[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Aclimatizarea nu se face asa de repede. In primul rand, lasi punga in acvariu vreo 20-30 de minute, pentru egalizarea temperaturii. Apoi pui pestii intr-un vas cu apa din punga, peste care adaugi din cand in cand apa din acvariu (mai poti scoate apa din vas) pana cand in vas vei avea doar apa din acvariu. Acest al doilea pas trebuie sa dureze minim 30-40 de minute (in cazul pestilor mai rezistenti)
Ca tot ati reaparut pe forum , care este "happy-end"-ul acestei povesti? In postul calalalt am citit ca pestii sunt ok. Cum s-a rezolvat problema cu branhia?
Nu, Radu spune sa pui acele corniere pe exterior, sa u se mai vada lipitura de silicon. Iar in partea de jos, un cornier cu latura din fata mai inalta, pentru a putea acoperi si substratul, sau o parte din substrat.
Poti face un schimb de apa, cu apa statuta o zi si la o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu. 10-15% din volum ar trebui sa fie suficient.
Acum se poate ca si pestele sa aibe ceva probleme, deponde de unde l-ai luat si cum a fost intretinut.
Cand ai introdus pestii in acvariu i-ai aclimatizat cat de cat?
cirotariu wrote:Ai zis ca e extrem de mic

N-ai citit bine

cirotariu wrote:Adica, sa privesc prin eprubeta, fara capacul pus...

Pai da. Nu-ti spune asa si in instructiuni?

cirotariu wrote:In ceea ce priveste PO4 si Fe, sa maresc "zeama", adica Ferropolul? Cu cat?

Pai fa si tu niste socotoieli. Vezi cat PO4 bagi, cat consuma plantele si normal, ce ramane. Apoi maresti doza astfel incat sa ajungi la valoarea pe care ti-o doresti. Vazi ca este pe forum sau pe site un tabel in Excel facut de Val, care te ajuta sa tii socotela consumului si a dozajului.

cirotariu wrote:AM plecat bou si m-am intors vaca, dar imi amintesc vorbele altor acvaristi " e industrie, frate, sa bagi banu, nu mai e cu pasiune sa cresti pesti..." Poate exagerez si io cu "olandezul", mi-e din ce in ce mai dor de 2-3 carasi si 1-2 plante "de consum".

Am impresia ca te apropii de atitudinea pe care o aveai la prima setare a bazinului. Devii usor depresiv
Pune o poza sa vedem ce si cum. Radacinile de care vorbesti tu, ar putea fi adventive. Si identificam si planta.
Plantei nu-i merge bine pentru ca nu are ce ii trebuie. Adica lumina, fertilizare, CO2. Iti repet, pune o poza, identificam planta, vedem in ce conditii creste si luam masuri. Altfel, mai greu
Apa de schimb o poti incalzi cu un incalzitor de acvariu, setat la aceeasi temperatura cu cel din acvariu. Alta varianta ar fi sa incalzesti (sau sa fierbi) sa zicem 1 litru din apa de schimb, apoi sa adaugi cate un pic pana o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Acuma depinde foarte mult si cata apa schimbi.
Acvariul nu este suprapopulat, dar ai grija cu tetrazonele ca mai fugaresc pestii, asa din joaca.
Nu pricep ce vrei sa spui cu substratul, radacinile care intra in el si asa mai departe. Mai bine pui o poza.
Iar becul ala trebuie schimbat cu un tub de neon.
Hai sa le luam pe rand
As creste putin PO4, daca il dozezi separat, daca nu, baga ceva mai multa zeama. Nu foarte multa, sa nu sari in sus cu NO3-ul.
Ph-ul este enorm de...mare. Mai baga gaz, nu te zgarci. Pana nu-l faci sub 6,8-6,6 nici nu mai stau de vorba cu tine. As face totusi o observatie. Lasa CO2-ul cum stii tu ca merge in mod obisnuit si mai fa maine un test. S-ar putea ca din cauza permutarilor si modificarilor facute de tine, cu intreruperea aditiei, sa fi crescut nitel.
In legatura cu fierul, nimic mai simplu. Mareste doza.
cirotariu wrote:de ce e nevoie de 2 eprubete, una cu reactant si una cu apa simpla?

Pai si aici sunt destul de simple lucrurile. Eprubeta aia, chiar transparenta fiind, in momentul in care privesti prin ea, iti modifica intr-un oarecare fel culoarea obtinuta de tine prin adaugarea reactivului. Plus ca mai pui si apa in ea. Deci, cu alte cuvinte, tu trebuie sa compari rezultatul: reactiv+apa+eprubeta cu ce? Cu apa+eprubeta. Altfel, pot aparea erori.
Este posibil ca intr-adevar, pestele nou introdus in acvariu sa nu se fi acomodat inca. Mai lasa-l vreo zi doua si ai sa vezi ca se adapteaza.
In privinta sterilizarii bazinului, io zic sa nu te joci. Doar pentru un gris nu are rost sa faci cine stie ce traznai pe acolo. Grisul trece in general doar prin cresterera treptata a temperaturii, cate un grad doua pe zi, pana in jurul valorii de 28-30 de grade. Ar trebui sa afli de fapt, de ce s-au imbolnavit pestii. Grisul este prezent in majoritatea acvariilor, dar bacteria ataca atunci cand pesti au ceva probleme legate in general de stres, sau de conditiile din acvariu. De exemplu, un schimb de apa cu apa prea rece poate produce un soc ce slabeste sistemul imunitar al pestilor, sau o apa care nu este in parametrii.

vereb wrote:Salut

bine ai venit

conform regulamentelor completeaza my profile

Nu mi-o lua in nume de rau @vereb (nu este nimic personal) dar am a-ti face doua observatii.
In primul rand, crede-ma, are cine veghea la respectarea regulamentului, chiar daca nu ne place sa-l pomenim prea des si ne bazam mai mult bunul simt al colegilor, decat pe cateva vorbe insiruite...tot din bun simt.
In al doilea, rand, in afara de a-i atrage noului coleg atentia, cred ca puteai si tu sa scrii macar jumate din cat am scris eu mai sus. Corect?
Dekoline de la Aquatic Nature. Este un substrat inert, cu care se poate acoperi un substrat fertil, sau alte elemente fertilizante
Salut si bine ai venit printre noi.

Si inca ceva. Sa stii ca sustin cele de mai jos:
djphazer wrote:@CosmYn Daca nu cer prea mult, poti folosi te rog LIMBA ROMANA ? Nu de alta, dar nu inteleg mIRConiana si messengereza. Multumesc.
pomi wrote:Cred ca o sa merg pe Aquabasis, ca il gasesc mai usor.

Este ok AquaBasis-ul. Il poti acoperi cu pietris granulatie 2-3 mm sau cu Manado.

pomi wrote:Pentru micro si macro ce sa folosesc? PPS-Pro e bun de ceva ?

Ca micro iei Ferropol si Ferropol 24, daca folosesti AquaBasis. PPS-Pro este ok pentru ce vrei tu sa faci.

pomi wrote:Ca lumina ma gandesc sa folosesc un bec sau doua cu leduri, ca sa imi iasa reflexiile apei pe covorul de Parvula. Au spectrul de lumina necesar plantelor aceste becuri ?

Nu ma pricep deloc la leduri, asa ca ti-as recomanda niscaiva becuri economice sau tuburi de neon. Dar daca vrei musai shimmering, atunci leduri sau metal "halite" .

pomi wrote:Daca folosesc Easy-Carbo, nu mai am nevoie de CO2?

Personal nu sunt multumit de ce face EC in acvariu, din punct de vedere al aditiei de Carbon. Mai bine faci o bomba mica.

pomi wrote:Scuzati multitudinea de intrebari, dar vreau sa stiu tot inainte sa ma apuc de el

Nu te mai scuza atat ca n-ai de ce. Pune mana si intreaba, rezolva-ti nelamuririle si da drumul la treaba
Am crescut planta si in ADA Malaya si in Aquabasis acoperit cu pietris. In ambele bazine am avut fertilizare macro, micro (STEP 1 si 2 + BrightY K in ADA si macro cu Ferropol in celalalt) si CO2 plus lumina adecvata. Adica in cel cu ADA am avut doua becuri AN de 6500k-11W fiecare, asta inseamna cam 0.8W/L; iar in cel mare a stat sub niste Osram Fluora, cam 0.7W/l. In ambele bazine a crescut repede si vrumos, fara mari batai de cap. Dupa parerea mea este o planta care pleaca repede si se inmulteste repede.
cibserg wrote:un domn crevete s-a apucat sa ma curete pe mana

Da' ce, aveai alge?
Foarte tare pozele, ce sa zic? Iar crevetele tupeist. Oricum, crevetii nu-s dintre cele mai sperioase vietuitoare.
Pai ala cu codita alungita e mascul de Xipho Ala fara codita e mascul de Platy
Din pacate la tine vad niste Fuzz algae si inca ceva, parca niste Clado, dar nu sunt sigur din cauza imaginii neclare. Nimic din ce ai tu acolo nu seama cu muschiul.
Spor la treaba si te asteptam cu rezultatele.
Cand sunt destul de mari ca sa nu mai incapa in gura adultilor. Doua luni ar trebui sa fie suficiente
Cand am spus ca sunt multi di pesti, ma gandeam sa nu dai acvariul peste cap cu o incarcatura biologica prea mare. Personal, pentru a ma asigura ca totul e ok, as untroduce indivizii pe rand, la un interval de minim o saptamana.
Iar daca vrei si un zoantus doi, schimburile saptamanale de apa sunt sfinte. Desigur, poti folosi o sare de calitare, costurile nefiind foarte mari, avand in vedere volumul de apa inlocuit
Felicitari pentru noua cale pe care ai ales sa o urmezi Si bafta multa.

Acuma. Nu ti se pare ca este cam devreme sa introduci pestii in doua saptamani? De cand este bazinul pus la ciclat si ce parametrii ai acolo? Si inca ceva. Mi se pare cam hazardata ideea de a introduce doi pesti dintr-un foc in acel acvariu.

LE. Nu-mi dau seama din poza, dar cum ai orientat powerhead-urile? Unul dintre ele ar trebui sa scoata mizeria din spatele pietrelor si sa o arunce spre filtru

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: