat nu-i nici o problema cu neonii. Daca nu le convine se pot retrage la umbra. La discusi nu prea le place, da' ii poti urmari si daca nu le convine, reduci lumina.

Probleme pot aparea cu algele daca depasesti 1 W/litru brusc. Daca o faci treptat, atunci cind o cer plantele, poti sa pacalesti algele. Eu am reusit uneori, alteori nu.

Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca tot suntem la Ludwigii am uitat-o tocmai pe cea numita "red Ludwigia" si anume Ludwigia mullertii care este un rosu tot rubiniu si nu foarte pretentioasa. Are frunze mai lanceolate fata de repens&palustris, fiind mai rosie pe fata superioara a frunzelor.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
dark_one
Junior member

IP:

AguaGlo18W + AguaFlora18W in max. 100l shi poti tine tot ce doresti. E testat crede-ma.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dark_one wrote:AguaGlo18W + AguaFlora18W in max. 100l shi poti tine tot ce doresti. E testat crede-ma.
Cu ce plante ai facut testu'?

dark_one
Junior member

IP:

Nymphaea zenkeri rosie,Barclaya longifolia, echinodorus rosu, echinodorus tropica,Alternanthera lilacina,Cabomba aquatica shi cam astea ar fi mai importante, celelate sunt plante obisnuite de genu egeria,valisneria,bacopa, rotala, ludwigia etc

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Faptul ca nu v-au murit plantele la 0,2 -0,5 w/l nu inseamna ca le-a mers bine.Daca voi aveti impresia ca mai marii froumului abereaza cu sfaturi de genul 1w/l va inselati amarnic.Lumina de care are nevoie un acvariu mai depinde si de inaltimea lui ,de distanta de la neon pana la apa.Daca ai un acvariu de 30 cm h da probabil merge si cu 0,5 w/l dar cand ai un acvariu cu h 60 cm se schimba problema.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Incercati sa mai bagati si ceva oligoelemente. Nu in cantitati industriale, moderat si periodic si nu veti regreta. Lumina se pare ca nu le este de ajuns sau hrana descompusa.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

In afara de intensitatea si spectrul luminii si asa cum spunea Dolly si de unele microelemente, culoarea rosie a unor plante atinge maximum de frumusete si in functie de nivelul de nitrati, un exemplu fiiind Rotala macrandra, care la valori mari ale nitratilor, in afara de formarea de alge vireaza si spre un brun-verzui din rosul frumos pe care il stiti. Unii o considera din acest punct de vedere o planta indicator de nitrati, asa cum de exemplu considera unii ramirezii ca pesti "indicator" (mai sensibili chiar decat discusii la valoarea nitratilor, dau "semne" inaintea acestora, daca se gasesc impreuna in acvariu; evident ca nu aceasta este calea corecta de urmat si trebuie sa testam in alt mod nitratii, evitand acumularea lor).

Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Salutare , am cam lipsit in ultimul timp pentru ca am avut de facut niste documentari despre : lumina din acvarii si cablurile de substrat dar despe asta cu alta ocazie .
Cu privire la plante rosii (cerinte de crestere), nu sunt prea multe de spus si anume :
1 Toate plantele care contin pigmenti de culoare rosie au nevoie de CO 2 in cantitate mai mare decat restul plantelor predominant verzi care si acestea la concentratii de co2 si lumina corespunzatoare pot sa i-si schimbe culoarea in rosu sau o tenta mai rosiatica .
2. Intensitatea de lumina trebuie sa fie mai puternica la plantele rosii
3 .Calitatea luminii trebuie sa fie nu buna ci foarte buna pentru a avea culoarea optima
4.Si nu in ultimul rand substratul care la plantele rosii trebuie sa fie foarte bogat in substante nutritive , mult mai important decat adugarea de fertilizanti lichizi in apa ,care la un moment dat poate sa pacaleasca si pe un acvarist cu state vechi de plata , ca sa zic asa ,pentru ca necesitatile plantelor spre surprinderea noastra nu au nevoi constante de cele enumerate mai sus ci ele pot fi diferite de la o saptamana la alta
Dar deja intram in probleme mai complicate si vine vara , berea bate la usa

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: