[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Message
imi place asa, dar ideea cu plexi e k. Oricum mai am unul care vrea sa traiasca, are si 2 copilasi
am gasit pe net Sera siporax mini 35 g.
Nu e prea mica cantitatea, avand invedere ca infiecare cartus (sunt 2), intra cam 13 bile?
Cand nu aveam plante, buturugi si pietre asa multe, curatam si substratul mai bine, am sa incerc cu un aspirator de substrat.
Filtrul Reasun are un invelis de burete f subtire, gen cum e partea verde de la un burete de vase, si niste bile de plastic. Am sa ma interesez sa pun altceva in el.
Multumesc.
acvariul este langa TV, dar acesta este inchis noaptea cand au avut ei escapadele.
Poate ede vina nivelul crescut al apei - 0,5 cm sub marginea sticlei
Multumesc pentru lamuriri.
Lucian - am inteles cum sa curat substratul, in mare parte cam asa faceam si eu. Am sa fac schimburile de apa saptamanal si filtrul am sa il curat la 2 saptamani.
Filtrul e un Resun 2500, in urmatoarele 2 luni sper sa pot cumpara unul extern.
Cu siguranta ca am o carenta de CO2, dar sper sa o rezolva saptamana aceasta cu o bomba.
Poze cu algele am pus 6.

Algele sunt dure, caltoase, nu stiu cum sa zic. Cand trag de ele sa le desprind din moss parca curat o perie de par, ceva de genul asta.
Mi se pare tare ciudat ca nu am mai adaugat nimic de 3 luni in nano si de atunci nici nu am mai vazut nici un melc. De unde au aparut?
Multumesc ptr raspuns.
GDA sau ce o fi sta oricum 2 saptamani ca asta e intervalul la care schimb apa. Spui sa nu mai curat geamul si sa schimb doar apa,ca poate cade dupa 3 saptamani?
Lumina nu am mai adaugat, si uneori mai bate soarele pe mijlocacolo unde este mai mult. Dar culmea ca vara bate soarele mai tare si asta vara nu am avut.
Am sa incerc sa mai tund putin moss ul ca sa scap de hair algae, ca este doar pe moss si nu pe celelalte plante.
Am sa incerc sa cresc usor cu EasyCarbo.
Am vb cu Cosmin sa imi doneze o bomba de CO2, dar cum vremea a fost foarte ploioasa, nu am reusit sa ne mai intalnim. .
Curatenia o fac asa: prima data scot filtrul cat mai usor ca sa nu curga mizerie din el, apoi aspir cat pot de mult fundul cu un furtun direct in galeata unde pun filtrul. Scot cam 3 galeti de aprox. 10 l, o data la 2 sapt. Dupa ce scot apa, sterg geamurile cu o racleta speciala cu lama. Spal filtrul in apa scoasa, il pun pe pozitie, adaug apa potrivita de la robinet (de vreo 2 luni pun direct de la robinet), pornesc filtrul si cam asta e curatenia.
Teste de apa nu am, dar daca pestii sunt happy, presupun ca totul este cat mai aprope de normal.
Da Stefan, mare dreptate ai. Cum de am facut greseala asta. Mi se pare atat de stupid ce am scris.
Dar ce sunt chestiile alea albe? Doar nu or fi de la RCS?
Nicinu am schimbat apa ca sa nu le deranjez.
Oare or fi melci comunitari? Ca am avut unul la inceput, cadou cu plantele de la tine, dar l am scos. Si asta era acum 3 luni side atunci nu am mai vazut melci.
Sau sunt mormoloci care stau lipiti?
and
Revin cu noutati despre acvariul de 150 l.
Dupa 6 luni de functionare fara probleme, s a dezlipit fundul si mi a inundat casa, s a umflat parchetul si tot asa (binenteles ca nu eram acasa).
L am lipit din nou cu ajutorul uni crescator profesionist (care isi face singur si toata partea de hardwear).
Pestii reusisem sa i salvez pentru ca nu a curs toata apa: 12 rasbora arlechin, 6 ternetzi, 6 neoni, 2 platydoras costatus.
Toate bune numai ca dupa noul set up am inceput sa am pb cu algele.
Cele verzi de pe geam apareau destul de lent, abia daca se sesizau cand schimbam apa si curatam geamul, la doua saptamani. Acum apar la 3 zile dupa ce curat si sunt f dense.
In plus mai am niste alge, verzi lunguiete, si din cate am citit eu despre ele se curata doar cu o perie sau ceva de genul. Dupa ce am facut operatiunea de curatare, chiar le am smuls cu tot cu moss de pe buturugi, ele tot apar si la fel de mari.
Acum, de vreo saptamana am inceput sa pun EsayCarbo, dar nu e nici o schimbare.
Partea de iluminat, filtrare si restul componentelor este aceeasi ca in prezentarea de la inceputul postului.
Va rog sa ma ajutati sa stabilizez din nouacvariul.

Multumesc,
Anca
contiunare
Buna,
Cum nu am mai scris de mult am sa postez cateva fotografii cu evolutia nano de 15 l, populat cu o femela de guppy(au fost 3 f si 2 m, dar s au sinucis, i am gasit sariti dein acvariu), si 2 puiuti si sper eu cu icre neeclozate (poate imi confirma cineva daca asta se vede depus pe filtru) + creveti RCS fara numar.

Astept parerile voastre constructive.

Ape limpezi,
Anca
ai mei s au "sinucis", au sarit din nano si i am gasit uscati pe masa
am o singura femela care a depus a doua oara dupa ce a ramas singura
am postat de pe tel si nu am vazut ca deja ai fost peste tot in jurul blocului
eu stau la casa la periferia orasului si am un magazin mixt cu de toate
vezii la un magazin mic de cartier
eu am dezlipit fundul de la acvariu cu lama de ras. Am infasurat banda adeziva pe jumatate ca sa nu ma tai, plus manusi pe mana, si incet si cu rabdare am reusit si pe portiunile unde nu intra cutterul.
asa am zis si eu cand mi am lipit singura acvariul. 120x30x45 h cu sticla de 8 mm. Am calculat grosmea sticlei, am luat silicon special, am citit articole despre cum sa lipesc, care laterale,cum se pozitioneaza din exterior spre interior, lasat la uscat 2 saptamani etc , toate bune.
Dupa 6 luni de functionare fara nici o problema, s a desprins de la fund si mi a inundat casa si s a umflat tot parchetul,
Am chemat un specilist, un crescator care isi face singur tot (lipit acvarii, filtrare etc), si l a lipit din nou (cost 20 lei). Pb a fost ca nu am inatrit cu inca un cordon de silicon in interior si am sters siliconul cu un card prea aproape de unghiul de imbinare.
Deci, daca crezi ca te pricepi, mai bine cheama pe cineva cu experienta sa il lipeasca. Oricum este mai ieftin decat cumparat de gata.
Salut,
Chiar azi dimineata am vazut cum singurul meu melc pomaceea (pe langa suta de melci de substrat), manca o frunza de valsineria. Era lipit de geam, cu frunza intre el si geam, deschidea un orificiu,presupun ca pot sa o numesc gura, si ramanea cate o gaura in frunza , pana ce a sectionat o de tot.
la Moldoglass sticlade 8 mm este 100 lei/mp. Am intrebat prin februarie cand mi am facut eu acvariul.
Am fost la o geamgerie din Podul de Fier si ptr un acvariu de 120x30x45 cm am platit 100 lei sticla de 8 mm, cu tot cu manopera de taiere.
Siliconul m a costat 20 lei si l am lipit acasa. A iesit mai bine decat ma asteptam la pret final de 120 lei.
Filtrul il avea de la primul acvariu de 25 l si l am reutilizat la nano. Nu face curenti f puternici ptr pesti, ptr ca am vazut ca innoata in tot spatiul si chiar si in fata lui fara pb.
 
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com