| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
In cub poti tine o pereche de ciclide pitice, dar trebuie sa faci ceva cu duritatea apei pentru ca nu le prieste.
|
 |
|
|
|
se trateaza cu zeama prospata de clopot si lopatin-amin-amin.
|
 |
|
|
DjSannan wrote:Pai unde stau eu nu este magazin
daca nu-ti treci locatia la profil primesti sfaturi care nu te ajuta.
|
 |
|
|
smileyface wrote:tonelson mai bine te abtii sincer,citeste cu atentie ce zice omul ca are foarte mare dreptate,nu o sa reziste pestele pe transport prin posta 3-5 zile nici in cele mai bune conditii.altceva e ca il tii tu acasa in acvariu,nu se referea la asta.si la fel si cu transportul,te costa mai mult decat pestele in sine
multumesc @smileyface pentru colegialitate, dar incearca sa-l intelegi pe colegul @tonelson. e tanar, nu are rabdare inca.
@tonelson, suntem colegi de forum, dar incearca sa fii mai respectuos. nu stii niciodata cand vorbesti cu cineva care are mai multi ani de scoala decat ai tu de viata.
Te-am salutat respectuos.
|
 |
|
|
Tonelson wrote:Ok.Chiar nu poti?As fi foarte recunoscator.
Omule, te costa 9 ron coletul. Presupunand, bineinteles, ca supravietuieste pestele 3-5 zile intr-o sticla sau alt recipient. Te costa mai putin daca-ti cumperi un mascul din Buzau.
|
 |
|
|
|
@Sebastian Costin, am facut asta dupa ce am vazut un video pe youtube. De atunci nu am mai bagat apa oxigenata in acvariu.
|
 |
|
|
alexandruv wrote: Idei despre moartea scarboasei?
Sigur apa oxigenata a fost cauza. Eu am folosit cam jumatate de sticla de apa oxigenata (pulverizata pe geamuri, plante si buturugi, dupa ce am sos cam 50L de apa din acvariu) si am avut neplacuta supriza sa constat dupa aproape 2 saptamani ca toate frunzele Anubiasului s-au dezintegrat, in conditiile in care planta asta e aproape indestructibila. Sper sa nu patesti si tu la fel.
Pestii nu au avut nimic atunci.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote: La mine va referiti? Ca de 2 luni tot aud pe facebook ca sunt ultima zdreanta, cel mai de cah acvarist
pe cine manca tabla sa vorbeasca asa?? nu baga in seama toti ..lifricii. bazin ai, sisteme OZN ai, plante frumoase ai....sau ai avut. cu rabdarea nu stai prea bine.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Din ce stiu eu, Aphyosemion gardneri a devenit Fundulopanchax gardneri, da' poate ca nu-s foarte importante detaliile astea.
Asta cred si eu ca e pestele tau  .
invers.
|
 |
|
|
|
Aphiosemion gardneri, nu striatum.
|
 |
|
|
Andrei1234 wrote:
Aquatic Nature a iesit din calcul deoarece nu mai erau pe stoc in romania la nici un magazin, Dennerle trebuia sa astept o luna la comanda.
Multumesc!
topicul e deschis de pe 20.04.2014, deci pana acum ajungea la tine. ce inseamna o luna in acvaristica marina?? o nimica toata judecand dupa cat dureaza ciclarea/ stabilizarea unuia. dar aveai mai mult timp sa te documentezi.
|
 |
|
|
|
Ma refeream la mine, eu postez de pe telefon.
|
 |
|
|
|
Nu am cum sa dau reply la postul lui R4du si sa bolduiesc punctual, dezavantajul de a fi mobil. Dar pot citi ca a scris clar ca nu ii place compania altor pesti, fiind un peste solitar.
Pe vremea cand stateam in camin si aveam acvariu in camera (al colegului) am tinut betta cu tetrazona, neoni si nelipsitul guppy. Primele victime au fost guppy, apoi coada si aripioarele bettanului. Sunt imprevizibili ca si comportament, chiar daca tie ti se pare ca se intelege extraordinar de bine cu crevetii si neonii.
|
 |
|
|
Avansatul wrote:
R4du wrote:Ti s-a spus ce e de facut. Acum tu faci cum vrei. Stima
Ceea ce ai zis tu nu are nici o legatura cu ce am spus eu sau Stefan
Daca tie ti se pare normal acest raspuns, atunci imi scot palaria in fata ta si ma retrag in grota din care am venit.
Totusi, tine cont ca bettanilor le plac apele linistite, fara curenti. In orezariile din Asia nu sunt curenti puternici. Crescatorii asiatici ii tin in sticle de plastic de 1L sau mai mici si pestii arata intr-un mare fel, dar le schimba apa zilnic si cer pe bucata minim 10 euro. Cu toate astea nu fac fata cererilor. Doar chestiile astea, pe langa sfaturile lui @R4du ar trebui sa fie suficiente.
Tu poti sa mai astepti si alte sfaturi, irelevante sau poate inutile, dar care sa fie mai pe placul tau - si nu ma refer la ceea ce ti-a spus Stefan.
|
 |
|
|
|
R4du ti-a dat niste sfaturi bune, chiar foarte bune. nu inteleg de ce mai ceri idei, pareri sau sfaturi daca tu stii ce e mai bun de facut.
|
 |
|
|
radu_dragan wrote:am luat de la un prieten 2 neoane,mai mult sa vad daca se potrivesc cele de 1200 cm si da, se potrivesc
acum sa vad cand ajung pe la Marbo
oricand in intervalul 9-18, de luni pana vineri. dar daca suni la ei si intrebi cand poti ajunge sambata, te indruma doamna care se ocupa de vanzare. mai ales daca ii spui ca vrei neoane pentru acvariu.
|
 |
|
|
|
si-ti era teama ca nu o vrea nimeni.
|
 |
|
|
|
Schimb cu acvariu 90-100 litri Jbl Floaty Blade nefolosit, cred ca este varianta L nu XL. Are cam 16 cm lungime si invineteste degetele daca le prinde. Se poate schimba si cu plante africane, gen Anubias, Bobiltis s.a.m.d., dar prioritar este acvariul.
Contact prin P.M.
|
 |
|
|
|
E o femela frumusica. De asta ii lipseste agresivitatea.
|
 |
|
|