| Message |
|
|
Si noi ne dorim acelasi lucru  ... Domnule, jos palaria!
|
 |
|
|
|
Salut!
Ti-am mutat eu topicul aici, deoarece sectiunea unde ai postat initial este pentru acvariile "de apa sarata"...
- imi place cum ai lucrat, ramane sa vezi daca ai calculat bine "dintii" prin care trece apa.
- cu ce lipesti plasticul de geam?
|
 |
|
|
E frumos aranjat, imi place!
Later edit: Poate n-ar strica sa dai cateva amanunte... ce filtrare folosesti, cum e construit bazinul, etc.
|
 |
|
|
|
Nu ma pricep la sump-uri, asa ca nu ma bag... da' la pompa, eu ti-as sugera sa folosesti un robinet (cu care sa reglezi debitul)... ia din start o pompa mai mare.
|
 |
|
|
Tre' sa trec neaparat, ca sa vaza batranii mei ochi  ...
|
 |
|
|
|
Mie-mi place aranjamentul ala de pietre, e "complicat" si "aerisit", in acelasi timp...
|
 |
|
|
|
Poti sa o iei linistit pe cea mare (1600 l/h)... nu face atat de mult "deranjament" pe cat ai crede!
Eu am una de 900 l/h, in bazinul ala mic (30x30x35).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Salut,
Uite ce scriam cu 2 pagini mai inainte:
Ref. pereti si alge, ce sa zic?... eu o sa fac background, cu piatra si spuma... am boala pe acvariile cu peretii de sticla "cheala".
|
 |
|
|
http://www.acvariu.ro/despre-hemichromis-lifalili
Un articol foarte bun, scris acum cativa ani de catre colegul nostru Sandu...
|
 |
|
|
Foarte misto anemona aia mica! Aratoasa si colorata superb!
Enervanta treaba cu "plimbarile sub clar de luna", le traiesc si eu zilnic (cu cele 2 anemone mediteraneene).
Nu stiu ce am putea face, ca sa le hotaram noi locul in care sa stea.
|
 |
|
|
Salutare si bun venit!
Poti sa-ti deschizi un topic, personal, la sectiunea de "Cichlidae"... niste poze + ceva vorbe ar face minuni  ...
|
 |
|
|
|
Salut Radu!
In primul rand, ar fi util sa iti treci orasul de resedinta (My Profile - Location)... ca sa stim unde sa te trimitem.
- un acvariu de ~ 300 litri poate fi cumparat, de-a gata, direct din magazinele specializate.
- exista firme care ti-l pot face "la comanda"... daca ai nevoie de o dimensiune speciala, ca sa iti incapa intr-un anume loc.
- in functie de pestii pe care ti-i doresti, dar si de spatiul pe care il ai la dispozitie, dimensiunile acvariului pot sa difere substantial (chiar daca litrajul general ramane constant).
- niste dimensiuni "clasice", care se apropie de ceea ce vrei tu, sunt: 100x50x60 cm (lungime/latime/inaltime).
|
 |
|
|
Uitandu-ma eu, asa, la pozele astea... imi dau seama ca astronostusii aia cresc mai repede decat ti-ai inchipuit tu  .
Bravo, imi place ce vad! Pesti sanatosi, bine hraniti...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Aha, merci de pont!
|
 |
|
|
|
Yeap, cred ca e in regula...
|
 |
|
|
|
Am cumparat acel deflector, care intra in gatul pompei... am gandit un sistem de fixare cu 2 discuri, unul lipit pe deflector... celalalt lipit pe gatul pompei... practic, se creeaza un fel de menghina intre care vine peretele de plastic.
|
 |
|
|
Domnilor, am nevoie de putin ajutor:
Imi trebuie peretele despartitor, cine poate sa ma ajute?
- dimensiuni generale: 400 x 430 mm ... grosimea materialului poate sa fie intre 5 si 8 mm, nu prea conteaza.
- culoare: NEGRU
- dintii pieptanului: 5 mm
- distanta intre dinti: 5 mm
- "inaltimea" dintilor: 100 mm
- lungimea pieptanului: 150 mm
- gaura in care fixez pompa: diametru 40 mm
- centrul gaurii vine la cotele: 270 x 60 mm
Intrebare: Ar trebui sa fac gaura de fixare a pompei mai mare (pompa are diametrul 40 mm)???... sa invelesc gatul pompei in ceva cauciuc, anti-vibratie?
PS: Dragos, te rog sa imi faci 2 discuri din alea gaurite (sa lipesc unul pe pompa si unul pe deflector)...
|
 |
|
|
Un bazin foarte reusit!
Culori misto, aerisit... imi place mult! 
|
 |
|
|