[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Ma gindeam ca poate nu dai restart , il lasi o perioada mai lunga sa vezi ( vedem ) cit de eficient este tratamentul .
Artur wrote:Superb arata acvariul si vietuitoarele is misto, neonii aia albastrii is faini tare si mi se pare ca merg bine in combinatie cu rasborele imi place ca ai mai multi pesti decat la celelalte setupuri... plus turma de creveti

Multam Artur !
Este inca work in progress , de aia si poza e putin din lateral si nu front. Cind va acoperi gazonul tot solul fac si o poza din fata si colant pe spate .
Ma gindesc acum daca sa ramin cu rotala a asta pe spate sau sa iau niste crypto usteriana . Ma gindesc daca le as putea tine din foarfeca sa ramina rezonabile ca lungime . Poate ar merge mai bine cu crengile .
Ma repet cu o " chestie " - Flow ul foarte bun in bazin si CO2 bine distribuit - baza unui bazin curat si cu plante sanatoase. M-am lamurit acum ca cei 0.5w la litru sint arhisuficienti mai ales la ce plante am .
Silviu Man wrote:Asadar, asa arata "suparatul". Foarte tare.
Si tu vroiai sa-l vezi in beci ....

Mersi Silviu. daca ai sti ce aproape am fost de asta sa-l duc in beci ....
Si eu as merge pe monte carlo . Mi se pare mai neptretentioasa comparativ cu virgula cuba . Se si tunde usor si se regenereaza repede iar culoarea este foarte placuta .
O poza facuta la repezeala din seara asta . Gazonul este inca " work in progress" ca de altfel si restul bazinului . Ce ma bucura ca incepe sa functioneze .

image
dandumitru wrote:
Baieti, eu ma lupt cu ea de aproape 2 ani.
Cu eritromicina, cu doza dubla de eritromicina, cu aditie maxima de CO 2, cu blackout de cate 7-10 zile,cu schimburi masive de apa la cateva zile dupa tratament si tot a reaparut.

Sper sa nu am si eu ghinionu asta .
Substratul nu il ai colmatat cumva? Si mai zic ( poate o mare timpenie ) oare daca ai incerca cumva sa schimbi sursa de apa ( cind faci schimburi partiale ) - oare cum ar fi ?
Oricum concluzia mea acum este ca BBA , GSA si alte alea nu le mai consider o problema dupa ce am avut experienta asta cu cyano .
Daca o sa ai ocazia sa faci poze cu un macro o sa ti dai seama ca nici nu concepi sa ai camera si sa nu detii macro. Eu personal am testat sa zic felurite tipurii de lentile dar dupa experienra macro nu m-a mai impresionat nimic.
Macro nu inseamna doar " poze la dintii pestilor " . Dupa ce inveti sa lucrezi cu ea o sa-ti dai seama ca are o larga acoperire .
Sint baieti pe forum care stiu mult mai multe decit mine la capitolul asta si te pot ajuta cu sfaturi .
Ce pot sa spun ca toate firmele au aparate care sa iti satisfaca cerintele.
Pentru fotografia de detaliu iti recomand o lentila de macro . Este vitala pentru a surprinde detalii frumoase . Functie de marca de dslr care vrei sa o alegi iti poti alege ulterior si lentila . Practic lentila si ochiul tau sa zic asa fac diferenta . Nu trebuie sa iti iei o camera foarte scumpa .
Eu am un Canon 550d ( deja e foarte vechi ca generatie ) si o lentila de macro Canon EFS 60 mm.
Ca sa iti faci o idee cam cum ies pozele cu ele poti arunca o privire aici :
https://www.flickr.com/photos/144599614@N02/
Daca bugetul nu e o problema poti sa cumperi un Full frame si o lentila de macro pentru el . Pentru vederi de ansamblu bazin recomand o lentila wide .
adrian09 wrote:imi dadeam si eu cu parerea... sper ca nu am deranjat....s

Nici vorba de deranjat mestere . Fiecare spune ce si cum doreste . Poti sa scrie in continuare fara probleme. Atit ca nu am inteles explicatia din postul respectiv .
PS Aproape pot sa bag mina in foc ca nu se mai face cyano .
adrian09 wrote:pai daca ai placee asa mult oxigenul... la un tratament cu blakaut.si cu ce se mai face tratamentul mariti doza de CO2 cit mai mult.. nu inainte sa scoateti animalutele.. sa nu le gasiti facand plaja

Adrian poate sint obosit dar jur ca nu am inteles nimic din ce ai scris `. Oxigen , CO2, animalute , plaja ....
skija wrote:Rodo , nici nu ma mira ca ai cyano in bazinul ala , scuze dar este foarte neintretinut

Cred ca toate bazinele care au invazie de cyano arata urit . Si al meu era deprimant .
Ma deprima cind vad ce ai si tu acolo . Am ramas cu sechele . Eu am avut si mai multa cyano . Momentan bazinul imi arata ca si cum nu as fi avut probleme niciodata . Sper sa si fi facut complet efectul eritromicina .
Sa ne tii la curent cu rezultatele . Pot fi de folos si pentru altii .
Ce-ti mai recomand ( sper ca nu am scris asta de prea multe ori ) este sa faci aditie de bacterii . Eu am adaugat de la tratament zilnic bacterii si s-a vazut lucrul asta .
Ma abonez de acum.
bobiciupe wrote:
Gabi C wrote:De o vreme (e drept scurta ) experimentez si eu ce faci tu - flow bun in masa apei , CO 2 din belsug si bine distribuit . Exceptie cyano cu care ma lupt si de care sper sa scap, rezultatele sint excelente pe partea de crestere si sanatate a plantelor .
Oricum eram atent intr-o masura la aspectul asta dar am incercat sa - l maximizez cit se poate si intradevar se vede .

Gabi, pentru orice alte nelamuriri..iti stau la dispozitie.

Multumesc. Proiectul tau e un proiect de urm?rit si pe viitor.
In fiecare seara cind vin acasa parca se vede un plus la plante . Chiar daca se mai vad firicele de alge acavriul cumva incepe sa arate cum trebuie .

image
De o vreme (e drept scurta ) experimentez si eu ce faci tu - flow bun in masa apei , CO 2 din belsug si bine distribuit . Exceptie cyano cu care ma lupt si de care sper sa scap, rezultatele sint excelente pe partea de crestere si sanatate a plantelor .
Oricum eram atent intr-o masura la aspectul asta dar am incercat sa - l maximizez cit se poate si intradevar se vede .
Spor la treaba Silviu ! Ai ceva de lucru acolo .
Multumim de informatii .
Skija cum am mai spus foarte mult imi place setupul tau .
Silviu- multumesc frumos . Ar fi o treaba sa existe vietati care sa se hraneasca cu bacteria asta .
Skija - tot ce se poate sa fie asa.
Alex - multumesc frumos . Daca o sa mai prind vreun detaliu interesant o sa il postez.
Pina una alta plantele parca nu sint afectate de eritromicina sau faptul ca am adaugat bacterii zilnic le-a ajutat tare . Cu exceptia gazonului - care incet incet isi revine - restul plantelor se prezinta excelent , parca nici nu-mi vine sa cred . Staurogynele , rotalele si chiar si pinnatifida se string seara ( isi string frunzele ) si dimineata se deschid . Rotalele de regula erau rosii doar cind se apropiau de suprafata apei . Ei sint inca la jumatea bazinului ca inaltime si sint rosietice .
Daca nu ma va mai chinui minunea asta de cyano in 2 maxim 3 saptamini eu zic ca am ce sa va arat .

PS o sa cumpar si apa oxigenata si daca mai apare o sa dau in zonele cu cyano .

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: