[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenLifeAquatics
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Message
Salutare,

Stiu, o sa ziceti ca am innebunit, si da voi avea o camera plina cu acvarii, mai exact plina de pesti ca asta ma intereseaza mai mult in acvaristica de la cel mai mic de jumate de cm pana la cei care te mananca cu totul .

Nu vreti sa stiti ce ochi au facut Arhitectul, constructoru si instalatoru, cand au auzit ce vreau, nu stiu daca e mare sau mica dar va avea in jur de 12 mp si va fi umpluta cu acvarii dupa bunul meu plac.
Dupa mii de ore de citit si vizioant poze aici pe forum si pe alte multe altele din strainatate, apoi vizionat filmulte pe youtube mai ales cele cu fish room tours, numai zic ca e un nene care la inceputul turului intreab pe acvarist "care e cel mai folositor sfat care il poti da altor acvaristi?" unul din ele a fost "gaureste-ti acvariile, iti va face viata de 1000 de ori mai usoara" ceea ce o voi lua in considerare - sfaturi am cerut si am primit in http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/46259.page ca nu sunt priceput la asa ceva, le multumesc colegilor care au raspuns si daca citesc topicul asta pot sa sara cu si aici, de fapt toata lumea e invitata, majoritatea proiectelor for fi DIY, de la lumini, filtre, auto schimbare a apei la apasarea unui buton( ce departe visez, stiu cum sa fac sitemu in teorie practica si timpul ma omoara ) sitem de urgenta in caz ca pica curentul, am citit multe situatii cand pica curentu si e iarna, si dureaza cam 24 pana se restabileste de fapt asta gandinduma statistic e unu dintre cei mai mari factori care duc la esec .

Mi-am facut curaj sa il deschid acest topic mai mult ca sa documentez situatia, cum sunt acum si cum cresc incet incet pana la ce vreau sa ajung sa fac, altul ar fi ca am observat din experienta cu topicul deschis "Proiect acvaristic afara" e ca e mai usor sa vorbesti/intelegi in idei si practica intr-un singur loc decat sa te insiri pe o multime de topicuri ca ajungi sa nu mai stii unde e mana si unde e gura , am sa pun poze cu bazinele cum sunt ele acum, estetice nu sunt in nici un caz, dar vietatile se carcalesc si o duc bine.

Astea fiind zise, Spor la treaba .

PS: Daca am incadrat gresit topicul rog mutare.
Imi plac suporti lampi, tot la imprimanta 3d sunt facuti?
Uite daca nu am ce face la munca am mai gasit GFO produs de la Seachem - https://www.nevertebrate.ro/anti-fosfati-si-silicati-seachem-phosnet-125g-31669 cu multa vrajeala de marketing.

Spor
Teoria ca teoria, practica ne omoara

Eu vreau sa fac ceva simplu sa prind sforile dupa aceia incep cu modificari, cand prind experienta .

O alta intrebare GFO (Granular Ferric Oxide) se gaseste in Romania noastra?
L-am gasit si pe asta https://www.nevertebrate.ro/material-anti-fosfati-si-silicati-aquavitro-phosfiltrum-320g-31854

Multumesc!
Din nou cu o intrebare cum e cu ratia piatra volum de apa? am gasit pe net 1-2 punds pe gallon asta tradus ar fi 0.45-0.9 Kg pe 4.5 litri, sa zicem la 50 de litri de apa ar fi 5-10Kg de piatra, 300 de litri ar fi 30-60 kg.
Nu aruncati cu pietre, fac si eu un calcul.

Multumesc!
Liv wrote:Tot citind despre inmultirea lui am gasit mai multi care l-au inmultit nu prin sectionarea rizomului (ca sa obtii 2-3 plante mai scurte) ci prin zgirierea (scarificarea) rizomului.

Am facut 5 taieturi superficiale pe rizom. Cu un cutter am incercat sa tai usor rizomul doar la suprafata. Dupa cca. 4 luni (creste el incet si asa) au aparut noi rizomi din taieturi - sint mici 0,5-1 cm - dar cresc.

Din nefericire cred ca am facut 2 taieturi prea adinci. Posibil combinate cu renuntarea la fertilizarea si co2 (cam in aceeasi perioada) au dus la pierderea majoritatii frunzelor, rizomul s-a distrus asa ca am ramas cu un Barteri de vreo 20cm si 8 pui. O sa mai incerc peste 2-4 ani dupa ce va creste destul.


Oho multumesc, chiar de asta aveam nevoie .

Spor
Liv wrote:Sa stii ca noi tot te urmarim. Adica citim ce faci chiar daca nu reactionam prea mult.

Imi imaginez , pot vorbi despre pesti singur si 5 ore la rand

Am facut 2 filmulete, la fel nu va uitati la data e irelevant, nu stiu sa setez dracia aia de camera , am bagat mana sub apa sa fac loc initial credeam ca iar e hair algee din ce simteam dar nu se lipea de mana si apoi am realizat ca salata de apa a facut radacini asa de dese ca sa nu mai dea voie sa se dezvolte algele , nu stiu cum merg pesti prin ele, am vazut ca se misca prin bazin fara probleme, la desisu de radacini sigur sunt si pui dar vad vineri sau luni cand desfac bazinu sa scot pesti, recomandat ar fi vineri ca vine racoarea .

Filmuletele nu sunt cine stie ce nu ma injurati, filmuletu mai lung e static mai mult am filmat sa vad daca apar pui, daca e cineva care are rabdare sa il vada tot cap coada sa imi spuna si mie la ce minut a vazut ceva pui.




Spor


by koala: Am aranjat eu linkurile ala de Youtube.
Salut,
revin cu update, cam pe 18 septembrie inaite sa vina temperaturile de 5 grade noaptea am scos pestii
-prima data am dat la peste Betta cu purici de balta uscati si tetramin dupa juma de ora de asteptat pana si-a facut aparitia, credeam ca ii mort, i-am facut si o poza inainte sa il pescuiesc
bazinu cu zebre l-am golit de apa si in casa cu el, multa hair alge si plante moarte care au fost sufocate de lumina, in casa le-am pus lumina si o pompa mica de apa, ce am observat e ca un peste e supt rau sper sa nu fie nenorocirea de paraziti de care sun ca nu mai scap in veci.

- am mai ramas cu o cometa nu stiu de ce una a murit s-a intamplat pe la mijlocu verii , cea care a mai ramas a trecut de scaderea temperaturi noaptea ca prin branza, la fel si white clouds am facut si un video doar sa il pun pe youtube.

Spor.
PS: cer scuze daca sunt greseli scriu de pe telefon.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Spor,
si eu as vrea o soparla Geko da stii tu vrabia malai viseaza .
Tatanka wrote:Salut!

Sunt acelasi Tatanka de pe forumul acvarist.ro, cu experimentele. Fain ca ai inceput si tu, e mult de vorbit, dar... pentru inceput, renunta la vasele de plastic transparent- se coc in soare, vor crapa si de la ger, mai bine le folosesti la ceva proiect in interior. Cuve si ciubere de mortar, alea-s perfecte. Sau mini-iazuri de folie.
Exista si Echinodorusi care duc iarna, dar in bazine ingropate- plus ca previi supraincalzirea vara, si poti creste durata expunerii la soare. RCS stau pana la limita inghetului, si o vreme chiar si sub gheata. Galaxy duc toata iarna la 10*C, si asta MANCAND aproape zilnic.

Dupa cum am spus, e mult de vorbit. Ne mai auzim, si sunt curios si de experimentele altor colegi.

Sanatate!



Nu ma impac cu forumu respectiv, defiecare data cand intru acolo, nu stiu din ce motiv ma trimite la plimbare si apas x pe fereastra.
Aici atmosfera e mai calda si imi place

Cat despre vase in mare parte ai dreptate, singurul care e pentru ciment e cel cu plante de iaz si nuferi, celelalte testez plasticu de la Ikeea , deja au rezistat 2 veri si o iarna, cu exceptia celui care s-a fisurat de la transport, cand se distrug/fisureaza/sparg de tot am sa inlocuiesc, deocamdata ma intereseaza foarte mult substratul care e acolo sa vad cat tine in ani, dupa estimarea mea eu zic ca o sa imbatranesc, vedem ce va fi.

Atat cat apa sta nu imi pun problema supraincalzirii, dupa legile naturi temperatura in apa e asezata in paturi sau sandwich atat timp cat sta pe loc, daca bagi ceva care misca apa atunci ai problema incalzirii, in rest cresti pesti .

Spor
Multumesc!

La anu am in gand si unu din bazinele astea doua , abia astept.
https://www.dedeman.ro/ro/piscina-cu-cadru-metalic-bestway-56404-dreptunghiulara-300-x-201-x-66-cm/p/7050692
https://www.dedeman.ro/ro/piscina-cu-cadru-metalic-intex-28212np-rotunda-cu-pompa-de-filtrare-366-x-76-cm/p/7053903

Spor
Am revenit cu update

Bazinele unde stau pesti, sau transformat in jungla, e blindat tot nu mai vezi nimic, nici lateral nici de deasupra , stau pesti ca in buncar, la mancare zebrele zici ca dau atac ca rechini , white clouds sunt mai silentiosi, nu vezi nimic dar mancarea dispare.
-am facut doar copletari de apa

M-am uitat pe Acuweather.com si am vazut ca de pe 20 septembrie in colo apar temperaturi de 10C noaptea, teoretic trebuie sa duc pesti in casa,
-pe Bruno batanul il pescuiesc
-bazinu de 60litri il mut cu totul in casa, doar sa ii fac o lumina care sa acopere toata suprafata, plus un filtru mic intern
-din bazinu mare de am sa scot pesti, plantele plutitoare, nufarul si planta echinodorus ozelot
-celelate plante de iaz inclusiv nuferii le tai frunzele si ii bag in beci la intuneric pana in primavara nu au treaba

Am atasat poze, sper pana saptamana viitoare sa am niste filmari subacvatice, poate vedem ceva ineresant.

Spor

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Salut!
Mar interesa si pe mine cateva perechi, oare daca ma duc la pescuit in parkul Carol prind ceva in afara de jandarmi?

Spor
adrian09 wrote:GreenLifeAquatics
ce tetra ai avut cand ai facut tratamentul?


Ember Tetra (Hyphessobrycon amandae) si Microrasbora Galaxy (Danio margaritatus - da astia sunt din familia crapului sigur nus tetra )

Spor
Salut,

Ce se intampla la tine in acvariu e perfect normal, asta e semn ca acvariu se stabilizeza biologic, microorganisme se dezvolta fie in apa fie pe acvariu, pietre, plante, ce vezi tu gelatinos se procesul de descompunere asta pt ca tu ai acces la filtru mai usor, daca aveai alt tip de filtru nici nu vedeai chestia gelatinoasa decat cand ii faci mentenanta.

Daca tu crezi ca apa va ramane aca cea care vine de la robine, ai o conceptie gresita care cu timpul se va schimba.

Pentru mine a acvariu incepe sa se stabilizeze, eu ma ingrijorez cand dupa o perioada de 2-3 saptamani apa nu isi schimba culoarea.

Exista o metoda in aquascaping in care apa e ultra clara, banuies schimburi de apa foarte dese si ceva solutii de bagat in apa, nu stiu procedeul, pe mine ma intereseaza lapesti sa le fie bine.

Spor
eram in edit si nu am mai apucat sa dau submit

Daca ai camallanus cotti mie mila de ce umeaza sa iti zic, eu sunt foarte patit si asa as face fara sa ma gandesc

-Arunc tot plante substrat cioate decoruri, incalzitor, filtru (eu folosesc filtre interne mie usor sa il schimb, cumpar altu), scot pesti si ii tratez separat cum am zis mai sus si pana la 3 luni sa vad daca se mai manifesta simptome
-Acvariu iau il curat bine il umplu bag levamisol doza mai mare, dupa 3 zile bag sare de muraturi pana la refuz sa vad ca sta sarea in acvariu asa vreo 2 saptamani si sunt multumit apoi il golesc si il frec cu apa oxigenata
-vad ca ai filtru extern, nasol, arunci mediile de filtrare si il bagi in acvariu sa il sterilizezi cu totu odata cu acvariu si apoi il frec cu apa oxigenata

https://www.youtube.com/watch?v=j8F610xjexs - uitate bine aici

PS: scriu de la munca imi cer scuze in avans pentru greseli de ortografie
Salut,

Paraziti intestinali, vorbesc din ce stiu eu, sunt asa unicelulari si viermi.
-cei unicelulari lei se mai spune si flagelate la noi si sae trateaza cu Metronidazol
-viermi se impart si ei in 2 categorii: tenii (se trateaza cu Praziquantel) si alte nenorociri gen nematode (tratament Levamisol)
ce trebuie sa stii viermii de au un stagiu larvar in care infecteaza prada pestelui si asa se infecteaza, exceptie fac 2 specii care pot infecta pestele direct cand larva iese din ou (camallanus cotti) - majoritatea medicamentelor din comert au medicamente pe compusi de Bendazol, au tot felul de denumiri, vermii cu timpul devin imuni la medicamentu asta

daca ai flagelate cum zici tratamentu de cu Metronidazol se trateaza ca in schema descrisa de Koala intr-un post gasit (e salvat si pus la pastrare pentru zile negre) - am folosit tratamentul asta luni de zile dar nu stiam ce aveam pe vremea aia si pestii tot mureau
koala wrote:... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] .


cu teniile nu am avut treaba in teorie chiar daca ai tenii la un momendat mor si chiar daca se inmultest daca nu ai gazda in acvariu sa continue ciclul de viata scapi si fara tratament daca ii hranesti bine

eu am avut treaba cu inculpatu Camallanus Cotti- tratament e cu levamisol se trateaza in felul urmator
in acvariu trebuie sa fie bezna cand se trateaza altfel medicamentul se descompune la lumina si nu mai are efect, eu de obicei bag tratamentul seara la ora 10 si acopar cu sac sau doi de gunoi care sunt negri si nu lasa lumina sa treaca
2mg/litru la acvariu de 20 de litri vin 40mg sau 0.04 grame, daca supradozezi nu ai sansa sa iti omori pestii le rupe ficatii
tratamentul il fac asa:
Luni: 2mg/litru nu dau de mancare la pesti, acvariu in bezna (72 ore)
marti - miercuri: pesti satu nemancati si acvariu in bezna
Joi: ii scot la lumina si hranesc normal dimineata si seara, schimb de apa serios 80-90%, cu strat aspirat serios daca ai
o saptamana pauza si apoi tratamentul 2 la fel iar pauza si tratament 3 sa fii sigur


ce trebuie sa mai stii:
-ouale rezista la uscaciune(nu mai zic la inghet) adica daca plutesc in apa si ajung la maginea acvariului langa sticla si apa se evapora oule raman pe pereti acvariului in asteptarea apei pentru a se dezvolta, cand tratezi umpli acvariu pana la refuz.
-oulae nu sunt afectate de medicament,
-larvele ies dupa 10 zile si inoata prin apa in cautarea gazdei, rezista cam pana la 3-4 saptamani
-moartea la pesti incepe dupa 2-3 luni de la infectare, abia atunci iti dai seama ca e ceva pana atunci totul e normal.
-cei mai des pesti care vin infectati din petshop sunt guppy,xipho,moly,platy, mai e lume care mai cumpara pesti din astia si ii dau de mancare la oscari spre exemplu
-tot ce atingi (galeti,plase,pahare,termometre.. etc)in apa unui acvariu infectat si bagi in alt acvariu, il consideri si pe ala infectat - eu mi-am infectat toate acvariiile pentru ca nu stiam atunci erau cam 15 la numar
-levamisolul nu omoara ci provoaca paralizarea sitemului nervors al nevertebratelor si atunci pesti ii elimina din intestin, vermi se mai baga si in alte organe, pesti care au problema asta vezi cum se umfla ca la dropsy si mor prin infectie bacteriana interna
-vermi adulti odata eliminati in apa mor, chiar daca sunt consumati de pesti mor in stomac pt ca numai lavele trec de acidul din stomac.

simptome - ti le zic la pesti cu care am lucrat le stiu comportamentul pe de rost
-scalari - daca ii hranesti bine nici nu observi ca sunt infectati, decat daca te uiti bine la anus mai vezi uneori ca atrana un viermisor minuscul, de obicei cand nu mai maninca si se ascunde dupa o saptamana mor chiar si cu tratament
-cory,hoplo, locaria, pleco - habar nu am de ce dar ei par sa nu aiba treaba desi la pleco sunt mai speriati si dupa tratament mai activi, dar mai mult se comporta ca niste purtatori
-guppy,xipho,platy,moly fie ii vezi cum slabesc si au o adancitura in stomac daca te uiti de deasupra pestele sta in forma de S tot timpul sunt extrem de fricosi (dupa tratament zici ca sunt alti pesti vin la sticla acvariului cand vrei sa le dai de mancare) la masculi se vede mai usor, daca femele au pui si umeaza sa nasca nu observi abia cand fata vezi cat de schilod e.
-betta la fel vezi cum slabesc si mor, femele au obiceiul sa se umfle.
-tetra sunt extrem de fricosi cand te uiti la ei in acvariu sunt dupa plante filtru si mor subit, dupa tratament ii vezi prin tot acvariu
-killi din ce am tinut mor subit si nu stii de ce, pe astia nu am ajuns sa ii tratez, au murit toti si deocamdata o sa mai dureze pana ma apuc iar

Multe din ce am zis sunt din experiente si ce am gasit pe alte forumuri la nivel de hobbyst, treaba e ca as fi vrut ceva mai oficial pe tema asta mai ales la nematote, tare mas baga in biblioteca de medicina veterinara din bucuresti sa vad ce si cum, mai oficial despre nematode si ce experimente s-au facut si ce rezultate au iesit, pacat ca nu am acces
Intr-o noapte nedormita am dat de un forum pe net din asia la sectiune boli discus vb acolo niste chinezoi si rusi norocu meu in engleza si explicau ca ei dau bloodworms inghetat la discusi cumparat din comert pentru crestere si dezvoltare mai buna dar se asteapta sa fie infectati cu tenii, si fac tratament obligatoriu la 3 - 6 luni, acuma nu stiu cat e de adevarat, chestia e ca nici nu poti dovedi exact, asa ca eu preventiv nu mai dau mancare inghetata.

Ce poza ai pus tu, nu prea pare sa fie tenie sau nematoda, sunt niste vermi albi care pot trai in substrat, consuma mancarea neconsumata

Recomand sa tratezi cu un singur medicament odata, daca le amesteci nu mai au efect plus ca levamisolul sigur s-a descompus la lumina.
Vitaminele poti sa le dozezi in viecare seara cand se stinge lumina ca alfel se descompun si in perioada de pauza a tratamentului o varianta buna e Fishtamin de la Sera
Daca nu ai adus nimic din exterior e posibil sa aiba pestele indigestie , eu am un pleco de 20 de cm care s-a unflat de la mancare si i-am dat un castravete din supermarket imediat sa desuflat peste noapte, Synodontis-ul nu mananca asa ceva e peste pradator de noapte.

Spor

PS: scriu de la munca imi cer scuze in avans pentru greseli de ortografie
ccdumitrescu wrote:3,5 cm , te ajut eu


am vazut, sa ajung acasa sa vad ce si cum bag in gaurile pe care le fac sa stiu exact si daca am nevoie iti dau pm.

Multumesc!
5-6 cm cea pentru schimbu de apa si 3 gauri de vreo 3 cm pentru supraplin

pentru mine erau sf gaurile in acvariu, acu cand vad cat de simplu e, imi vin tot felul de idei.
am cautat pe net, nu sunt chiar scumpe plus ca le voi folosi si la celelalte acvarii sau viitoare acvarii.

Multumesc!
ok,
multumesc mult pentru sfaturi,
intai ma invat pe niste bucati de sticla si apoi bag pe acvariu.

Spor
 
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com