[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan-iulian
Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Dan P wrote:Pe ala de la mine nu ati reusit sa-l imperecheati? Din ala aveti sanse foarte mari sa scoateti pui de EBJD cu o femela de EBJD.
Doritor cred ca este

Am incercat cu femela clasica - o ponta icre albe.
De vreo 2 luni este in comunitar cu o femela electrica - de 1 depunere - icre albe. In ultima vreme nici nu prea mai da atentie femelei. M-am gandit ca i-a pierit cheful. Oricum e frumos langa oscari si cei 2 vieja, nu-l provoaca nimeni, dar nici nu e bataus, e un sef respectat!
Am ramas in urma cu jurnalul. Majoritatea pestilor s-au imbolnavit prin noiembrie. De la cei cativa noduli pe coada severumilor si hypselecara, s-a ajuns la excrescente, ochi umflat (la severum red) si infectie generalizata... dupa mai bine de o luna de tratament: bactopur 2 sapt., apoi flagelol 1 sapt, au facut gris - 30 gr.+ sare si verde de malachit...
Cauzele sunt relativ clare
- bagat cativa botia de import fara carantina... + o planta;
- neglijenta la schimburile saptamanale de apa si folosirea apei din retea netratata si nefiltrata;
- neaspirarea substratului, mai bine de 1 luna, unde s-au inmultit cu miile melci de substrat adusi probabil cu niste plante... cu ceva timp in urma;
- sa nu uitam suprapopularea...
- si poate mancarea - mixtura de inima de vita, data in exces de fiul meu.
Din pacate pierderile au fost 2 severumi red spotted, botia si cam atat.
Afurisitii de melci de substrat au scapat aproape toti... au si ei o treaba cu mestecatul nisipului, insa mi-a fost imposibil sa le reduc numarul... sunt sute si sute, botia nu si-au facut treaba, au lichidat doar pomaceea.
De 2 saptamani nu se mai vad semne de boala, afara de hypselecara la care au ramas cativa noduli pe innotatoare... pana acum mi-a fost imposibil sa dumiresc exact ce fel de parazit e asta... seamana cu oodinium dar nu e... e vorba de 3-4 noduli mici cca 0,3-0.5mm pe innotatoare sau pe coada, aparuti numai la o parte din severumi si la Hypselecara...
Nu vad cum as putea scapa de sutele de melci, fusiformi de substrat... fara a inlocui tot substratul. Vreo sugestie?
Dupa esecurile anterioare cu imperecherea unei femele electrice cu un mascul clasic, am reusit sa obtin prima ponta dintre un mascul electric si femela clasica.
Ciotulet si Marioara.

p.s. ala micu clasic a fost in sfarsit prins si scos de acolo. Am oprit din precedenta ponta vreo 10-12 bucati ... daca sunt doritori... au ajuns pe la 4 cm.
Salut,
Ti-ai cam raspuns singur la cauzele dezastrului...
As adauga o supra-aglomerare, care duce iremediabil la dezastru daca nu mentii curatenia exemplara in acvariu.
Cand pleci 5-10 zile de acasa nu mai pune mancare in acvariu - deloc pestii rezista nemancati si nu risti sa se imputa apa, eventual poti lua un hranitor automat pentru linistea ta. Cu lumina adecvata, cresc algele verzi, in acvariu, din ce vad acolo ai avut Caeruleus (Malawi) carora le cam plac algele si mancarea bazata pe alge... de aia ti-a dat omul ala mancare cu spirulina.
Introducand pleco sau gibi (sau ce natie zici ca o fi fost) ala mare acolo le-ai adus un competitor la bruma de alge care or mai fi ramas acolo, plus o incarcare biologica enorma. Un exemplar de 25-30 cm are numai el nevoie de vreo 150-200 de l de apa.

Eu as merge pe ideea sterilizarii totale a acvariului si filtrelor inainte de a repopula.
Se poate face cu produse de firma, vezi pe situ-rile de profil. Ori cu sare, sunt retele pe forum.
Daca mai are cineva vreo alta idee...
Sper sa nu te lasi de acvaristica. Important e sa invatam din greseli!
Ape limpezi!

Later edit.
Algele maro indica un dezechilibru si nu sunt consumate de pesti. Sistem de iluminat puternic pentru alge verzi preferate de aficani.

Din ultima ponta va zisesem ca am pierdut toti electricii! E nu e chiar asa, ma grabisem in concluzii. Am unul!!! e deja albastrel la cca. 1 cm, restul is clasici sau cu gene electrice, greu de spus! au deja vreo 2 cm.
Intre timp, am combinat un mascul electric 100% cu femela clasica... imperechere cu plasa despartitoare, ca bietul Ciotulet (asa e botezat, are o inotatoare a la Nemo) si-o lua pe carca de la femel
Astept evenimentu, cu nerabdare!
lacims wrote:Acum discut cu sefa casei sa ma lase sa mai bag un acvariu in casa am unul de 125 l dar e al fetitei pentru mine vreau cel putin de 200 250 l

Asa sa fie!
Mi-au mai ramas o gramada de pui, clasici, din ultima ponta, eu voi opri vreo 5-6 masculi. restul...
koala wrote:
- deseara ma apuc sa le mixez... le bag in mojar si, impreuna cu ce mai am eu pe-acasa (Sera, Tetra, etc.), o sa fac un "amestec variat".

PS: Comanda a fost facuta pe http://iazuri-acvarii.ro/ si marfa a venit in 3 zile. Ambalata bine, fara nimic de reprosat.

Astia e neseriosi si mistocari. Io is curios care-i treaba cu mojaru? Adica le strivesti si faci pleava?! Haleala de la baietii de mai sus am luat si eu, brava lor.

P.S. Daca or fi numa baieti am eu o fata mare! nea DanP stie... la o adeca pot s-o dau
mihai.popescu wrote:Perfect, imi era teama sa nu exagerez cu mesele.

Azi le-am cumparat creveti si mai folosesc larve de tantari impreuna cu hrana uscata.

Ce hrana uscata imi recomandati? Hikari cichlid este ok?

Foarte OK! da de unde ai luat Hikari? zi-ne si noua... un PM.
Batrane nu mai pot lua puisorii aia... n-am reusit bazinu planuficat, se amana pe perioada nedeterminata... trebuie sa mai dau si din ai mei cat de curand.
Al treilea esec ... N-am separat la timp puii. Abia dupa 2 saptamani am reusit sa instalez un bazin mic. Am recuperat vreo 50 de pui. Presupun ca electricii au dat coltul ... Am o gasca mare de pui clasici pe la 1 cm si ceva. Vrea cineva?
Nu ma las pagubas. Am golit bazinu nuptial, curatenie generala si schimbat masculul. Astept urmatoarea ponta. De data asta poate sunt acasa si pregatit sa-i intampin.
Cristi wrote:Ca sa fie buna de baut,o treci printr-un cartus de remineralizare,altfel nu.

Corect. Asa mi-a fost vandut. La acvarii e f. buna, dar curge ingrozitor de incet... asa cum a zis Koala mai sus, iti trebe o saptamana sa faci un schimb de apa la un bazin maricel. Asa arata bazdagania:
Abia astept sa vad cum va arata urmatorul ”fish bowl” de 1500 l!
Daca e facut foarte bine, merge si de 10 cu fund dublu... eu am de 2 ani 180x60x60 sticla de 10 fund dublu tot de 10 si intarituri de jur-imprejur.
Pentru un somn linistit se recomanda 12 mm, fund dublu din sticla de 10mm.
Poti face numai fata din sticla ultra clara, spatele si lateralele, daca nu sunt ”la vedere” pot fi sticla normala.
Dap! osmoza e in principiu apa de beut pentru astia cu 2 picioare, ma cocosasem sa tot car apa la pet. Da, ma socotisem ca trag si eu de pe acolo. 20 l bazin de creveti merge... bine.
Right! Ma caut si eu de o tripleta de aia. Am avut ceva probleme la ultimele 2 schimburi de apa.

Cu baboii nu-i nicio graba. Cand decizi ca vrei sa imputinezi, atunci sa fie! Pachetel 5+5, numa sa stiu, apoi vin dupa dansii.

Multam @ocean.

Multam @koala.

Eu am o saracie de asta (osmoza) cu 7 trepte de filtrare si pompa booster (la bucatarie, ca nu puteam justifica investitia! ) Curge asa de incet ca mi-ar lua probabil 2 zile sa schimb apa in 2 bazine (550l si 650l)...asa ca o folosesc doar la creveti! De aici nedumerirea mea... Nu am gasit o solutie ceva mai rapida!
Acu aia a matale cu 3 trepte ... cata apa iti da, sa zicem, in circa 1 ora? e fezabila pentru un schimb de 30-40 % la un bazin de 550 ?
Is cam multe intrebari... si matale trebe sa schimbi furtunu ala... am eu unul de rezerva nou-nout

Cat priveste baboii aia mici, da vreau. Nu se poate doar vreo 6-7 ... is la pachet?
Maestre, bateria aia de filtre e montata pe intrarea de apa rece? cum drac e pusa? Nu are nevoie de pompa ? e suficienta presiunea din retea?

Baboii cresc, cresc! Cand oi dori sa imputinezi septelul, poate te gandesti si la noi aia mari ai mei nu prea vor pereche... ii da femela capete in gura de nu se vede.
Astia or sa se faca tare frumosi! Rezerve de haleala, sa faci!
Superba atmosfera! Gasca aia e grozava!
Roscatii is rezervati pentru matale... 2 incap la servici, da al 3-lea, n-are loc sa intoarca...
Cam asa arata ciorbita noastra americana, acum:

P.S. urmeaza niste donatii.

Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Go to: