[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
HumanFace wrote:... Atentie! Sa nu fie pus in acvariu cu pesti mari, arici de mare, stele mari, paguri, ca omoara tot ce misca!

Cum adica omoara tot?
Ce le face, mai exact?

Te referi la faptul ca elimina toxine daca o mierleste?... sau e vorba de altceva?
Merci!
Dap, poti!... cu siguranta ca piatra aia are ceva "viata" in ea, asa ca eu as folosi-o fara rezerve.
Pana mea, e totusi Golful Persiei acolo, nu litoralul de la Navodari!

Deci, fara probleme!
Ultima oara am vazut la magazinul Coralis (Drumul Taberei)... acu' vreo luna, cred.
Niciun fel de calculator de genul acesta nu tine cont de intarituri, streifuri suplimentare, etc!
De aceea exista fraza aia, acolo, sus:

"Please modify SAFETY FACTOR value BELOW 2 UNSAFE / OVER 4 VERY SAFE"

Cum ar veni, ei iti aduc la cunostinta faptul ca acvariul trebuie facut cu sticla mai groasa... daca vrei sa ai "Safety factor" in zona de "extra safe" si daca vrei sa dormi linistit.

Da bah, exact ashea! ...

- am citit (pe telefon, in Grecia) despre tot felul de probleme intampinate de colegii de forum care-au lipsit cate 2-3 zile de-acasa...
- si ma gandeam eu, asa intre 2 spritzuri , ca "Sa vezi ce dezastru gasesc cand ma intorc acasa!".
- anul trecut l-am pus pe tatal meu sa vina la noi (la fiecare 2-3 zile) si sa vada de pesti... sa le dea de mancare, sa completeze apa, etc.
- anul asta am inchis usa si aia a fost!... m-am reintors dupa 6 zile si am gasit acvariul in regula.
- cred ca "merge singur" si o perioada mai mare, o sa testez la vara...

Acvariul meu nu beneficiaza de vreo "tehnica deosebita", asa ca functioneaza in virtutea inertiei ...

- canistrele merg oricum, indiferent de nivelul apei din acvariu,
- neavand cine stie ce corali inauntru, nu conteaza extrem de mult parametrii apei,
- pestii sunt supraalimentati in tot timpul anului, asa ca o saptamana de "ciugulit alge de pe pietre" le prinde chiar bine,
- am facut aseara teste la apa si stau mai bine la "nitrati" decat inainte de plecare ,
- am completat 15 litri de apa evaporata... asta, la volumul bazinului meu, e o nimica toata,
- in momentul in care o sa ma hotarasc sa montez sistemul de autocompletare (pe care il am gata de 2 luni ), o sa rezolv si problema asta.
@YDarius: De vreo 6 ani tot cochetez cu offroadul... am avut o gasca de prieteni, cu masini similare, si am tot batut muntii patriei. Nimic competitional, doar hahaiala si spritzuri baute prin varfuri de munte (intalniri "prietenesti"). Intre timp au trecut anii, lumea a mai imbatranit, oamenii s-au mai schimbat... am ramas cu masina, asa cum o vezi.
- stiu ca acolo, in Dubai, exista si Patroale cu motoare adevarate (eu am motorul ala mic, de 3000 TD).

@DanP: Merg cu fii-mea in Grecia de cand (asta mica) avea 3-4 ani... iar, inainte, mergeam cu ea in Turcia.
Da, da, mare suferinta a fost pe capu' meu ... cand am vazut ca bazinul merge "de la sine", si ca toti pestii sunt la fel de grasi si de sanatosi ...

Offtopic:

Laguna Livari
image
Taverna Alexander - Nikiti
image
Taverna Agrogialis - Ormos Panagyas
image
- Rezista fara probleme, eu am asemenea creveti in acvariu inca de vara trecuta... ai mei sunt din surse "grecesti & bulgaresti", dar e aceeasi specie.
- Foarte cuminti si buni "gunoieri", nu le scapa nimic... recomand cu caldura!
M-am reintors acasa, dupa aproape o saptamana petrecuta in Grecia... ars de soare si gras ca o broasca

- acvariul se prezinta corespunzator... nici o problema,
- desi pestii au stat nemancati (de pe 01 mai si pana astazi), nu sunt slabiti si nu se vede ca "au postit".
- au curatat toti peretii, au ciugulit ce-au gasit... in putine cuvinte, s-au descurcat cum au putut.
- am avut grija sa umplu acvariul mai mult, atunci cand am plecat... s-a evaporat ceva apa, insa nimic de speriat.
- in bazinul mic a trebuit sa completez circa 2,5 litri apa... in bazinul mare inca n-am completat, ca n-am avut chef. Da' va tin la curent.
- pe geamul din fata s-au facut ceva alge, la modul in care arata bazinul atunci cand ti-e lene sa dai cu magnetul cateva zile la rand.
- in bazinul mic, la fel... cateva alge pe geamuri, nimic ingrijorator... coralii arata bine, hidratati si deschisi.

... din punctul meu de vedere, experimentul a reusit... un bazin matur poate fi lasat "de capul lui" fara nici o problema, timp de cateva zile...

Salut!

- Ti-am mai spus, bazinul ala este insuficient pentru 7 astronotusi maricei...
- Pur si simplu, pestii aia fac mai multa mizerie decat poate filtrul tau sa "rezolve".
- Trebuie sa mai dai din ei, nu ai ce face.
In 3 zile nu se poate dezechilibra bazinul in asa hal... si eu cred ca trebuie sa te uiti in alta parte, a propos de cauza.

Eu sunt plecat in Grecia, de miercuri, iar bazinul e singur pe lume ... asa ca marti (cand ne intoarcem) o sa va spun ce gasesc in el. Ma astept ca lucrurile sa fie in ordine.
Pistol shrimp, asta iti pacane prin acvariu... si eu am asa ceva in bazinul mare, dar nu l-am vazut niciodata. N-am avut nici o problema cu asta.
Pestii mei au stat intotdeauna (vara, in perioada concediului) cate 2 saptamani nemancati... oricum sunt niste rasfatati, asa ca le prinde bine o perioada de pauza.
Poti sa ii lasi linistit, nu patesc nimic daca nu mananca zilnic .
Nu cred ca scap, pan' la urma tre' sa fac acvariul asta ... in seara asta ma trezesc cu un telefon de la Mihai (mihai2000):

El: Ce faci bah?
Eu: Zac pe canapea si pretind ca ma uit la un film... da' de fapt somnolez.

Aseara am avut un sprit groaznic, la Casa Doina... am venit acasa pe la 4 dimineata, iar ziua de azi a fost infernala (la munca)... asa ca-s "daramat".

El: Hai, pune ceva pe tine si vino pana jos... ti-am adus peretele ala despartitor.
Eu: Hai sus, sa vezi acvariul si sa-ti dau o bere...
El: Nu pot, mai am ceva treaba si n-am timp.

Am tras o pereche de blugi pe mine si-am coborat in papuci... Mihai ma astepta, in fata blocului, cu bucata de plexi in mana. Culoare neagra, taiata perfect, cu gaura si dinti de pieptan... mai mult, dupa ce ca mi-a adus-o "la botu' calului", nici bani n-a vrut sa-mi ia pe ea. De rusine, si tot fac acvariul asta!

Merci Mihai, raman dator!
Plec sa fac Pastele in Grecia, asa ca am zis sa pregatesc si bazinul pentru "curatenia specifica perioadei" :

- aspirat substratul... incredibil cata mizerie strange nisipul in el, de 35 de ani cresc pesti si tot ma mir de fiecare data
- schimbat 80 litri apa... de data asta am avut rabdare 24 de ore si am strans apa de osmoza.
- spalat canistrele, amandoua... si nu, nu vreau sa aud povestea aia cu "trebuia sa speli doar o canistra, ca sa nu deciclezi acvariul!"
elven wrote:... am un prieten cu nitrati peste 100 in bazin si fosfat la nivel mare....cu conditii slabe, fara aditii fara schimburi de apa fara fito zoo si marul de mare identic cu al colegului o duce binemersi colorat deschis non stop...

Va jur, nu de mine e vorba!

In rest, sunt absolut de acord cu cele anuntate anterior... conteaza (cred eu) mai mult stabilitatea parametrilor, decat valorile lor absolute. Eu am un "iepure de mare" (Sea Hare), vietate la fel de "toxica & periculoasa", si care o duce bine merci de aproape un an de zile.
Eu am un Acreychtis tomentosus, si face treaba buna.

- initial l-am bagat in bazinul mic... a ras toate Aiptasiile vizibile,
- dupa 3 saptamani l-am bagat in bazinul mare, unde aveam niste "margarete" de toata frumusetea.
- le-a terminat si pe astea...

Problema este ca Aiptasia a revenit in bazinul mic... probabil ca i-a scapat vreuna, care s-a impuiat.
Ideea este sa ai pestele in acvariu, si sa-l lasi sa-si faca treaba acolo...
"Pana sa ma aplec eu, ei bine, melcu' tusti!"

Toata lumea stie bancu'... ei bine, Suri (steaua carnivora africana) nu-l stia, asa ca mi-a prins/mancat unul dintre melcii aia mari pe care i-am adus cu mari sacrificii din Anglia .
Am vazut-o eu ieri dimineata, statea cocotata pe pietre si avea o pozitie oarecum ciudata... era "ghemuita", ca si cum ar fi prins ceva si l-ar fi strans intre "picioare" .

- s-a urcat peste un melc din ala...
- l-a intors cu "roatele-n sus" si l-a imobilizat... ca la violu' de babe, prin Pascani
- probabil ca l-a digerat de viu, habar n-am.

Cert este ca azi s-a carat de-acolo, lasand in urma o cochilie mare si goala...

PS: Saptamana trecuta mi-a curatat temeinic o piatra plina de Palythoa... cred ca Suri nu stie nici de efectul otravitor al palytoxinei
Ma refer la lipitura sticla-plastic.
Arata foarte bine!

- parca ziceai ca ai luat si plastic negru... nu il vad "pus in opera".
- sunt curios daca siliconul adera bine la plastic... am acelasi lucru de facut, la bazinul din proiectul actual, si inca nu stiu cu ce sa lipesc peretele despartitor (plexi).

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: