[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Message
Asta inseamna ca busul cu bann nu mai intra in scena daca am priceput bine......
Ai voie sa il strici doar daca faci ceva mai frumos.Pentru mine a fost cel mai frumos bazin al tau.
smilie O incintare pentru ochi.
koala wrote:Ziua a 5-a:


- Pavelescu m-a pus pe ganduri, asa ca iau in calcul sa cumpar niste saracii d-alea de macro si plm. Mai studiez treaba, pentru ca nu mi-e nimic clar.

@anonym: Cyano este o bacterie, nu o alga... asa ca e oarecum alta mancare de peste.Pai tot asta zic si eu de citeva zile. Nu e mare lucru ce ai de facut, vorba aia doar ai tinut pesti marini.
All good mestere! Cred ca daca reduci intensitatea luminoasa poti lejer sa mergi cu lumina 12 ore. La mine e alta situatie - plante cu cerere relativ mare de lumina. Din lumina poti jongla mult cu bacteria asta. Adica sa dispara sau sa o ai. Lumina multa si tare impreuna cu plantele iti dezechilibreaza sa zic asa bazinul. Cum ziceam mai sus la mine daca dau la Aquas al meu albul la 100 % se cam duce dracului tot si apare cyano pe partea de sus. Asta pt ca lumina e puternica. Daca insa stau cu albul pina in cca 80÷86 % si las doar rgb la maxim toate s bune si frumoase.
Deci dupa mine cea mai la indemina si prima solutie era reducerea intensitatii luminoase si programului de lumina ( eu merg pe 7 ore si e super ok). Apoi luat un test de no3 sa vezi daca ai macar un 10 ppm. Apoi daca e nevoie cumparat no3 si dozat saptaminal . Poate nu mai era cazu de tratament cu " zeama" blue exit. Daca nu gasesti cauza e degeaba tratamentu.
Da mestere dar acum ai plante. Si astea consuma no3.
Pai mi se pare mie sau e tare lumina? Eu de ex daca la Aquas Metsl X al meu dau la 100% marginea de sus a bazinului se albastreste. Trebuie sa merg cu albul maxim la 86% .
Nus daca asta s-a vorbit deja. Cu lumina cum esti? Cit de tare e? Poate si asta sa fie un factor.
Big like pentru black ruby barbus. Am vazut pe aici in acvarii la petshopuri si mi se par al naibii de frumosi.
Foarte faine. Cel din mijloc ramine favoritul meu.
Acu vezi ce si cum. De murit moare si cu black out citeva zile . Inportant e sa descoperi cauza.
Io ziceam sa ii tii macar la 10 ppm. De aia ziceam de teste. Dar na poate scapi cu " zeama " aia. Eu cit am folosit-o doar am tinut cyano pe loc ( asta folosind doza dubla). Senzatia e ca am si decivlat bazinu cu ea ( desi scrie ca nu decicleaza).
E ceva acolo nu gluma. Din ce am mai citit( nu am folosit niciodata) se poate si doza local cu apa exigenata peste ea , asta cu filtrele oprite. Niste teste de no3 tot nu ar strica.
Man ma omori.... nu am timp dar mi-as face si eu unul..... e bijuterie ce ai realizat.
Eu asa puneam o pastila la cca 50l.
La mine marea pacoste este ca bazinul e destul de aproape de geam. Lumina soarelui de dupamasa plus ledul de pe acvariu faceau cyano la greu. De cind am pus folie neagra pe laterala bazinului am scapat complet de cyano.Dar si deficienta de no3 impreuna cu o lumina mai puternica duc la aparitia de cyano.
Nu vreau sa te descurajez dar la mine nu a mers. Mai bine incearca direct cu eritromicina. Poate ar fi bine sa si bagi un pic de macro ( ma refer la no3).
The ugly arata excelent! Ar trebui sa incarci pozele la rezolutie mai mare. Le pui pe plici.ro si " tragi " aici .
Si asa ceva :
Deci eu am avut asa ceva :
 
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com