[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Magda
Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
cristinucu wrote:E posibil sa creasca in acvariu plante care plutesc pe apa?
Sunt micute si arata ca niste plante cu un fir micut ca o radacina.

Da, e posibil. Probabil e vorba de lintita.
osa wrote:Si pe langa asta tot incerc sa uploadez niste poze, despre acvariul meu si nu pot. Zice ca depasesc spatiul. acuma, ce pot sa fac?

Capacitatea alocata fiecarui user pentru albumul foto este destul de redusa. Va trebui sa micsorezi pozele
Arata "curatel", bine gandit si nu l-ai aglomerat cu pesti.
Ca sugestie as spune sa pui un fundal negru sau bleu. O sa dea mult mai bine decat acum cand se vede peretele.
Si...niste plante in plus care sa-ti faca tufe ar fi de efect.
Gata, vad ca merge galeria. Asa ca am adaugat si eu cateva poze facute la acvariul meu de 120 l si la pestii ce-l populeaza (in sfarsit se vad si ei ca toata lumea ma intreba unde sunt pestii )
Poze, deci, aicisa :-)
paulc wrote:In primul rind se numeste 'declorinare'.

Rusine sa-mi fie! Sorry, pentru pocirea denumirii
osa wrote:Pai tocmai astai problema! declorificarea

Cum pot sa declorific 120l de apa. unde il pot stoca?

Pai ciclarea acvariului si declorificarea apei sunt doua lucruri diferite.
Eu zic ca ai doua variante:
1. nu pui plantele de la inceput, umplii bazinul cu apa direct de la robinet(dupa ce ai pus substratul), pui filtrul si il lasi asa cateva zile asa. Dupa care poti planta. Il mai lasi 2 saptamani si adaugi si pestii;
2. strangi toate vasele din casa posibile (damigene, sticle de 5 l, galeti etc.) pui stapanire si pe cada , lasi apa asa vreo doua zile, plantezi acvariul si pe urma pui apa.
Sau, daca ti-a ramas volum de apa neacoperit de vasele mentionate mai sus, poti sa te ajuti cu AquaSafe.
No, ca incepe :o Puneti-va centurile de siguranta
Sper ca ai pedepsit cum se cuvine "ceata de scandalagii"
Ciclarea se poate face cu bazinul deja plantat. Numai apa pe care o pui dupa introducerea plantelor sa fi stat vreo 48 de ore inainte la declorificat.
Iar nu merge galeria? Am "vrutara" sa adaug si eu niscai poze facute recent la acvariul meu, dar...no chance smilie
MARELE ALB wrote: ....... n-o sa uit niciodata topicu' ala .......

Nici eu, cel mai "tare" topic
alina_g wrote:La el nu era vorba despre un acvariu normal.

E o ea.

alina_g wrote:Credeam ca pentru unele afirmatii ale mele nu era nevoie de argumentatie, pentru ca argumentele le stiati singuri.

Recunosc, am destule lipsuri.

alina_g wrote:PS. Nu cred ca pe tine se poate supara cineva.

Multam' Desi...ai fi surprinsa....

alina_g wrote:La multi ani!

La multi ani si tie! Si bine ai revenit in "business".

P.S. Cristal....scuze de off topic
alina_g wrote:QED

Nu...chiar...Alina
De acord cu ce ai scris.
Dar...Eu stiu ca intr-un acvariu normal, sanatos, este de ajuns o aerare realizata cu ajutorul filtrului.
Faptul ca au fost variatii de temperatura (vezi 27) acestea s-au datorat tratamentului pe care Cristal l-a aplicat.
So, nu eram deacord cu suplimentarea aerarii, in mod curent , de o pompa de aer.

P.S. Ma bucur ca ai inceput sa detaliezi si sa-ti argumentezi afirmatiile. :-)
Si sper sa nu te superi pe mine.
alina_g wrote:
cristal wrote:Am schimbat vreo 12 l de apa, am pus 1 lingurita cu varf de sare la 10 l. Prea putin? Mi s-a parut mult o lingura la litru. Am citit ca betta nu sunt amatori de apa sarata. Pestii nu mi s-au parut prea fericiti in noua apa. Trebuie aerare? Am doar filtru, nu si pompa de aer. Am scazut temperatura la 27.

Iata si una dintre principalele cauze care genereaza probleme mari in acvariul tau.

Aerarea este esentiala intr-un acvariu si trebuie sa functioneze continuu (zi si noapte).

Da-mi voie sa ma indoiesc ca asta ar fi problema.
Motive: Pestii afectati de boala sunt: betta si molly.
Din cate stim betta sunt pesti care respira la suprafata apei, asa ca...nu prea ar avea nevoie de o aerare deosebita.
Molly...hmmm, molly au nevoie de aerare, dar eu le-am facut-o mereu numai cu ajutorul filtrului, prin agitarea (nu prea tare) a suprafetei apei si n-am avut niciodata probleme cu ei.
Asa ca...nu vad rostul unei aerari deosebite in mod curent. Poate doar acum ca sunt bolnavi si au fost puse atatea medicamente in apa. :-)
Si o smecherie pe care am invatat-o si eu...de la altii: artemia e fotosensibila. Adica se va aduna acolo unde e mai multa lumina. Deci iti va fi mai usor de recoltat daca directionezi un flux luminos spre sticla (recipientul) in care sunt puse ouale la eclozat. Partea expusa la lumina se va face portocalie, aia sunt puiutii de artemia
Sau...la gradina zoologica, desi...am inteles ca deja sunt plini de broscute din astea aduse de diverse persoane, care isi dau seama, cand broscuta ajunge prea mare, ca nu o mai pot tine
Ar trebui interzisa comercializarea lor smilie
razvan wrote:fernet,..

Uite...recunosc ca asta nu stiu ce reprezinta
Leo2003 wrote:Nici la mine buturugile de mopani nu mai coloreaza apa.

Mda, asa stiam si eu ca se cheama corect, mopani Dar daca am vazut ca toata lumea zice in jos si in sus "mopan"....Am lasat asa.
Eu am procedat cum am procedat la vremea aceea pt ca: am pus buturuga, luata din magazin, in bazin seara, iar a doua zi cand am aprins lumina m-am ingrozit Nu se mai vedea nimic, nimic in acvariu. Nu se vedeau pestii si nici plantele, in halul ala imi colorase apa. Si nu exagerez. Asa ca m-am speriat.
Eu am procedat cam asa cu buturuga mea de mopan (la vremea cand am cumparat-o):
1. Am fiert-o cateva ore (am inteles pe urma ca e inutil);
2. Am lasat-o intr-o caldare cu apa cam 2 saptamani, timp in care am schimbat zilnic apa din galeata.
Concluzia...: cand am pus buturuga in acvariu nu a mai colorat apa. Asa ca, daca vrei sa nu lase nici un fel de culoare in apa ta, cred ca va trebui sa o lasi destul de mult timp in apa intr-un alt vas si sa tot schimbi apa,
koala wrote:... eu as fi "legat" Anubiasu' ala mai jos, mai spre baza lemnului [ asta ca sa evit umbrirea excesiva a bazinului atunci cand frunzele noi or sa deie buzna ] ... in rest, numa' de bine ...

Mda, te cred, pentru tu gandesti si practic si vorbesti si din experienta Noua stapana, insa, se ghideaza mai mult dupa aspectele estetice. Si i-a placut asa de mult forma buturugii incat, la inceput, nici nu vroia sa mai puna vreo planta pe ea. Asa ca am lasat-o pe ea sa aranjeze plantele exact cum vrea. Si a vrut sa se vada cat mai mult din buturuga.
Si..., nu prea e de bine... Pe substrat am plantat marsilea, care asa cum este ea, nepretentioasa, tot nu vrea sa mearga. Frunzele se usuca in numar mare desi schimburile de apa si adausul de fertilizat lichid este destul de des.
In plus au inceput sa apara algele alea de seamana cu matasea broastei. smilie
Va recomand sa vizitati Springtime-ul din Floreasca sa vedeti acolo minunatie a acvaristicii. Se gaseste acolo un acvariu la cam 200 l ce aduce mult cu cel prezentat mai sus. Dar, ce-i drept, ii lipseste substratul albastru. In rest numai "frumuseti". Castele, cap de mort, scoica ce scoate bule....etc.etc.... Si desigur, nu lipsesc carasii

Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Go to: