[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Message
Nu vreau sa pornesc o polemica, dar ai dreptate ca un fluid va alegea calea cu rezistenta minima, numai ca afirmatia asta:

Humbert wrote: acum, teoretic ai putea sa reglezi nr de bule la bomba daca pui un robinet, dar practic eu te sfatuiesc sa nu faci asa ceva pentru ca presiunea va creste foarte mult si nu
vei putea realiza o instalatie care sa se mentina etansa la presiuni mari, deci e probabil ca vei avea drojdie prin casa


are cateva greseli. Poate regla numarul de bule din robinet prin deschiderea/inchiderea lui chiar practic, nu doar teoretic; tocmai datorita principiului rezistentei minime nu va avea drojdie in casa, pentru ca presiunea in exces, in cazul in care nu este de sticla sau sticle (pentru ca nu stiu unde are colegul valva de sens, sau daca are asa ceva), se va elimina prin locurile in care nu este etansa -asta daca nu cumva ii vor sari furtunele de la imbinari (valva de sens, robinet, capacul sticlei...).

Sper sa fie o discutie constructiva.
poti sa treci furtunul care iese din sticla de drojdie printr—o sticla de 0,5 de suc si ti—ai facut numarator de bule.

numarul de bule nu il poti regla decat daca ai robinet. contrar celor spuse de colegul @Humbert daca ai scapari de gaz instalatia nu sare in aer, tocmai pentru ca excesul de CO2 are pe unde sa iasa
Donez 2 masculi de Fp. Nigerianus, foarte sanatosi si voiosi (mananca tot ce misca si le intra in gura).
Se dau pentru ca nu mai am femele si nici acvarii in care sa ii inmultesc.
O poza cu cel mai mare dintre masculi si femela sa
http://img546.imageshack.us/img546/4314/img1634wb.jpg


Se ridica din zona Tei/Obor
@CALINDAN, foarte nasol ce ti s-a intamplat, dar vad ca esti foarte pornit pe faptul ca nu te-au instiintat de anumite aspecte. In fiecare zi lucrez cu oameni care sunt nemultumiti de anumite lucruri - deh, natura scarbiciului - de natura mai mult sau mai putin contractuala.
Te intreb acum: ai garantie la lucrare, ai purtat vreo discutie pe mail in care ei iti recomanda sticla de 8mm si nu alta, exista ceva in scris cu recomandarile lor fata de tine?
Daca da, atunci poti sa mergi mai departe catre OPC, sau judecata pentru recuperarea prejudiciului creat - asta depinde doar de tine dpdv al resurselor pe care le ai.
Daca in schimb ai mers direct la ei la sediu si a fost o discutie purtata fata in fata cu Gigel Sticlaru care ti-a recomandat sticla de 8mm ca e cea mai buna, fara contract si garantie, atunci nu vei gasi dreptatea decat pe forum (unde majoritatea tind sa iti dea dreptate fara a sti decat partea ta de poveste) sau la o sucursala BOR prin acatiste si lumanari aprinse (vii sau morti, in functie de preferinte) pentru ca nu ai nici o dovada ca nu te-au instiintat.
Nici cei de la HB nu te instiinteaza ca din cauza silicatilor din nisip poti sa ai diatomee in acvariu, dar iti dau garantie la sticla acvariului.
Acum, legat de afirmatia ta ca te ghidezi dupa mentalitatea nemteasca... nu se poate aplica in Romania la orice societate. In conditiile in care MAI TOTI VANZATORII (ca sa nu supar pe cineva) incearca sa scape de marfa de pe stoc, este necesar sa te informezi putin asupra a ceea ce vrei sa cumperi (produs sau serviciu). Vorbind aici la modul general (o pana, un abces sau faptul ca te doare stomacul dupa ce ai baut apa rece) si nu punctual (chirurgie, stomatologie, mecanica, samd). Exemplul dat de tine poate tine loc de lectie pentru toti, si ca trebuie sa fim informati intr-o oarecare masura si ca e bine sa cerem o garantie pe produs.
koala wrote:
3) Lateralele mici le tai pastrand 1 mm pentru lipitura (ai 2 lipituri) si inca 1 mm pentru eventualele tolerante "aiurea" (de la taiere)... deci, teoretic, ai 497 x 400 mm.


Nu cumva ar trebui sa scada si 2Xgrosimea geamurilor? Sau poate nu am citit eu cum trebuie?


edit by koala: Ba da, asa este, ai dreptate... la calculele pentru "prima varianta" am uitat sa scad tocmai grosimea geamului. Merci pentru atentionare!
scarabell wrote:
Severus s-ar pute sa ai dreptate cu "aproape doi carasi"dar crede-ma ca dupa dimensiuni sunt aproape 4


Nu cred ca Severus se referea la marimea pestelui cat la faptul ca pestele din prima poxna are coada mancata si nici inotatoarele nu par a fi mai breze.
Foarte frumos !


@sever, poti incerca sa iei de la plafar scoarta de stejar pe care sa o fierbi si sa faci apa neagra.
viulian wrote:
b) un HOB filter mic si care nu face mare lucru decat sa sparga luciul apei si sa amestece putin (iar la acvariu de 100L ai avea loc sper - depinde ce capac ai).


Da-mi voie sa-ti dau dreptate (in sensul ca doar sparge luciul apei). Am la unul din acvarii un filtru HOB cu surface skimmer si nu doar ca e ineficient skimmerul, dar sunt prezente si bulele care sunt la colegul petrutz2003. In acvariu am doar un killie pe care il hranesc cu larve congelate. Nu sunt foarte deranjat de biofilm sau bule pentru ca are capac acvariul.
Ma gandesc totusi ca in cazul meu, bulele sunt produse de caderea de apa, nu cred ca masculii de F. Gardneri isi fac cuib la suprafata daca specia depune icre.
Ia arunca un ochi si peste asta:
http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/astronotus-ocellatus?redirect=%2Farticole

iar in semnatura lui @koala ai sa gasesti postul sau cu Samson si Delilah
kirucd wrote:Este prea multa lumina cred chiar si pentru un acvariu cu SPS. Trebuia sa deschizi threadul
la acvaristica marina. Intrebarea este alta: ce acvariu de 60 de litri care sa aiba lungimea de
60 cm ai? Ar trebui sa fie un acvariu de 60x10x10 cm ceea ce nu cred ca ai. Deci ce acvariu ai?

Si incearca sa dai mai multe detalii atunci cand pui intrebari de genul acesta, nimeni nu are de
unde sa stie la ce acvariu vrei tu sa folosesti lampa daca nu ne spui.

O seara placuta,
Dragos



Probabil ca dimensiunile sunt 60x30x35, sau apropiate, cum sunt cele din hornabach (aquael & co.). 60x10x10 inseamna defapt 6 litri
Intr-o luna si jumatate cred ca a schimbat apa cel putin de 3 ori si/sau puiul a murit.
Lucian wrote:Poti incepe prin a citi articolul asta si prin a cauta pe forum despre LED-uri.
Tot ce pot sa-ti spun este ca benzile tale cu led-uri nu sunt bune pentru acvaristica.
Mai ieftin si mai bun este sa achizitionezi neoane.


Nu merge linkul, duce catre pagina de logare
https://www.google.ro/search?hl=ro&safe=off&biw=1366&bih=633&q=siweida+catfish&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43287494,d.Yms&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=CZo7UceIDMKj4gTk-YC4DA#um=1&hl=ro&safe=off&tbm=isch&q=sewellia+lineolata&spell=1&sa=X&ei=Gpo7UdaeDfH04QSlnYEI&ved=0CEcQvwUoAA&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43287494,d.bGE&fp=4cfcfa4828f11672&biw=1366&bih=633

Ia vezi aici
Cred ca daca LED-urile de la brichete nu erau din plastic solid, erau ceva amatori pana acum.
Acum le-am spulberat eu orice vis deocheat
@viulian: cand am vrut sa fac becul de frigider acvariu era in jur de 12 noaptea, iar in casa nu am nici macar manusi de iarna. Cred ca berea dinainte de aventura asta m-a facut neinfricat caci altfel nu incercam sa tin in mana nici mort un bec in timp ce incerc sa bag surubelnita in el. Deh, tinerea, hormonii...
Prin alte parti te-am intrebat cum l-ai gaurit caci mie mi s-a spart unul in mana. Noroc ca-s mai agil si i-am dat drumul la timp.
Acum am inteles ce a facut maistrul tau.
Si eu am un bec de 100W, dar nu are alge de niciun fel, pana acum ce-i drept. Mult spor si cu mini acvariul tau si cu viitoarele idei.
Magnetul a ajuns la colegul @borsec, siporaxul e in rucsac si asteapta sa fie pus in filtrul meu deseara.
Se poate inchide, multumesc acvariu.ro
Momentan magnetul este rezervat pana termin discutiile cu colegul borsec.

@scorpionul, eu l-am testat la mine, geam de 6 mm, si tot imi prindea degetele. Oficial merge pentru geam de max 10 mm
Multumesc pentru oferte, dar ma intereseaza mediile de filtrare biologica (Siporax, miniSiporax. etc.)
Schimb un magnet JBL Floaty II M pe doi pumni (dar nu dupa ceafa) de material filtrant biologic, cat sa pun intr-un Resun SP 1100L si intr-un filtru cascada.
Magnetul a fost primit cadou in Noiembrie, deci nu mai am ambalajul, si a fost folosit doar o saptamana.

http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/3467/jbl-floaty-ii
Nu se merita sa ti le trimita prin curier, asta doar daca nu vrei sa dai bani in plus aiurea. Din cate stiu eu au program si sambata, dar pana la ora 13.
Suna-i luni dimineata si sunt sigur ca iti vor raspunde.
 
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com