Message |
|
Poti inlocui carbunii cu burete pentru filtru, sau cu ceva bile ceramice. Cu buretele vei creste filtrarea mecanica, iar cu bilele ceramice pe cea biologica.
Carbunele se recomanda dupa efectuarea unui tratament in acvariu, pentru eliminarea rapida a substantelor chimice.
|
 |
|
Orice alga poate crea probleme la un moment dat, mai ales atunci cand nu este identificata corect.
Verifica daca acele puncte se curata greu sau deloc de pe suprafata frunzei. Daca se prezinta ca niste mici asperitati, ai de-a face cu GSA. Ar trebui sa fie prezenta pe toate plantele cu crestere lenta, pe echipamente si pe geam. De pe geam se curata cu o razuitoare magnetica, iar de pe echipamente cu un burete mai aspru.
De asemenea, poti incerca sa schimbi pozitia Anubiasului, astfel incat sa nu mai fie sub lumina directa
|
 |
|
Pai nici io nu le am, dar am vazut la "cineva"
Hai ca l-am omorat pe pomi, cu tot cu topic
|
 |
|
Ba daaaaaa,  dar iti spun ca vasul cu fundul drept face minuni. Il poti si inclina, te poti juca cu reflexia luminii...
|
 |
|
|
 |
|
Frumos.
Dar efectul ar fi fost si mai mare daca ai fi avut un vas de sticla cu fundul perfect plat, sa-ti scoata unduirile de la suprafata apei
|
 |
|
cirotariu wrote:de la tata socru m-am intors cu niste cioate de vita de vie
Da' cioatele alea n-au produs nimic?
|
 |
|
Mai oameni buni, crevetii pot convietui cu multe specii de pesti, daca au unde sa se ascunda si sa nu fie gasiti. Inca o conditie ar fi ca puii sa supravietuiasca pentru a se perpetua specia in acvariu si chiar dezvolta.
La ora actuala am creveti laolalta cu: Paracheirodon innessi si axelrodi, Harlequin rasbora, Hemigrammus bleheri, Xiphophorus maculatus, Corydoras panda si albino, SAE, Microrasbora galaxy si Tateurdina ocelicauda. In acest acvariu am avut (se putea altfel?) cativa Guppy primiti cadou, care s-au stins rand pe rand din cauze neelucidate (probabil nu le-a placut Ph-ul). Cu toate aceste specii de pesti, Red Cherry Srimp cresc la mine in acvariu de mama focului, iar specia perpetueaza fara probleme, fara a deveni invaziva in acvariu. Acest fapt ma duce cu gandul ca nu toti puii supravietuiesc, mare parte din ei fiind inghititi de gurile nesatule ale catorva specii enumerate mai sus.
In alt bazin, cu un alt setup, unde puii de creveti nu prea au unde sa se ascunda, iar speciile de pesti sunt foarte mici, dezvoltarea este problematica. Nu am vazut sa creasca numarul de adulti si nici pui n-am vazut, caracteristicile apei fiind asemanatoare cu cele din bazinul cel mare. Pestii pe care ii am aici sunt: Boraras brigitae si Pseudomugil gertrude. Pesti mici, scormonitori si destul de rapizi.
Oricum, nu sunt multe speciile de pesti ce pot prinde un crevete. Sa zicem ca-i prinde un picior, o antena, dar sa-l manance din prima mai greu.
IAr Guppy, intr-adevar, nu sunt printre cei mai rapizi pesti, personal i-as asocia cu creveti. Cu conditia sa le placa si Ph-ul.
|
 |
|
kmol wrote:Acceptati si "Long distance Godfather" ?
Ti s-a parut tie ca-ti cam face cu ochiul, nu? Ca are o privire strengaresca 
|
 |
|
Vorba lui Ciprian. Ai o paleta foooooarte larga de culori acolo.
In privinta unor culori mai rosii de atat, vezi ce poti face prin mijloace mai putin riscante. Sa nu uitam ca Radu in urma aplicarii metodelor de mai sus, incepuse sa se vaite ca are acvariu plantat. Si atat.  Adica fara pesti. Preferau o lume mai...stabila 
|
 |
|
Hai ca fac o lista. Dar cine-i naseste?
|
 |
|
pc.ciprian wrote:bag incalzitor in plantatu meu la 28 grade si arunc in el vreo 6-10buc cei mai cei
Si apoi ne cauti la sectiunea alge
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Nume le-ai pus?
|
 |
|
C. cornuta este o planta care daca are conditii creste foarte frumos. Bine, poate creste si in apa chiora, fiind o planta considerata easy.
Dar refuz ca cred ca in substrat ai Ferropol.
|
 |
|
pc.ciprian wrote:mai oameni buni nu`l mai speriati pe baiatu asta ....andrei stai linistit ca in maxim un an o sa ai un bazin peste 150L + sistem co2 complet cu butelie si restu de nebunii 
Si o consoarta resemnata, obisnuita cu noul mod de viata
|
 |
|
Ai simtit clar ca a scazut septelul de creveti, sau doar nu mai vezi puii din cauza plantelor prea dese? La mine stau bine mersi in Ph 6,3.
Cu toate ca stii cum e treaba aia cu aciditatea si cu nevoia de calciu pentru refacerea exoscheletului. Adica in cazul in care Ph-ul prea mic iti rontaie calciul din apa, este pesibil ca si crevetii sa sufere.
|
 |
|
Alex.B wrote:Din cate stiam eu, Dupla Ground e inert, dar uite ce se intampla daca lipsesc. Oricum tine mai mult ca ADA si e mai usor de folosit.
Pai bine mai monshericule, ai uitat treaba cu incarcarea substratului cu elemente prezente in apa? Se poate una ca asta?
olinno wrote:dupla root se poate folosi cu orice substrat steril, sau neaparat trebuie dupla ground ca sa dea randament bun ?
Ar merge si cu altceva, dar pe barba ta. In principiu trebuiesc respectate instructiunile producatorului.
klauss74 wrote:
Alex.B wrote:Substratul de la Dupla se poate folosi la nesfarsit. Adica Dupla Ground. Il poti scoate, spala si refolosi ori de cate ori vrei.......
chiar daca e colmatat ???
Pai daca il speli nu se decolmateaza?
|
 |
|
M-am lamurit. In poza anterioara, avusesem impresia ca femela ta e de fapt mascul. Dar m-am inselat
|
 |
|
Hai ca ne-am si mutat. @brawn avea dreptate. Este un acvariu frumos si merita sa stea aici.
Plus ca lumina aia...se vrea discutata
|
 |
|
Pai biciclistii se inmultesc saracii, ce sa faca. Iar daca n-au primit nici hrana si au ciugulit si ei ce le-a picat in nas, n-au facut nici prea multa mizerie. In fine.
N-ai spus un lucru, sau n-am fost eu atent. Ce apa folosesti, de la fantana? Mi se pare mare rau k h-ul, chiar si Ph-ul.
NO2 si NO3 sunt ok.
|
 |
|
Aha, o vrei pentru nano. Ti-a trecut cu bomba de la JBL?
Spor la cumparaturi
|
 |
|