[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adu
Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
SI PENTRTU SONDA
vroiam sa intreb daca e buna una ca aceasta:
http://www.okazii.ro/catalog/37468554/pH-controler-sonda-reincarcabila-solutii-de-recalibrare.html#galerie
da frate ) sa stii ca ar trbuii eu am aruncat`o asa in gluma da vad ca pretendenti sunt)
gata ca pana avem un cuvant de zis ne iau astia la ture ca facem off-topic pana una alta : stam in umbra si complotam/... si dupa lovitura de stat ca la revolutie
io nu zic ca ai suprapopulare acolo ca nu crezi
dar uite problema care cred eu ca o ai referioare la excrementele albicioase mi s-a intamplat si mie. e foarte usor uite aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10261.page
eu ma axez pe :
- Aqua Medic Easy Line 150
Unitatea de osmoza inversa Easy Line este un aparat compact si puternic care indeplineste cele mai inalte cerinte privind calitatea apei.
Un filtru de sedimente retine toate particulele mai mari de 5 µm si filtrul de carbon protejeaza membrana prin indepratarea clorului.
Modulul de osmoza inversa este compus dintr-o membrana, casa membranei si un restrictor de debit. Folosind cea mai noua generatie de membrane TFC (Polyamide / Polysulfone) se asigura in acest fel cea mai buna calitate privind tratarea apei, asigurand astfel o rata de recuperare a concentratiei de aproximativ 3-4: 1 trecere, si o rata a rejectiilor de la 95 la 98%.
Pentru purificarea apei potabile, cca. 150 litri pe zi.

sau

- Aquatic Nature Aqua Standard SP
Sistemul contine:

* filtru de carbon activat INLINE
* filtru fin de 5µ INLINE
* membrana 60 GDP cu constrictor de flux, care permite o curatare permanenta a membranei, in timpul functionarii
* furtune pentru conexiune la apa si garnituri
* contine sistem de prindere pe perete

aveti alte idei? si daca nu pe care la-ti alege?
inca un constantean) s-ar putea as facem un partid aici cu putere de decizie)
bine ai venit
a desigur, problema era exact cea a rotorului , capacul dinaintea lui nu trebuie inpins foarte tare... exact atat cat are el cantul, cine are isi poate da seama foarte usor, e silentios, atat cat sa pot dormii cu el la aprx 1 metru de el si sa nu il aud deloc.(mai tare aud bolboroseala de la difuzorul ceramic).

De curatat nu l-am curatat inca, si nici nu cred ca o sa o fac prea curand, estimez ca la 20 de litrii pe care ii am cu nano de la semnatura, in cam 2- 3 luni.

Ceea ce ma nemultumesc ar fi debitul de doar 150 l/h. as fi optat pentru un 200 de l/h asta pentru o mai buna circulatie a apei. chiar si cu sprinkler nu e exact ce as vrea.... DAAAR in limita "ok-ului", incat toate plantele mele sa ajunga sa prinda din nutriintii cu care le servesc in fiecare zi
.... in schimb nu am masurat debitul real....

daca mai exista vre`o intrebare.... cu placere
Trebuie sa mai achizitionez un PH-controller(cel mai probabil facut de cineva... ca eu nu ma pricep......nu socotim sonda in pret)si un osmozor.
Bugetul in care ma incadrez este de aprx 7 mil.

Daca imi puteti recomanda produse si.sau comercianti atat pentru osmozor, controller dar si sonda de ph, va sunt recunoscator.

E prima data cand achizitionez asa cva si nici nu sunt prea familiarizat cu ele. deci orice sfat despre detaliile produselor, la care ar trebui sa fiu atent sunt bine venite.
se poate inchide. multumesc frumos. am luat un boyu.
salut il iau eu ca si asa esti din constanta.
bun am un micro care nu e deloc in apele lui pun niste poze si descriu comportamentul.
image
image
image
image

deci de mentionat este ca doar ce am pus un filtru extern am luat un boyu, nu am pus bacterii, in schimb am stors bacteriile din butretele de la filtrul celalt. L-am spalat chiar la in-ul filtrului.exact unde stau pestii in tufa de H.Z. e posbil sa fi ajuns si pe jos , dar nu cred ca afecteaza cu ceva.din contra.

este cel mai izolat peste sta deasupra tufei, este apatic, la un moment dat nu stiu daca el sau altu era pe duca rau in sensul ca statea inota apatic si el si a ajuns si cu burta in sus la un moment dat.
nu pot sa zic daca e dropsy .... nu e chiar umflat, are un pic de cocoasa, se poate observa si in poze.
la un momnet dat cel care era cu bura in sus, avea parca coada plina cu aer, tragea de el sa revina pe pozitie pentru ca , coada lui o lua in sus(ma gandesc ceva la vezica?) pe cand la el coada parca sta mai mult in jos.
cea mai sanatoasa este o femela care dupa cum am mai zis mai sus este decolorata cu aripioarele portocalii, ea sta la baza plantelor.in rest nu mai vad... altceva prin acvariu

mai mentionez ca 2-3 zile nu am avut co2. ph a crescut la 7,6.de ieri am reinceput aditia. de mancat ultima data au mancat foarte bine grindal.(nu stiu sa zic daca mult sau putin ,dar sigur copios)

si mai este un mascul are are un punct mai mare pe o parte a corpului ca si cum mai multe puncte s-ar fi unit. nu pare ciuperca sau ceva, asa este de cand a venit,il tin sub supraveghere in orice caz.
Se mai adauga la Hardwere: un filtru extern Boyu EF-50, si un difuzor ceramic.

Am sters ieri geamul de la bec(ma mir cum se mai trecea lumina ), am spalat burelete de la filtrul celalat asa ca sper sa fie in regula,desi e cam albicioasa apa, o mentin cu schimburi de 5 litrii la una - doua zile.

Plantele sper sa inceapa sa isi revina , caci 2 zile au fost private de co2 , au primit doar easy carbo.

pestii.. am o femela care are un comportament cam ciudat.. se ridica de coada ca si cum ar fi plina cu aer(Coada) si are niste miscari asa mai atipice.... se vede ca se trage de ea sa stea dreapta... am mai avut o femela care am zis ca se duce, statea intr-un colt la suprafata ca si cum nu avea aer... eram sigur ca moare... si pana la urma cred ca tregea aer in piept ... se pregatea sa nasca

a si am inceput marea separere a crevetilor in bazinul celalalt

femela.... e cu burta in sus.... se duce.... sau e masculul.... ma f.... sunt praf eu nu stiu care e treaba.... ca nu le-a mers bine la astia.... le-am luat si filtru special pentru ei sa fie apa curata.... schimb de apa sa fie in regula pana se cicleaza complet... desi eu zic ca este... in fine.... vad eu da cred ca renunt daca nu reusesc sa tin niste pesti rezistenti... nu are rost.. tind plante si aia e....
eu zic ca tine fara probleme masa, nu pot sa zic de dusumea , oricum nu iti bate capul
pentru ca masa e la fel de lunga cat acvariul ,este perfect asa este cel mai estetic, daca arunci o privire toate firmele care fac mese si acvarii au dimensiunea la fix.
intrebare:
cum o sa pui la cumpana standul sa fie drept? cu picioare( ) sau cum?
a deci si tu scoti din maneca EasyCaarbo )deci orice om are pactele lui

da zic la fel cantitate dubla de aquabasis, desi dupa cum zici de data asta a tinut mai mult timp,deci la dublu ar trebuii sa fie si mai si.

ar fi o chestie sa ai pui si step 3 sunt curios. - si sa ai si mai mult verde?!?!?! nu stiu ce vrei sa obtii mai mult de atat?doar sa pui mult fosfor si sa se aprinda plantele cand stingi neoanele....

acum am citit topicul tau cap coada (incredibil, extraordinar, deosebit si toate alea)
cu siguranta am sa ignor teoria pe care o credeam sfanta de fertilizare doar cu linia producatorului. U

rma sa fac un set-up la un acvariu de 275 net cu jbl, acum ma mai gandesc, daaar cu siguranta la nano care are jbl am sa adaug ADA step 2 (chiar face minuni).

inafara de ce te-a intrebat alber sunt curios sa stiu la ce valoare ti ph-ul. si daca mai faci curenti prin acvariu inafara de cei de la filtru(cu sprinkler sau fara), pentru ca la cat de dese sunt tufele nu imi explic cum de nu apare nici o nepoftita de alga.
de preferat in constanta, dau la schimb niste scalari care presupun ca sunt toti masculi(zic ca e mai mare probablilitate sa fie masculti decat femele) am 4 si nu s-a format o pereche de 2 - 3 luni, in schimb se bat intre ei. pot sa ii dau pe toti 3 in cazul in care se formeaza perechea...
aha citisem asta si asta se parea ca era problema;) multumesc frumos.
GATA a venit un BOYU ED-05

Problema - trebuia sa exista una....
filtru s-a amorsat ,are un dbit multumitor.
DAAAR rotorul face un zgomot incredibil... filtrul este amorsat, am scos si pus din nou rotorul si aceiasi problema. ideea este ca nu e de la motoras, acesta mergand ok, pentru am bagat in priza fara rotor si nu se auzea nimic, el are un joc cred sau nu imi explic de ce face asa...
deci cred a u prins un mucegai sau ceva de genu o pojghita, au o culoare.... spre verde cred..... nu stiu.

in fine .. o sa mut cat pot din creveti in gradinita....si mut puii dupa cu ei ...
sau

mut parinitii in gradinita si ii scot dupa ce fac pui.

si una dintre femele este foarte alba.... adica se vede portocaliul de pe inotatoare... dar corpun e foarte deschis. aproape alb - de mentinat este ca am scos fundalul negru ca sa ajunga lumina si in acvariu gradinita, acesta din urma fin pozitionat in spatele "nano-ului".
nici o miscare pana acum la icre..... nici macar una mica.... mai exista sansa?

daca nu bag tot crevetii in acvariu gradinita si las puii sa creasca cu parintii.si poate ii mut pe parinti cu crevetii sau fac o mutarea ceva sa supravietuiasca(sa nu fie mancati de padre si madre.

Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
Go to: