In primul rand vreau sa va urez La multi ani, cu vise implinite si liniste sufleteasca.
Cred ca am descoperit de ce stateau severumii numai cu boturile printre radacinile de Pistia: am trei femele de endleri si doi masculi si se reproduc ca iepurii printre plante. Zilele trecute am vazut un puisor mai maricel, cre' ca e singurul care a scapt.
Deci, severumii nu mananca neaparat numai plantele, ci le servesc ca si garnitura la puii de endler.
In rest totul merge binisor, cu exceptia faptului ca mi-a cedat incalzitorul si apa este foarte rece, motiv pentru care am pierdut un Laetacara.
Vreau sa cumpar un JBL ProTemp de 300 w, l-a folosit cineva, este fiabil in timp? sau raman tot la chinezarii gen Resun, SunSun etc.
Multumesc.
Multumesc pentru sfaturi si aprecieri.
Ai mei mnanca si scorta de copac. Se desprinsese o bucta de coaja pe care nu am putut sa o curat initial si rupeau bucati destul de mari din ea si le mâncau, asa ca...
Am sa încerc cu Microsorium ca am in acvariul mic cu Betta, pe care l am luat acasa acum ca tot sunt in concediu.
Stiu sigur ca acum trei ani o specie, nu mi amintesc care, mi a mâncat Microsriumul pana i au ramas doar radacinile. Asa ca nu ma astept sa reziste.
Iar de fertilizat nici nu ma gândesc, ar trebui sa mi cresc cheltuielile cu intretinerea acvariului si nu vreau asta.
Multumesc Severus.
Deja am scos la vânzare doi galbeni, stiu ca o sa cresca mari.
Sunt frumosi, deocamdata se tachineaza intre ei, se fugaresc toti intre ei, nu am inca un serif.
Vad ca manaca si radacinile de Pistia, insemna ca nu rezista nici o verdeata la ei.
Câteva imagini cu locatarii mâncând artemia congelata. Rana respectivului s a vindecat aproape complet, clar ca era doar o zgarietura. Multumesc pentru sfaturi.
De ieri primesc in continu mesaje in privat de la acest individ, ca altfel nu vreau sa il numesc.
Aloooo Domnul "Las' ca i-au Bac-ul la anu'", spre Galati sau Braila cand vei merge la munca pe santier, ca de Bacalaureat nu poate fi vorba, se pune cratima nu punct, e acea linie orizontala care este explicata in cartea de Gramatica sau la Matematica semnul "minus" adica ceva care (iti) lipseste.
Sau mai sigur ai auzit de cratima in melodia "Ma-ta are cratima", cum care...aia cu pauza...sau cum era!? Lasa ca pui tu rima ca vad ca te pricepi.
Sa stii ca smecherasi de astia si bajeti de cartier nu prea fac multi purici pe aici.
Apropo, corect se scrie asa: Sarbatori Fericite !
PS: Insist sa nu mi te mai adresezi, mult succes in viitor.
Da asa e are dreptate forumul asta e greoi tare mai ales ca te trimite sa mai citesti inca o data cartea de gramatica . E un"must" pentru a putea scrie aici.
Rana a stagnat, chiar parca s-au asezat la loc solzii, ca sa ma exprim asa.
Cu hrana nu inteleg cum ziceti voi - daca le dezghet de tot cubul se fac particule foarte mici, nu cred ca cei mari vor putea manca ceva decat daca filtreza apa.
Le dau un cub inghetat si se duc toti si i-au cate o gura, fara sa se bata iar cand se micsoreaza si incepe sa se imprastie cubul, cam pe la jumatate il fura cel despre care vorbeam, dar eu le dau cate doua o data si apuca toti sa manance, nu egal, intr-adevar dar nu ramane nici unul fara mancare, nici macar tetara, care stau pe acolo si ciugulesc firmiturile.
Eventual le pot taia cubul in patru ca sa fie mai multe bucati si astfel se fac mai multe grupuri, asa cum faceam la Discusi, dar de fiecare data dau cu cutitul f aproape de degete si de asta.
Am sa i urmaresc evolutia. E cel mai mare dar mai indraznet mi se pare al doilea ca marime, fura tot cubul si se ascund si mananca singur.
Multumesc pentru raspuns.
Am o problema cu cel mai mare Severum. Are doi solzi aproape desprinsi, oare are vreo infectie sau s a zgâriat de ceva. Eu nu i am vazut sa se bata inca. Ma puteti ajuta va rog sa stiu ce e sau ce trebuie sa fac. Sa il las asa si sa urmaresc evolutia sau sa încep vreun tratament? Multumesc
Merci Dan, am încarcat de pe telefon si nu am fost atenta. Oricum eu nu mai pot modifica postarea respectiva.
Asa ca raman la rugamintea de a fi ajutata de un moderator.
elis wrote:Nu ii vad rostul ...setari de temperatura pt incalzitoare ? Incalzitoarele au termostat !!! Pt ventilatoare bagi o priza programabila si ai rezolvat problema !
Asa am gandit si eu in cele din urma si nu l-am mai cumparat, era in discutie dar apoi chiar nu i-am mai vazut rostul.
Superbi pesti,fara cuvinte. Îmi place tare si cum ai decorat exteriorul cu acele crengi pana in tavan, foarte ingenioasa si extraordinara idee.
Felicitari si mult succes cu ei in continuare.