[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
djphazer wrote:Nu stiu daca mai tine minte cineva pietrele de aer cu pompita manuala

Da' de camera de camion n-ai auzit? Servea aceluiasi scop: oxigenarea apei cu ajutorul unei pietre de aer.
Nu poti opri pompa de aer, atata vreme cat tu ai pe post de filtru un burete bolborositor.
Iti recomand sa-ti iei un nou filtru care sa fie adecvat acvariului tau, sa-l "ciclezi" apoi sa scoti pompa de aer si buretele
Filtrul este cel din pozele de pe prima pagina a topicului? Daca da, nu vei avea probleme in cazul in car nu mai introduci oxigen in acvariu, cu conditia sa lasi filtrul sa faca niste valuri usoare la suprafata apei.

Sau ai si pompa de aer cu piatra. Lamureste-ne un pic.
Planta are o culoare naturala in partea de sus. Dupa cum poti vedea si tu, frunzele de jos sunt foarte pale, spre galben, semn ca acolo sunt ceva probleme. In primul rand lumina, in al doilea rand, fertilizare (micro, macro, CO2). Planta creste si da frunze noi din dorinta de a supravietui.
Poti face o bomba daca vrei, dar grija mare la pesti, sa nu-i arunci in aer cu vreo scadere de Ph.
Eeeeee si tu acuma. Asta iese din discutie. Eu ma refeream la solutii mai ieftine asa, mai de criza
marian4232 wrote:In el voi incerca ceva aquascape

Offff, ca nu-l mai faceai odata. Trebuia sa fie logic ca va urma un aquascape. Dupa ce ai studiat temeinic cresterea fiecarei specii.....

De discusi nu mai spun nimic. Reusesti sa ne bucuri de fiecare data cand pui ceva poze
pomi wrote:Filmuletul cu folie iese o balarie, aparatul nu focalizeaza si e o ceata totala. Pica ideea asta

Ba nu pica, sa-ti zic de ce.

Se ia una bucata tub PVC, de preferat negru, stiu fotografii de ce. Se ia una bucata bucata plexiglass sau geam si se lipeste cu silicon la unul dintre capete. In felul acesta se obtine acel vas cu fund plat si clar de care avem nevoie.
Desigur, se poate folosi orice fel de cutie, casoleta sau mai stiu io ce, in care sa incapa aparatul. Desigur, se taie fundul si se pune geamul in loc
Vazusem parca pe ebay la un moment dat o ghidusie de genul asta, dar sa mor daca mai gasesc.
scificuss wrote:Fara nici un fel de gluma, daca se poate te rog sa-mi spui si mie cum ai deosebit sexul la botia si labeo? Nu de alta dar am si eu si chiar sunt curios.

In legatura cu Botia, in functie de specie, se poate face deosebirea intre mascul si femela. Dar dupa identificarea cu exactitatea a speciei, deoarece la unele dintre ele nu exista dimorfisme sexuale pe care sa le putem identifica noi.
Cat despre Labeo, daca vorbim despre Labeo bicolor, femela este un pic mai stearsa, culoarea fiind usor spre gri, si putin mai mare decat masculul. La mascul, culoarea de baza, negrul, este foarte pronuntata, un negru intens si desigur, ca dimensiune este un pic mai mic decat femela
Am o rugaminte la tine, intrucat posturile nu pot fi mutate separat.
Ia cu copy ce ai pus aici (ultimul post adica) si da-i apoi un paste intr-un topic pe care il deschizi la aquascaping.
Acvariul are potential si este pacat sa nu discutam despre el in sectiunea dedicata.
Ok?
vvoicu wrote:am dat un exemplu de post mai sus in care argumentam aceasta intrebarea a mea

Dalles wrote:
In filtru se adapostesc multe-multe bacterii "prietene", care au nevoie de mult-mult oxigen. Daca le opresti apa, in 30 de minute au murit.

Si mai sunt mai multe posturi care fac exact aceasi afirmatie ca si Dalles

Iar va spun ceva. Nu va mai cramponati de asta. Da, bacteriile din filtru crapa, ca nu le da nici dracu oxigen, dar raman celelalte. Daca raman. Adica daca exista un substrat, cat este de posos si asa mai departe. Faceti diferentierea intre bazine, ca sunt cazuri particulare.
vvoicu wrote:Florinel am folosit aceasta expresie „filtrul se decicleaza in 15-20 minute daca este oprit” pentru ca in foarte multe posturi de pe acest forum si de pe alte forumuri se recomanda ca la curatarea filtrului sa cautam sa-l repunem in functiune cat mai repede ( de recomandat oprirea filtrului sa nu fie mai mare de 15-20 minute )
*Dolly Ciclide am ... si sunt foarte foarte curatei ....

florinel wrote:mie mi-e un pic greu sa cred ca ti ne decicleaza filtru in 15-20 min

Mai oameni buni. Ideea este urmatoarea. La curatarea filtrului si orice alta operatiune de mentenanta se recomanda si personal voi recomanda ca oprirea sa fie cat mai scurta. De ce? Deoarece nu voi putea sa-mi asum niciodata vina unei deciclari accidentale. Asa cum am aratat sun o multime de factori (si nu i-am aratat pe toti) care influenteaza viata bacteriilor din filtru.
Florinel, zi-ne si noua cateva date ale bazinului la acea data. volum, substrat, filtrare. Si mai ales de unde stii ca nu s-a "deciclat" bazinul si de unde stii ca nu s-a "deciclat" filtrul.
Nu ne batem in filtre, care il are mai ...mare sau mai tare. Am mai spus, bacteriile nu traiesc doar in filtru, asa ca poate marimea nu conteaza intotdeauna, mai ales atunci atunci cand n-ai deloc. Vezi-l pe neamt. BActeriile din filtru pot sa moara bine mersi, daca celelalte prezente in acvariu reusesc sa faca treaba buna. Important este sa nu existe accidente.
Na ca mi l-am gasit si pe neamt. Harald Schneider ii zice. Ia cititi voi cu atenti ce screi la penultima rubrica, "filtration". VA asigur ca pe asta il intereseaza energia electrica doar pentru iluminare.
Dar parca s-a mai discutat si pe forum despre acvariul asta
Si in alea 24 de ora n-ai gasit cateva minute necesare reglarii unei parlite de priza programabila? Refuz sa cred. Cand ai fumat ultima tigare? Daca in timpul alocat tigarii, ai fi reglat priza, ai fi fost mai...sanatos
Gata vor fi, poate doar din punct de vedere biologic, devenind sterile prin fierbere. Probabil vor fi bune de pus in acvariu. Insa la capitolul flotabilitate vei avea de furca
Haideti sa nu generalizam. Problema "deciclarii" in cazul opririi accidentale (sau nu) a filtrului este una cat se poate de reala. Dar trebuie tinut cont de particularitatile fiecarui acvariu.
Daca vorbim de un acvariu foaaaarte bine plantat (cazul lui Radu), atunci da, deciclarea poate fi fentata. De ce? Simplu. In primul rand masa imensa de bacterii ce se afla in substrat si de ce nu si in apa. Aceste bacterii nu vor fi afectate de oprirea curentului, intrucat vor avea oxigen generat de plante. Vor avea ce sa respire. Circulatia apei imbogatite cu oxigent prin substrat, va tine in viata bacteriile aflate in acea zona. Tot la Radu facand referire, va aduc aminte de numarul de pesti. Daca acestia sunt in numar mic si mici, atunci nu vor consuma prea mult oxigen din apa.
Vorbim acum despre un bazin steril, sau cu un substrat cuartos, cu 5 plante si suprapopulat. Mai adaugam si un filtru cu medii de filtrare subdimensionate si obtinem reteta ideala pentru omorarea bacteriilor in cazul opririi curentului. Sau despre un bazun afectat de apa verde sau tulbure. Va spun ca este o cu totul alta situatie.
In concluzie vroiam sa spun urmatoarele. Intreruperea curentului (voita sau accidentala) si oprirea filtrului, pot fi o problema majora in ceea ce priveste deciclarea unui acvariu. Ideal ar fi ca tensiunea sa nu cada, iar intreruperile voite sa fie de durate cat mai scurte.

Apropos, cum il chema pe neamtu (parca neamt este) ala care are frumusetea aia de bazin fara filtrare?
Daca nu ma insel, Val a facut un experiment asemanator, parca acum vreun an jumate. Dar nu mai retin exact conditiile pe care le-a creat pentru dezvoltarea plantei si nici la ce rezultate a ajuns.
Val, esti pe aici?
Ce fraier nea Tomitza asta. Sa piarda el bunatate de alge...Pfiu...nimic nu stie si nici nu vrea sa invete.
Gata, te-ai scos. Ce atata chin si jale
Nu cu apa stimabile, ca nu rezolvi nimic. Un vas gol si atat, importnt este sa aibe fundul plat. Sa zicem un acvariu mult mai mic. Il introduci in apa cativa centimetri, in felul acesta nu vei mai avea nici un fel de unduire Si "din" el faci poza
Bun venit iti spun si eu
Ai facut foarte bine ca te-ai documentat pana acum, vei face si mai bine daca o vei face in continuare
Numai bine

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: