[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Super filtru AquaPro, dar ce faci cu el cand se strica? Din ce am inteles eu nu ai garantie decat pe plastic, restul fiind vazute ca si consumabile si neincluse in garantie.
Salut si bine ai venit. Foarte interesanta istoria si foarte frumosi puii de EBJD, i-am vazut weekendul trecut. Imi place sa pierd vremea in fata acvariilor cand merg la cumparaturi in Obor si magazinul tau ma fascineaza. Ar trebui sa faci si un mic acvariu plantat, asa sa iei ochii vizitaretilor.
Decat un filtru SH de pe site-ul lui Varu' (mai bine cauti pe forum la Vanzari), mai sigur e un Serafil. Macar ai garantie, stii ca e nou si mai stii ceva: filtrul vine cu Siporax ca asa il expediaza producatorul.
Fucsia?? Am auzit ca e fensi trendi sa ai (ai normal, nu ai margarete, melci, scoici, raci, craci...) culoarea asta in acvariu.
Baietii dinspre patria pierjelor, ce se mai aude despre ceaiul de pruna si ceapa cu sunca?? Mi s-au uscat buzele si mi s-a redus grasimea pe ficat (steatoza tinde la 0) in asteptarea voastra.
Am si uitat de ele, dar mi-au amintit bajetii care se ciondanesc acum cu Skimmerul Beckett si margaretele. Auzi la ei, Margarete in mijlocul iernii.
kazaku wrote:perlon, power-headul, sun-sun, eheim substrate pro, skimmer saun biofilm, De teste nici nu iti zic, nu stiu nici macar cat costa o trusa de teste si unde gasesc. Nu am nici o idee care sunt testele cu batul de urechi.

perlon- vata sintetica, retine particulele mai fine din apa;
power-head - in cazul de fata e vorba despre partea care trage apa prin cartusul unde se pune pasla verde;
adica asta image

sun-sun - o firma care produce filtre pentru acvaristica;
eheim substrate-pro - mediu filtrant de inalta calitate (filtrare biologica);
skimmer - este teava mica prin care filtrul trage biofilmul este evidentiata in poza asta:
image

biofilm - pelicula de grasime de la suprafata apei, este inestetica si impiedica schimbul de gaze intre apa si mediul ambiant;

testele cu batul de urechi sunt teste 6 in 1:
image
nu merita efortul financiar de a le cumpara (sunt cam 50-60 ron) ca sa afli ca apa din acvariu are PH cu prins intre si intre - asta e doar un exemplu.

Testele la picatura sunt mult mai bune pentru ca au acuratete mare, dar au si un pret mai mare http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/378-Pentru-apa/382~Teste-de-apa/
Incearca sa citesti toate articolele de pe forum ca sa intelegi despre ce vorbesc ceilalti colegi. Eu citeam la inceput pana pe la 3-4 dimineata, iar la 8-8:30 trebuia sa fiu la munca. Si asta a durat cam 4 luni, apoi am fost amenintat ca dorm pe pres la usa.
Depinde de specie, dar 6 in 20L e putin SF. Daca sunt pui mai merg, dar sunt canibali cand sunt mici. Supravietuieste cel care se adapteaza mai usor conditiilor. Cand incercam sa ii inmultesc tineam puii intr-un acvariu de 12-13litri. 2 generatii de pui, 8 la numar. Dupa 2 saptamani a mai ramas doar unul care s-a dezvoltat extraordinar de mult dupa ce si-a mancat fratii.
Avansatul wrote:Nu este obligatoriu sa fie cumparat.... poti sa il procuri singur optim ar fi 3 - 5 mm, iti iei cat ai nevoie 1 kg 2.. 3 cat crezi tu, il speli bine in 2-3 ape..... si asta e tot

Optim ar fi 1-3 mm nicidecum 5mm. La 5mm e deja piatra nu pietris.

Incearca sa indrepti cotul filtrului catre latura opusa astfel incat sa se creeze un flux al apei. Asa cum il ai tu iti valureste suprafata apei, dar filtreaza cam aceeasi apa.
Totusi, cum faci rost de bani mergi si ia de la Hornbach o punga de 10kg de pietris natur ca-i in jur de 20-30 ron. Iti inteleg situatia, eu ma tin de 3 luni sa iau sticla pentru un mini-sump si nu reusesc ce ma salveaza pe mine e power-headul de la SP-1100 care baga apa intr-o sticla de 2L plina cu roca vulanica (multumesc @scorpionul, inca odata). Un burete pe sorb, putin perlon la gura sticlei si 3 gauri, e sticla patrata in sectiune. Si mai folosesc un Sun-Sun jhbl 501 in care am Eheim Substrate Pro, in special ca are si skimmer si ma ajuta in lupta cu biofilmul.
Am 7 pui de kribensis si 4 Fundulopanchax Gardneri in 72L brut.
Nu am vazut daca ti-a raspuns cineva sau nu, dar iti dai seama daca este sa nu terminat ciclul azotului din teste la picatura. Nu vreau sa te injur, insa asta e cea mai buna solutie pentru un incepator. Nu claritatea apei, aspectul ei sau testele sub forma de bat de urechi.

