[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Daca puneti difuzoarele in coltul opus riscati sa nu aveti CO2-ul distribuit uniform in avariu. In principiu, urmaresc ca bulele de CO2 sa-mi fie angrenate de curentii returului de la filtru.
Si nu va bazati pe faptul ca nu trebuie presiune mare pentru un difuzor ceramic. Ati incercat sa suflati printr-unul?
Parca a r merge si un filmulet cu ei
Frumusei foc, sa-ti traiasca si sa se inmulteasca
Esti sigur ca tetrele alea vor rezista pana la sfarsit acolo? Ca la cat cresc astia...
Iar in privinta lemnelor, baga un ochi si pe la Reef. Aveau mopani mari si frumosi de la JBL.
laur98 wrote:Daca vrei mai bine sa stii care e femela si care e masculul poza te poate ajuta

Dom' Laur, vezi ca in topicul asta s-a scris ultima oara in 2005. Io cred ca ozy s-a lamurit de mult cum e cu sexul melcilor.
Mai lasa-l pe nea Alber, ca acu ii pare rau. parca ar fi luat el cioata aia.
Muta matele smocul ala de Valisneria spiralis mai in spate. Creste prea inalta pentru acea zona
Da-le oamenilor si termenul la care expira revizia.
N-ai vrea mai bine sa ne lasi tu de tot? Ca tot nu te ajutam cu nimic si mai batem si campii. Ei, ce zici? Iti faci un bine?
Frumoase vorbe stii a spune, ca sa nu mai vorbim de arta de a o da cotita. Numa pe Dalai Lama il intereseaza soarta insectelor strivite sau nu de masini. Hai sa fim seriosi. Dar uiti cateva cuvinte, care sa mor daca se pupa cu postul anterior.
scificuss wrote:Aduni ce se poate, adica adulti si parte din juvenili. Restul ura si la gara.

Acuma, da, The End

Haideti sa ne calmam putin, vreti? Io cred ca da.

Acuma. Mi se pare foarte normal si corect ca atunci cand cineva ma intreaba cum sa-si scoata animalele din acvariu sa-i ofer toate variantele pe care le stiu. Nu doar pe aia cu scoate ce poti si restul arunci. De asemenea, comparatia cu natura este total eronata. Sau poate nu, atata vreme cat aratam naturii acelasi dezinteres pe care il aratam acvariului. Sau ma rog, vietuitoarelor.
Cat despre filtru iar total eronat. Se poate pune pe tur un burete care va avea mai multe scopuri, nu doar pe acela de a-i pazi pe creveti. Si exista solutii si pentru filtrele interne, nu-i problema.
Si daca totusi intr-adevar mai scapa cate unul, asta e, n-avem ce face. Dar asta se va intampla dupa ce am facut totul pentru a preintampina asemenea evbimente.
Fara suparare. Chiar n-ai gasit nimic pe forum sau pe sait? Refuz sa cred.
Chiar deasupra topicului tau este un altul facut stiky. Adevarul este ca e cam lung, dar s-a muncit mult la el, se pare degeaba.
Si ce daca esti nou. Un bun venit iti spun si eu.

vereb wrote:Bine ai venit, sa traiasca microbul

Domnu vereb, renuntati va rog la expresia asta. Poate apare vreun coleg nou care nu cunoaste gluma si trage o sperietura zdravana crezandu-te vreun prezicator.
Plus ca e si cam monotona
Nu te mai laud si eu, ca ar fi de prisos. Iar sfaturi la nivelul asta n-am.
Dar stau si ma intreb ce cauti tu aici? Adica la aceasta sectiune. N-ai vrea mataluta sa faci un efort mititel si sa ne deschizi si noua un topic la Aquascaping? Te rugaaaaam.
Sau poti lua de la Hikari. Nu mai stiu cum se numeste, dar plicul are niste neoni pe el. Ai mei intra in transa cand le dau ass ceva. De asemenea si ce ti-au recomandat colegii este foarte bun.
@costea_marius24, am la tine marea rugaminte de a citi articolul pe care ti l-am indicat. Apoi am sa te rog sa-ti revizuiesti putin atitudinea, care lasa putin de dorit. Pot intelege si accepta faptul ca nu stii, dar ma scoate din sarite faptul ca nu vrei sa inveti.
Sa mai iau in considerare si faptul ca inca n-am vazut nici o prezentare la "despre noi"?
djphazer wrote:Pune mana si fa poze si lauda-te cu depunerea la scalari .
Oops...am dat din casa

Nici nu stiu pe care din voi sa ma supar. Pe tine ca te-a luat gura pe dinainte si l-ai tradat pe colegu', sau pe colegu' ca nu ne-a spus din start si imediat ce fac scalarii lui Ciprian (vad ca au venit cu lectia invatata ) Oricum, asteptam poze.
In legatura cu difuzorul. Ia ce-ti pica in mana. Orice este mai bun decat carpaceala aia cu filtru de tigara. Gasesti chiar si la noi pe piata, nu numai afara, incepand cu difuzoarele Aquatic Nature de la Reef si terminand cu mai stiu io ce. Mai sunt si magazine care aduc din afara (in general din China) dar nu stiu a ti le enumera. Personal am preferat un AN, intrucat stiam sigur ca nu voi avea probleme cu el, iar bulele vor fi dintre cele mai mici.
Ia e900. Nu-ti va parea rau. La un bazin identic cu al tau, am e900 si ma felicit in fiecare zi pentru alegerea facuta.
Filtrul intern il mai tii in acvariu cam o luna (stiu, va fi al naibii de greu ) apoi il poti pensiona. Sau ma rog, il poti trece pe linie moarta.
AndreiPro wrote:Dar am pesti: pesti: 5 zebre, 5 neoni, o gupy, 2 scalari, 2 moly, 2 sanitari si 3 platy ......... de o luna si jumatate.

Ups. Am uitat. De fapt cred ca ti-am confundat acvariul cu al altui coleg.
Lasa deocamdata CO2-ul doar ziua, pe perioada iluminarii. Apoi, cand se vor inmulti plantele mai vedem daca il poti lasa si noaptea.
Sau aplici varianta mai obositoare. Stii care este aia? Stai o noapte si pazesti pestii. Daca vezi ca dau semne de soc de Ph, opresti imediat admisia de CO2 si cresti putin aerarea, printr-o valurire mai puternica a suprafetei apei.
Si desigur, teste de Ph.
Daca nu ai inca pesti, poti lasa CO2-ul si noaptea, ca sa nu te chinui. Intre timp, faci teste de Ph seara si dimineata ca sa vezi ce variatii ai. Apoi mai vorbim.
Pune si tu o poza. Descrierea e cam sumara. Pot fi si alte semne care sa duca la identificarea unei eventuale probleme.
Nu o lua in nume de rau, dar iti dau un sfat universal valabil. Nu mai face incercari atunci cand ti se ofera solutii viabile, testate si pe baza carora se lucreaza. Te asigur ca nu esti primul care incearca. Inainte de a se ajunge la astfel de solutii, au fost facute cu siguranta mii de incercari. Personal ma bucur atunci cand mi se ofera o solutie, iar eu nu mai sunt nevoit nici macar sa recunosc faptul ca am dat-o in bara. Si mai ales nu face incercari atunci cand e vorba de vietuitoare. Bine, acum nu le ai, dar mai tarziu...
Hai sa-ti mai argumentez un pic. Cum crezi tu ca vei putea regla atat emisia de CO2 cat si oe cea de O2, atata vreme cat in acvariu vei avea o variabila...constanta. Stii care este aia? Cantitatea de plante din acvariu. Care nu va fi constanta niciodata. Vor creste, vei tunde, vei replanta. Cum vei stii tu cand si cat sa dai gaz si de care? Vei sta sa faci teste si tabele peste tabele? Te asigur ca nu.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: