[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Rodo in afara de radacina din stinga si un bolovan totul e nou . Faza e ca radacina din stinga ( aia cu moss pe ea) avea cyano pe ea si am incercat eu sa o curat cit se poate de bine dar na ...
Apoi sa zic mai e canistra care ma gindesc ca a pastrat din " sporii " de bacterie .
Solul , nisipul sint complet noi .
Si un tip in extercitiul muncii. Dupa ce se fac plantele o sa intru cu mai multe detalii .

image
Am vrut in seara asta sa pozez emberii . Sint tare faini . Dar fiind prima lor zi in bazinul mare sint foarte sfiosi si nu am pe cine . M-am multumit cu un crevete .....
Recunosc profund ca CO2 iul este foarte important . De cind am difuzorul in fata out ului de la filtru ( deci o difuzie si dispersie mult mai buna ) staurogynele se prezinta excelent . Vad ca si gazonul ar vrea sa-si revina . Daca nu ma va mai chinui cyano bazinul are sanse sa evolueze frumos la cum incep sa creasca plantele .

image
Daca s-a intimplat sa-l deciclezi eu recomand sa schimbi zilele urmatoare cite 25% din apa zilnic timp de o saptamina apoi reduci la schimburi de dpua ori pe saptamina .
Obligatoriu aditii de bacterii . Te vor ajuta foarte tare la ciclarea filtrului .
Unul l-am facut deja aseara. Circa 50%. Urmeaza al doilea diseara sau miine dimineata.
Dupa tratamentul cu ampicilina tare afectat a fost gazonul .
La mine sigur e cyano . Mirosul e specific . Vedem acum dupa eritromicina cum sta treaba.
dandumitru wrote: Si la mine a reaparut !
Sub o lumina slaba din toate punctele de vedere. Cu tratament de antibiotice, fara fertilizare, fara lumina, fara schimb de apa dupa tratament, curatenie maxima. ?

Cumva cumva nu te-ai legat la un moment dat de oscarii lui don' Koala ?
Lasind gluma la o parte sper sa nu patesc la fel .... . La nervi imi vine sa rentunt la acavriu . Da nu ma tine faza asta nici o juma de ora si m-as simti tare frustrat pina la adinci batrinete sa lupt cu cyano ....
Ceva o favorizeaza in bazinele noastre . Un prieten de al meu acu 2 saptamini a luat intentionat niste plante de la mine( cu cyano pe ele) si a pus intr-un bazin mic de al lui de test . In citeva zile nu mai avea cyano .....
Nu te contrazic Silviu. Nu stiu cit afecteaza plantele o chestie de genu asta.
Azi am fost sa iau test de NO3 si silicati ( asta nu l-am gasit ) . In schimb aveau ember tetra superbi. Clar ca nu m-am putut abtine . O sa ii combin cu neonii .
Silviu Man wrote:Eu tot nu inteleg de ce urmariti cu atita fervoare perlarea.

Ideea este ca in zona cu lumina mai puternica si perlare mai intensa plantele arata mai viguroase si culori mai vii.
Avind in vedere ca cyano recidiveaza cred ca pe linga eritromicina cred ca voi merge o vreme cu tuburile jbl sa vedem ce si cum .
adrian09 wrote:dar iti iei unul mai mare..

Si tin hamsteri in el .
O sa umblu si la lumina pe linga eritromicina . O sa pun ambele tuburi jbl sa vedem cum sta treaba .
Vad ca recidiveaza cyano . Ii mai fac un tratament cu eritromicina . Daca nu functioneaza il desfiintez si-l duc in beci .
Artur wrote:Frumoase poze, mai ales cea cu crevetele, e frumos si detaliul asta, dar nu ma da pe spate (sper sa nu te superi ca am zis asta ) )...

Ar fi chiar culmea sa ma supar Artur. La poza asta cu bulele faza tare este ca ambele sint foarte in spate , deci cam 35 cm de la lentila la ele . Apoi ele intre ele au o distanta , cea de jos e mai aproape de lentila . La F3,5 cit am facut poza a fost foarte greu sa le prind in focus ambele . De crop pe una singura nu se pune problema - cum am zis sint prea departe si nu ar spune nimic un detaliu cu o bula .
Aia cu crevetele ultima imi place si mie mult tare - cred ca una din cele mai bune ale mele ca si mood , compozitie - mi se pare foarte completa . Poate daca as fi prins crevetele mai spre sintga era si mai ok .
Legat de frcventa pozelor - samptaminile astea am fost pe final de proiect si am ajuns si la 12 noaptea acasa. O alta cauza este ca nici setupul nu ma ajuta . Problemele cu cyano , deciclarea data de antibiotic , gazonul inca foarte anemic si jigarit .... mai e nevoie de timp .
Am si incercat sa pozez cit se poate cadre diferite si sa nu am acelasi mood sau compozitie mereu .
Litru wrote:
Gabi C wrote:Un detaliu .....

Bun, deci eu ma las doamne cat de frumos e acvariul, crevetii, si plantele in detaliu
In acest moment cand vad pozele si tot ce este aici pe forum si pe acest topic imi dau seama ca-s un turist in tara noua...sunt minunat si surprins de tot am eu acvarii, dar m-as uita la pozele tale....24/24.

Multumesc frumos .

Daca ai timp si iti place poti sa arunci un ochi si aici ( sint mai multe poze din diferite setupuri ) :

https://www.flickr.com/photos/144599614@N02/
rodoselada wrote:Foarte frumos.
Ce ai facut cu lumina? Te-ai gandit la o varianta optima?

Multumesc Rodo.
La setupul asta am urcat cu tot " solul " cam 5 cm mai sus . Cred ca lumina ar fi suficienta acum . De cind am mutat difuzorul de CO2 in fata out -ului de la filtru am perlare cam la 2 ore dupa ce aprind lumina . Am toto citit diverse articole despre lumeni vs spectru vs wati . Ideea este ca acum am cele 2 tuburi , unul Dennerle 2200 lm si unul JBL de plante cu 1600 lm .Ca si temperatura de culoare , afisare culori este combinatia ideala . In schimb ma uitam ca plantele de sub tubul Dennerle perleaza mult mai repede si mai intens . Deci cred ca lumenii conteaza mult in ecuatie ( combinat clar cu un spectru bun )
Un detaliu .....

image
Frumos.
Eu nu am folosit niciodata solutii de declorinare la schimburi de apa . Nici nu am lasat apa la declorinat - am pus direct de la robinet in acvariu .
Skija are dreptate . De inceput si avind in vedere plantele care le doresti te descurci cu astea 2 tuburi cu reflectoare pe ele.
Daca intradevar vrei T5 poti sa pleci de la 865 combinat cu 830. Cu cit creste " lumina " cresc si cerintele plantelor in materie de fertilizare .
Eu as scoate din apa din seara asta. E mult sa lasi pina miine.
Plante : Limnophila sessiliflora, Egeria densa , Ceratopteris cornuta , etc ..
Pai de regula e bine sa tragi apa de la fundul bazinului . Agiti usor ca sa se ridice si excrementele pestilor si sa le tragi afara . Nu e o drama - cu schimburi de apa si bacterii de start situatia va intra in normal . Ce-ti recomand este sa achizitionezi si ceva plante cu crestere rapida - te vor ajuta sa stabilizezi bazinul mai repede.
La primul schimb de apa poti scoate chiar 40 % din volum.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: