[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Si noi ne dorim acelasi lucru ... Domnule, jos palaria!
Salut!

Ti-am mutat eu topicul aici, deoarece sectiunea unde ai postat initial este pentru acvariile "de apa sarata"...

- imi place cum ai lucrat, ramane sa vezi daca ai calculat bine "dintii" prin care trece apa.
- cu ce lipesti plasticul de geam?
E frumos aranjat, imi place!

Later edit: Poate n-ar strica sa dai cateva amanunte... ce filtrare folosesti, cum e construit bazinul, etc.
Nu ma pricep la sump-uri, asa ca nu ma bag... da' la pompa, eu ti-as sugera sa folosesti un robinet (cu care sa reglezi debitul)... ia din start o pompa mai mare.
Tre' sa trec neaparat, ca sa vaza batranii mei ochi ...
Mie-mi place aranjamentul ala de pietre, e "complicat" si "aerisit", in acelasi timp...
Poti sa o iei linistit pe cea mare (1600 l/h)... nu face atat de mult "deranjament" pe cat ai crede!
Eu am una de 900 l/h, in bazinul ala mic (30x30x35).
Abia astept sa rada baietii si de tine, ca e scris ceva intre geamurile de fund ... sa nu fiu singur

PS: Spor la vanzare!
Salut,

Uite ce scriam cu 2 pagini mai inainte:

Ref. pereti si alge, ce sa zic?... eu o sa fac background, cu piatra si spuma... am boala pe acvariile cu peretii de sticla "cheala".
http://www.acvariu.ro/despre-hemichromis-lifalili

Un articol foarte bun, scris acum cativa ani de catre colegul nostru Sandu...
Foarte misto anemona aia mica! Aratoasa si colorata superb!
Enervanta treaba cu "plimbarile sub clar de luna", le traiesc si eu zilnic (cu cele 2 anemone mediteraneene).
Nu stiu ce am putea face, ca sa le hotaram noi locul in care sa stea.
Salutare si bun venit!

Poti sa-ti deschizi un topic, personal, la sectiunea de "Cichlidae"... niste poze + ceva vorbe ar face minuni ...
Salut Radu!

In primul rand, ar fi util sa iti treci orasul de resedinta (My Profile - Location)... ca sa stim unde sa te trimitem.

- un acvariu de ~ 300 litri poate fi cumparat, de-a gata, direct din magazinele specializate.
- exista firme care ti-l pot face "la comanda"... daca ai nevoie de o dimensiune speciala, ca sa iti incapa intr-un anume loc.
- in functie de pestii pe care ti-i doresti, dar si de spatiul pe care il ai la dispozitie, dimensiunile acvariului pot sa difere substantial (chiar daca litrajul general ramane constant).
- niste dimensiuni "clasice", care se apropie de ceea ce vrei tu, sunt: 100x50x60 cm (lungime/latime/inaltime).

Uitandu-ma eu, asa, la pozele astea... imi dau seama ca astronostusii aia cresc mai repede decat ti-ai inchipuit tu .
Bravo, imi place ce vad! Pesti sanatosi, bine hraniti...
Te stresezi degeaba... n-ai vazut ca omul ne-a trimis sa "mai citim"?

Fraza asta e epica, de-a dreptu': ...iar neonii nu au avut probleme, dar seara...cand am stins lumina, au fost mancati...

Aha, merci de pont!
Yeap, cred ca e in regula...
Am cumparat acel deflector, care intra in gatul pompei... am gandit un sistem de fixare cu 2 discuri, unul lipit pe deflector... celalalt lipit pe gatul pompei... practic, se creeaza un fel de menghina intre care vine peretele de plastic.
Domnilor, am nevoie de putin ajutor:

image

Imi trebuie peretele despartitor, cine poate sa ma ajute?

- dimensiuni generale: 400 x 430 mm ... grosimea materialului poate sa fie intre 5 si 8 mm, nu prea conteaza.
- culoare: NEGRU
- dintii pieptanului: 5 mm
- distanta intre dinti: 5 mm
- "inaltimea" dintilor: 100 mm
- lungimea pieptanului: 150 mm
- gaura in care fixez pompa: diametru 40 mm
- centrul gaurii vine la cotele: 270 x 60 mm

Intrebare: Ar trebui sa fac gaura de fixare a pompei mai mare (pompa are diametrul 40 mm)???... sa invelesc gatul pompei in ceva cauciuc, anti-vibratie?

PS: Dragos, te rog sa imi faci 2 discuri din alea gaurite (sa lipesc unul pe pompa si unul pe deflector)...

Un bazin foarte reusit!
Culori misto, aerisit... imi place mult!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: