| Message |
|
|
koala wrote:
razvan wrote:...va contrazic, in privinta acvariului lui dales.
ala nu se incadreaza in limitele dimensionale, si ar putea fi numit , prin comparatie, gigantic ;)
pacat ca nu mai este pe galeria veche "veioza lui koala"
pe linga ca avea un anubias criminal, crescut pe un mopan de miliarde, mai avea si citiva neoni, de amoru' artei.
...
... pentru ca s-a reparat galeria foto, iata pozele de care vorbea razvan ...
Si aici puteti vedea noul setup al "veiozei" primite de la Koala, alaturi de noul "stapan"
Deocamdata veioza nu gazduieste nici un pestisor 
|
 |
|
|
Dolly wrote:
Magda wrote: mi-am luat conconiusi. Pana acum imi plac cum se comporta si cum dau in acvariul meu alaturi de Leeri
Alegere inteleapta.  Sa stii ca pestisori mai dragalasi ca acestia nu imi puteam imagina ca exista!!! :-) La mine in acvariu s-au acomodat imediat nu exista sa treaca cineva pe linaga bazin si sa nu se adune gramada. Mie una, imi sunt tare, tare dragi. :-)
Yeap, si mie imi devin din ce in ce mai simpatici. Mi-au colorat si inviorat acvariul.  La toata lumea a placut.  Ma cam supara ca atunci cand aspir substratul se aduna toti gramada exact langa clopotul cu care fac curatenie. Si trebuie sa fiu cu mare bagare de seama sa nu trag si un conconius odata cu mizeria 
|
 |
|
|
Intre timp mi-am raspuns cam singura la intrebari  Asa ca am renuntat la ideea cu Botia (se fac muuult prea mari) si la sfatul cuiva (nu spun cine, persoana importanta :smecher: ) mi-am luat conconiusi. Pana acum imi plac cum se comporta si cum dau in acvariul meu alaturi de Leeri  Se cam ignora reciproc
La multi ani! !:-)
|
 |
|
|
Am fost ieri la un magazin de specialitate si am vazut Botia macracantha la vanzare. Acum....vazandu-i asa, pe viu, mi-au placut mult mai mult dacat atunci cand i-am vazut prima oara pe net  Si cum Dalles intr-un post anterior imi sugera ca la Leeri mei ar merge si niste Botia m-am gandit sa fac o achizitie.
Am citit despre conditiile in care trebuie sa vietuiasca, ce comportament au etc... dar as avea niste intrebari suplimentare la cei care au sau au avut de'aface cu pestele asta:
1. Am vazut ca poate ajunge la dimensiuni de pana 30 cm. Nu e cam prea mult pt acvariul meu de 120? :o
2. Se simt bine si singuri sau e bine sa fie cel putin in pereche?
3. Am un covor de marsileia. Va mai rezista dupa aducerea unui botia?
4.Chiar nu se poate stii care este femela si care este masculul? (din ce am citit eu pe net asa reiesa)
|
 |
|
|
Al meu acvariu de 120 de l sta numai pe rama lui de plastic venita odata cu capacul. De 6 luni de cand il am n-am avut nici o problema. 
|
 |
|
|
krang wrote:Aoleu la intrebarea cu feriga m-ai incuiat definitiv.Nici vanzatorul de la petshop nu a stiut sa imi zica mare lucru despre ea si nici poze nu am gasit inca pentru. a putea sa imi dau seama despre ce planta este vorba.Planta chiar seamana cu feriga normala si are o culoare verde inchis.Radacinile sunt negre si puternice.
Seamana cumva cu asta?
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu se pune in filtru, sa poata trece apa prin ea (prin turba). Eu asa am procedat. Numai ca depinde de filtru. La al meu, Resun, a fost loc si pentru turba.
|
 |
|
|
Se gasesc. Am eu. Dar n-am apucat sa-l masor 
|
 |
|
|
Bun venit iti spun si eu! Speram sa gasesti aici comunitatea de acvaristica potrivita tie! 
|
 |
|
|
...Sau...poti citi aici si incerca sa-l salvezi 
|
 |
|
|
Sunt dezamagita! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Iar mesajul din partea lor, poate ca sunt eu prea sensibila, dar mi se pare ca e si ironic. Parca ne cam iau peste picior....
|
 |
|
|
BLeeD wrote:Acum vad pe Realitatea TV - 5.3 grade , durata 3 minute, la adancime de 145 km.
Au fost doar 7 secunde, slava Domnului 
|
 |
|
|
sorel777 wrote:
MARELE ALB wrote:Tu ai vazut vreodata pesti cu ochiu' scos de cite un betta? Ai vazut vreodata un betta "dormind" in stilu' lor pe cite o frunza de Ceratopteris si smulgind efectiv ochiu' vreunui guppy care trecea si el p-acolo?
Poate ai tu niste samurai de moda veche. Eu am un mascul de betta de 1 am, care doarme exact cum spui tu 20 de ore din 24, si caruia i se plimba pe la bot 5 pui de black molly pe care ii ignora complet.
De black mooly nu s-au luat nici la mine. Au convietuit foarte bine. De guppy insa s-au luat. Cred ca ii enerveaza coditele lor colorate si voalate 
|
 |
|
|
S-a rezolvat cu bine  Acvariul si-a gasit un nou stapan 
|
 |
|
|
Eu am impresia ca lui chiar ii place sa i se dea atata atentie si importanta
Tare mi-e teama ca se distreaza pe baza noastra 
|
 |
|
|
voodoo_SS wrote:asavoda man sa vi la mine sa imi pui si mie pozele sa vada si lumea ce bezztiuze am ca eu habar nu am cum sa le pun dau o bere!  si daca tot ai multi pui de gup adumi 2 3 femele ca ai vazut ca nu mai am ! si mi"ai zis tu ,,te informezi" da man eu intru in fiecare seara paci mai vad ce a mai zis dooly si alti  asa ca va salut pe toata lumea  :respect:
Tu de semne de punctuatie nu ai auzit? :o Stii,alea de dau sens unei fraze si o fac inteligibila  Greu inteleg ceva din posturile tale si nu cred ca sunt eu de vina 
|
 |
|
|
Superba!!!! :bverded:
Asa e culoarea ei si in realitate? Sau ii da o nuanta de mov si lumina de la capac?
Are parfum de vanilie? Asa parca stiam
Mi-as dori si eu tare mult sa infloreasca si ea mea, dar n-am inima sa o las sa creasca in defavoarea celorlalte plante 
|
 |
|
|
sonyk wrote:3saptamani??? cum pot grabi ciclarea?
ce este aia piatra de aer?cum arata?
si de unde fac rost de substrat?
Ai fi putut grabi ciclarea daca aveai un acvariu vechi, deja ciclat, din care luai apa pt asta nou. Asa...nu prea poti grabi ciclarea. Dureaza "putin"pana se aseaza acvariu. Va trebui sa ai rabdare. In acvaristica, pentru ca treburile sa mearga bine si sa nu se lase cu tragedii (a se vedea imbolnaviri, decese...etc) trebuie rabdare...muuuulta rabdare
Piatra de aer este o piatra ce seamana cu piatra ponce  Ea se ataseaza de obicei la o pompa de aer. Aerul va trece prin porii pietrei si va scoate bule in apa.  Cam asta e pe scurt.
Cu substratul nu prea putem sa te ajutam pt ca nu suntem din Constanta. Ar trebui sa cauti la magazinele de profil.
Si asculta de sfaturile celor de aici pentru ca nimeni nu-ti vrea raul. Si oricum, nu cred ca vrei sa ai dezamagiri de la inceput, adica sa vezi cum ti se imbolnavesc pe rand pestii si incep decesele. 
|
 |
|
|
|
Mda...si eu ma bucur ca i-am gasit o casuta si un suflet drag. Cred ca are mai putin de 4 luni, caci am descoperit ulterior ca avea mai putin de 2 luni atunci cand l-am gasit. Persoana care l-a luat mi-a spus ca nu a mai vazut un pisoi asa mic :-)
|
 |
|
|
Dolly wrote:
fr0ggy wrote:cam ce as putea sa le dau de mancare ? am vazut ca prietenul respectiv le da pesti...
Sper sa nu zic vreo prostie, insa iti povestesc ce am vazut eu cu ochii mei intr-un pet-shop. O tarantula destula de marisoara si linga ea un pui micut de hamster... M-am mai uitat prin magazin si la plecare am trecut iarasi pe linga tarantula. Ei bine, puiul disparuse. Asadar am presupus ca ar face si asta parte din hrana lor. L-am intrebat pe vinzator si acesta mi-a confirmat supozitia. Mi-a zis ca au hamsteri o gramada care se inmultesc foarte repede si cum nu au cui sa-i vinda pe toti....
Pai se stie ca puii de hamster ajung in petshopuri-uri sa fie hrana pentru restul animalelor (taratule, igoane, soparle, serpi etc.) 
|
 |
|
|