Asa ca da-i bice si arunca in stanga si in dreapta cu CV-uri si cum iti permiti sa dai 30 de niste nimicuri, gandeste-te ca-ti trebuie o punga de 10kg de pietris din HB si mergi si cumpara-ti.
jjojjo wrote: Dar voi ce ati tine intr.un acvariu ca al meu(in afara de vivipari,neoni) un peste care nu creste foarte mare dar nici cat un guppy

un trio din astia: https://www.google.ro/search?q=killifish&safe=off&client=firefox-a&hs=5rs&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sDX1UuHwJKqCyAPkq4HoDg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=665#facrc=_&imgdii=mX-zSxTTiyK0xM%3A%3B7sl-GzYiWoz9fM%3BmX-zSxTTiyK0xM%3A&imgrc=mX-zSxTTiyK0xM%253A%3B-Ui4HnBwoOGQxM%3Bhttp%253A%252F%252Ffish-etc.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F03%252FKillifish.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffish-etc.com%252Ffish%252Fkillifish-2%3B943%3B515
opincarul wrote:Tind sa cred ca e un fundal pictat, asa cum a mai avut si la alt acvariu.

Nu mai pot sa editez mesajul initial

Acum am mai vazut un videoclip cu acvariul, foarte interesant...... foarte. O bucata de carton pe post de fundal , sunteti plin de idei originale.
Tind sa cred ca e un fundal pictat, asa cum a mai avut si la alt acvariu.
aveti grija cu promovarea produselor ca-canadiene, sa nu va treziti cu posturile editate/sterse sau mai rau cu ban )

Pana la urma ramane urmatoarea intrebare: eu cu cine spray-bar ????
DanX wrote:Sall Chasey. Mai e de actualitate anuntul ? Am eu de vanzare un spray bar complet, full-option ( cu bluetooth si LED-uri RGB, sa nu mai fie probl culoarea ). Avand in vedere dotarile, e putin mai scump, dar pretul e usor negociabil. Ms fr, si astept provincia.

Daca nu are Clismatronic in fata si clisma bizonica in spate, ar trebui sa ceri mai mult.
Incepand din acest an, melodia care va face toate doamnele purtatoare de carut cu rotile in Obor sa—si ude bracinarii va fi Impodobeste mama SPRAY—BARUL
luciano_a wrote:chiar nu stiu sa-ti spun . mie mi-au facut calculul per total,si cand mi-au spus cat costa ...chiar mi-a fost rusine sa mai intreb cat costa metru patrat.
asta bineinteles ,la un centru de cartier de pe Maica Domnului cred ca AFLORICELLI le spune ..parca

50,40 ron (TVA inclus)metrul patrat geam de 6mm taiat la dimensiuni si 7lei/metru liniar cantul.
90 ron mp geamul de 8mm si 8,5lei ml de cant.
de unde ai luat sticla si ce pret a avut pe metru patrat?
Apoi dupa o sticla de rom, niste vapori de motorina si pesmet pana sta buricul pluta vezi Smurf nu Smurd. Rozica albastra contra—ataca
Am fosta aseara impreuna cu colegul @urssu17 sa o cautam, da` din cauza viscolului am vazut doar ceapa de la Nana (are alt gust de cand cu terenul vietii), slana fripta si gingirica de tuica da` pruna, in care am lasat la macerat niste cafea. in felul asta nu te mai doare capul de la alcool — oricum se combinau ele si in stomac.
koala wrote:punerea bicicletei intr-o stare de solitudine absoluta.

fara solitudine ca-si taie saraca bicicleta cablul de la frana de mana si apoi auziti la stiri (eu nu am tembelizor) despre, citez: "Sinucidere in cartierul Tei cu autor necunoscut!!"

koala wrote:In ultimul rand, am si eu un telefon stricat si 3 lame de cutter, indoite, care mi-au ramas de cand am racait acvariul mare... as dori o galeata de plastic, albastra, cu gradatii. Eu am gasit doar galbena, da' nevasta-mea a zis ca galbenu' strica feng-shuiu' perdelelor de la bucatarie.

Am eu o galeata albastra cu gradatii, ca sa mulgem vacile de la Denis.

koala wrote: Nu stim insa adresa de livrare, ceea ce reprezinta o problema destul de serioasa. Cerem ajutor in acest sens!

Nu-i bai, sunam o vrajitoare care ghiceste in sosete nespalate de santierist, sau in cizme de miner (depinde de preferintele olfactive) si aparem ca saveii la usa colegului cu teava-n dinti.
Daca pui si sare pe ceapa, ma bag si eu la una.
Dau la schimb 2kile de indiferenta totala, partiala am terminat—o marti.
dragos_georg wrote: Lucian nu pot decat sa-ti dau dreptate, exact la acelasi lucru ma gandeam si eu dar n-am gasit exprimarea asa pe intelesul tuturor. Multumesc.
Dar totusi ramane intrbarea daca in mistica euforica a demitizarii exhaustive exista o lipsa de exoterism si daca doar bazat pe empirism, cu toate ca pus astfel în lumina, ancorat în nonsinergia faptelor, recursul la lamentatie nu ne reeludeaza meandrele concretului, doar reaminteste de incapacitatea desueta de emulare si inferare cognitiva, chiar în absenta unui sindrom mental eponim.

Vinul tau fiert continea prea multa scortisoara.

Doamna prost-situata care a plecat se numea Rozica, acum cautam o alta. Probabil ca o vom denumi cu numele conspirativ Dama cu Camelii.

In alta ordine de idei, schimb acvariu cu un apartament cu 2 camere, suprafata in 40mp si 42mp, zona buna. Accept si diferenta daca apartamentul nu corespunde exact cerintelor.

Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to: