| Message |
|
|
Dan P wrote:Ar mere niste plante ;)
 Stiu. Am sa cumpar niste Pistia ca acum am si lumina.
Am avut in bazinul in care stau acum severumii vreo 4 echinodorusi mari si i au mancat complet, nici urma de ei, asa ca nu cred ca mai pun echinodorus sau alte plante cu radacini in substrat.
|
 |
|
|
|
Asa pare dar e destul spatiu, toate lemnele sunt retrase cam 10 de sticla din fata. Am sa vad cum se comporta pestii si apoi decid daca mai scot din lemne, mie im place asa.
Nu i nici o problema pentru mine cu userul doar ca tu erai nedumerit de ce ai cod de securitate si de aici explicatia mea.
Spor.
|
 |
|
|
Gata am montat si "ledele".
|
 |
|
|
Numai tu ai capcha ptr ca vad ca ai status de "Unripe Member" adica ai facut un cont nou sau ce? Din cate imi amintesc doar userii noi au cod de securitate.
Eu imi amintesc numai faza de la 14 ani cand am legat direct la priza un casetofon portabil cu casti si a bubuit priza, a sarit siguranta, iar imaginea parintilor priceless
LE: Marius - nu stiu daca iti amintesti dar cele slim s-au ars ambele inrtr-o saptamana si din ce spunea Nimeni se pare ca se ard repede de la umezeala de sub capac, chiar daca acel capac era prevazut si cu ventilatoare.
|
 |
|
|
M am gândit si eu la asta mult, sigur ca proiectoarele sunt perfecte pentru cum vreau sa bata lumina dar nu am cu sa le montez cu capac- sub capac se ard repede, si ideea de a gauri capacul ca sa iasa transformatorul proiectoarelor nu ma incanta. Nu mi place sa vad doua galme care ies din capac. Dar nu se stie niciodata , sa vad cat ma tine banda pana se arde.
|
 |
|
|
|
Gata functioneaza.
Multumesc frumos colegului @l0ngh0rn
|
 |
|
|
La Romstal, la sectiunea de irigatii este T .
Eu am unul prin beci in Y cum vrei tu cumparat tot de la irigatii de la Dedeman sau Praktiker.
Se gasesc usor, chiar si la bazar.
|
 |
|
|
l0ngh0rn wrote: Sa NU[b] se atinga
Banuiam eu ca asa e, dar nu ma pricep absolut DELOC.  Poate fac vreo bubuila.
Pot sa probez banda acum - adica sa cuplez mufa cu verde, strang rosu la plus cu surubul ala mic, la fel si negru la minus si bag in priza? Chiar daca celalat capat e in aer?
Nu pun mana pe capat - sau daca nu mai scriu insemna ca am pus
LE: asta e conectorul de capat - oare e ok?
http://www.magazin-leduri.ro/magazin/accesorii-electrice/accesorii-electrice-conectori-banda-led/capac-de-capat-banda-led-220v-5050rgb/
|
 |
|
|
l0ngh0rn wrote: Rosu +
Negru -
Eu nu am gasit terminatie pentru tipul acesta de banda si am pus silicon pe ambele capete
Ce sursa de alimentare vei folosi?
Asta cu care a venit echipat, am luat un kit complet.
|
 |
|
|
|
Cu plusul si minusul m am lamurit.
Ma m lamurit si ca se leaga doar un singur capat la mufa.
Pentru celalat capat care ramane liber cunosteti vreo piesa/capac pentru izolare? eu am gasit doar pentru benzile de 220 V , dar banuiesc ca nu are importanta.
Intrebare: firele de la capatul liber trebuie sau nu sa se atinga intre ele?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Am si eu o intebare de habarnist.
Am cumparat de pe ebay un kit cu 5 m de banda Led 5050 waterproof.
Din cate am citit si scrie si pe el il pot taia din trei in trei leduri si sunt niste conectori speciali pentru imbinare.
Asta o stiu.
Ce nu stiu cum sa fac : Ambele capete se termina la fel cu un fir rosu si unul negru- care capat il cuplez la mufa cu verde ? Sau trebuie cuplate ambele la aceeasi mufa? Sau exista un capac de pus la un capat?
Care fir e plus si care e minus? Sau aleg eu unul si ala ramane plus la toate conexiunile?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Poti lua in considerare si pestii killifish, sunt foarte frumosi si nu necesita mult spatii.
|
 |
|
|
|
Apistogramma, sunt câteva specii disponibile la noi, Laetacara , Nanacara.
|
 |
|
|
|
Balast electronic Osram care aprinde doua neoane T5, impreuna cu cablul care merge la prize si cablurile pentru neoane, contine si 4 socluri pentru neon, precum si cleme de prindere.
A fost utilizat de nou doar 8 luni.
Pret fix 40 lei + transport.
|
 |
|
|
Aici cu prinsul vreunui peste ai dreptatee, m am gandit si eu la asta, dar totusi nu il pot lasa gol. Mai este si metoda lanterna pe intuneric, sau multa rabdare.
Lemnele nu se ating de geamuri am loc de jur imprejurul lor pentru curatenie, iar pentru substrat , ce sa zic, aspir usor prin toate zonele si asta e, nu poti sa le ai pe toate.
Eu sper sa arate si mai bine cu nisip, pietricele, frunze, plante plutitoare si pesti bineinteles, cum a spus fiica-mea ca arata mai bine acvariul cand avea si pesti in el.
|
 |
|
|
|
Merci Bogdan.
Legat de lipitul lemnelor cu silicon sunt pe forum multe discutii vechi de ani de zile si se pare ca asta e cea mai buna metoda.
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote: lemnele sunt fixate deja.
Ma surprinde faptul ca doar atat ai avut de spus, dar precum am scris si mai sus lemnele sunt fixate - prinse cu straifuri de sticla lipite pe fundul acvariului, date gauri in cioate si fixate cu "soricei" de plastic, nici daca vreau nu pot sa le misc.
Multumesc pentru incredere si apreciere.
|
 |
|
|
Varianta finala, lemnele sunt fixate deja.
In week end il dau la apa

|
 |
|
|
Cred ca dai bani degeaba pe solutii de tratare a apei, daca o lasi minim 24 ore fara capac la recipient e suficient, pentru ce pesti ai tu.
|
 |
|
|
|
Ai grija cu folia sa nu fie etansa ca nu mai permite schimbul de gaze, sa ii faci niste gauri, sau mai bine cu un plastic transparent sa pui deasupra sau o plasa de tantari, mare atentie.
Pisicile nu patesc nimic daca beau de acolo, si a mea bea apa din acvariu de cate ori apuca.
In mod normal scoti o data pe saptamana cam 30 % din apa din acvariu, cu aspirare de sustrat, si o inlocuiesti cu apa de la robinet, care a stat minim 24 ore inainte intr-o sticla fara capac, la temperatura camerei.
Daca pestii fac mizerie multa, dat fiind volumul foarte mic de apa si ca sunt pesti Beta, cred ca poti sa incerci sa schimbi cate 20 % din volum de doua ori pe saptamana, numai daca este cazul.
Spor
|
 |
|
|