Donez cateva fire primite de la colegul @claudiu.marin. Sunt tunse de weekend-ul trecut asa ca nu stiu cat de mult vor rezista in recipientul in care le tin acum.
Primul venit, primul servit.
Multumesc Lucian pentru linkul de tutub. Acum am bagat la cap, fara pagini securizate.
Multumesc Koala si corporatistului mason pentru aprecieri.
Mai trebuie doar sa fac rost de un filtru extern, sau sa imi iasa cel pe care vreau sa-l fac impreuna colegul claudiu.marin weekendul asta si e treaba treaba. Plus inca un nufar african si am propriul biotop de rau.
koala wrote:Te-ai interesat de lipitura aia la ppr?... eu am auzit ceva de termosudare, cica se face cu un aparat special (se gaseste pe la instalatorii care lucreaza cu asa ceva).
Cica se numeste polifuziune. Acum cativa ani era aparat de lipit PPR-ul. Polifuziunea asta e problematica pentru ca PPR-ul este un material care difuzeaza greu caldura in masa sa si e nevoie de atentie marita.
O chestie interesanta de la Romstal se gaseste aici (inclusiv timpii de incalzire in funtie de diametru): http://www.romstal.ro/image/data/pdf/MANUAL_TEHNIC/trusa%20sudura%20cm03rev3-utilizare.pdf sper sa nu fie o problema afisarea linkului, mai ales ca el se gaseste la o simpla cautare pe goagal.
Salutare colegi. La insistentele mandrei si ale colegului corporatist mason @claudiu.marin, va prezint acvariul meu :
Fauna: 5 pseudocrenilabrus nicholsi, plus inca o fata care este in carantina si 5 pelvicachromis pulcher.
Flora: Anubias de la colegul @bamse_il (buturugile sunt tot de la el si tin sa ii multumesc foarte mult) si una bucata Lotus Nymphoides sp Taiwan de care vreau sa scap curand pentru a ramane cu o forma de biotop.
Lumina: aceeasi lampa ordinara din Obor, care are atasat un neon de 18W, 6500K. Trebuie sa il schimb cat de curand. Program de 7h/zi (9-11 si 18-23).
Fertilizare nu folosesc de niciun fel. Inainte foloseam, dar cand s-a inmultit BBA mai repede si mai mult ca mucegaiul am zis pas. Si de atunci nu mai am astfel de probleme. Oricum la cata lumina am, nu mai e nevoie sa spun ca e inutila fertilizarea.
Filtrare: (stau tare prost aici din cauza lipsei de fonduri) Sun Sun HB 501 cu burete pe sorb si plin cu Eheim SubstratePro si un power-head Resun de 500 l/h atasat la o sticla de 2 litri plina cu roca vulcanica.
otvos-bruno wrote:Le fierb si apoi le las la uscat sau le las la uscat si le fierb?Multumesc!
Cum ti-e mai usor tie, dar e mai bine sa le lasi la uscat o perioada.
Salcie creata am avut si eu in acvariu. Intr-o saptamana e uscata daca sta la soare (poti sa o bagi si in cuptor si apoi sa o lasi intr-un loc, o camera, o debara unde nu ai umezeala), dar dupa un timp in apa prinde o mazga pe suprafata ei si apar niste puncte mici negre cu miros ce aduce a mucegai. Eu o curatam la cateva luni.
Huoooooo sa—ti fie rusine Don Director, pozezi testoasa cand e la buda? Esti un pervers.
Astia de la Apa Nova fac sapaturi la mine la bloc, de ce nu o aduci jumate de zi sa termine doreii mai repede? Depune si ea linistita, toata lumea—i fericita...
Gasesti in Hornbach silicon pentru acvarii, Bison la 18 ron sau Ceresit la 15 ron. Daca sump-ul nu e mare poti sa folosesti linistit Bison sau Ceresit.
Avansatul wrote:Pai in general cele normale cumparate pt vopsea daca apesi este posbilitatea sa se zgarie, dar sunt speciale pt. acvariu costa undeva la 35 ron in animax.
Magnet pentru vopsea nu exista. Tu vorbesti de razuitor, ceea ce uraste colega.
Anca, fii atenta si la pietricele, dar si la magnet. Trebuie sa fie suficient de puternic pentru grosimea sticlei. Personal prefer sa razui sticla cu un card RATB, magnetul lasa niste brazde in stratul de alge de—am crezut ca a inceput campania agricola in acvariul meu. Am folosir un JBL Floaty II mediu.
stefanp wrote:
mai ales calciu si fluor (din inlocuirea dintilor puternici)
Ai mare mare grija !
calciu ca bea laptic proaspat muls de la vaci si flour ca se spala pe dinti.....dar ce te faci daca nu se spala pe dinti si ii pute botul, nu e toxic pamantul rezultat??
@avansatul, nu te pripi cu afirmatiile despre cineva. poate ar trebui sa-ti amintesti cand ti-am scris ca nu tot ce zboara se mananca. asta a fost acum 6 luni.
@tonelson, om bun, ai pus o intrebare toata lumea ti-a raspuns la unison 10 litri, ce altceva mai astepti?
gandeste-te ca nu ai crescut inchis intr-o camera. asa sunt si pestii, cu cat au spatiu mai mult cu atat cresc mai frumos.
un betta poate fi tinut intr-o plosca de 1,2 litri, dar nu te astepta ca el sa-si arate adevarata frumusete.
EfoIn topicul lui Luciano am scris ce pre?uri au cei de la Afloriceli pentru sticla de 6mm si cea de 8mm.
acum am intrat de pe telefon si cum am o janghina de telefon nu pot sa pun linkul.