Author |
Message |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2010 20:14:46
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Redknee
Member
IP:
|
Ok, acum ceva vreme imi propusesem sa fac un acvariu mai mare in camera(cel actual avand 110L ~).
Initial am zis 300, apoi 500, 400 si pana la urma am ajuns la un elegant 350L cu dim. de 140/50/50.
Hop am facut comanda la acvariu, am mers dupa materialele pentru masa, am dat comanda si la dansa si masa e gata iar acvariul vine undeva saptamana viitoare.
Acuma am o mica problema( pe langa nevasta care s-a facut neagra, mov, verde si inca alte 10 culori cand a vazut ce am lucrat...).
Problema e ca nu stiu daca masa va rezista la ce vreau eu sa fac aici...
Si mini problema 2 e ca masa am gandit-o EXACT la dimensiunea acvariului... Adica 140/50 deci laturile acvariului vor fi EXACT pe marginile mesei... Sigur peste masa voi pune o placa(blat) de pal de 3 cm grosime dar totusi nu stiu daca e bine ce fac... Sau sau fac blatul de pal ceva mai lat si lung decat acvariul?
OkOk...
Ca sa revenim unde doare:
1) Masa tine? Dar podeaua? Mai ales ca masa are 4 picioare pe care se lasa practic toata greutatea acvariului...
Masa e facuta din teava de 4/4/0.2 (cm). Masa e doar sudata, fara suruburi dar metalurgul care a facut-o sustine ca poate sa tina masa la 1000Kg deci cica sigur tine si la 500 cat va avea manevra mea...
2) Blatul asta din pal de 3(cm) va fi suficient sa tina acvariul pe el? (evident blatul sta pe masa...).
Sfaturi? Comentarii?
Poze:
This message was edited 2 times. Last update was at 04/02/2010 20:18:25
|
Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu |
|
 |
adu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2010 20:23:14
|
adu
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c3810d4a9513b028fc0f2a83cb6d7b50.jpg)
IP:
|
eu zic ca tine fara probleme masa, nu pot sa zic de dusumea , oricum nu iti bate capul
pentru ca masa e la fel de lunga cat acvariul ,este perfect asa este cel mai estetic, daca arunci o privire toate firmele care fac mese si acvarii au dimensiunea la fix.
|
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2010 20:25:46
|
Redknee
Member
IP:
|
Sper ca tine ca daca nu ma duc cu ea rupta si acvariul facut praf si-l pun pe mosulica sa le mamance in fata mea bucata cu bucata!
|
Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2010 20:28:10
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Salutare d-le. Da, masa tine. Un pic e atipica pentru masa de acvariu, dar tine greutatea acvarialui tau. Ce ti-as fi sugerat eu, era un profil cornier pe partea de sus si blatul de bucatarie incadrat fix in cornier. O sa pun si eu maine ceva poza cu noua mea masa, facuta pentru 600 litri si-ai sa vezi de ce spun atipica: nu trebuia picioare din acelea ci sprijin pe toata fata inferioara...a mea, eu zic ca tine 2-3 tone  .
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2010 21:18:44
|
Redknee
Member
IP:
|
da, stiu ca trebuia sprijin pe toata suprafata, da stiu ca e atipica, da stiu ca trebuia cornier, da stiu ca trebuia sa i-o bat de cap la ala DAR daca ai vedea cu cine m-am legat la cap... o lasai cum e si daca o facea piramidala!
E un mosulica pe la 60 de ani(inginer metalurg!) cu care nu te poti intelege. Daca el zice ca barbatii au 3 bilute de tabla degeaba ii arati/explici ca au doar 2 de lemn ca el tot 3 de tabla vede! Efectiv NU AI CU CINE!
Am mers, am dus materialele, i-am explciat ce si cum(exact cum zici, cu sprijin pe toata suprafata inferioara, corniere pe margine pentru blat, etc...) si mi-a spus degajat Da! ASA FACEM!
Ma suna a doua zi si imi spune ca proiectul a suferit MICI MICI modificari dar im mare e la fel!
Cand ajung... exact ce vedeti voi am vazut si eu... Ce sa mai zici? asta e... Acvariul aproape ca imi bate la usa, pestii nu mai au rabdare... Mna...
Asta e...
Te legi la cap cu batranii... Te iau durerile de cap...
Oricum multumesc tuturor de opinii si sfaturi, probabil cornier pun eu ca am un amic in bloc cu aparat de sudura si ne descuram noi cumva...
P.S acuma vad ca 2 din picioare sunt si putin strambe... Respectiv cele de pe una din lateralele mici... Sus au distanta 51 iar spre baza au 50... In fine... Putin stramba, total altfel decat am cerut dar acuma asta e...
Nu am timp sa stau de capu` lui sa faca alta.
In mod normal i-o bagam pe anus in sus si o scuipa cum ii cantam eu da e si mos, si capos si nu am nici timp.
P.S Mi-am propus sa tin in el 7 papagali.
This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2010 21:21:17
|
|
 |
narcis.b
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2010 21:53:43
|
narcis.b
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2721281134a705354da827.jpg)
IP:
|
Fara probleme ,tine,darrrr exista totusi un dar,pentru ca vad in foto ca vrei sa o pui pe parchet ar fi bune niste talpi mai late in capul picioarelor,sa nu ai srpriza ca se lasa o lama de parchet
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2010 00:19:40
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
1.De acord cu Narcis.
2.Sigur tine masa, daca nu crezi cheama 4-5 prieteni si urcati-va pe cadrul metalic.
3.Cadrul, il vei imbraca in PAL?
Daca da, vei avea alte dimensiuni exterioare(grosimea PAL-ului)
4.La 350 de litri banuiesc un extern, unde il vei baga sub masa? Sau va sta langa masa?
5."Sau sau fac blatul de pal ceva mai lat si lung decat acvariul?"
DA
|
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2010 01:00:56
|
Redknee
Member
IP:
|
Pei da, daca imbrac scheletul in pal fac blatul mai lung cu grosimea palului ca sa acopere frumos dar poate nu imbrac in pal.. nu stiu inca, poate il vopsesc.
Filtru extern clar, Tetratec EX 1200 care ajunge maine-poimaine si va sta sub acvariu undeva pe acolo... gasim noi loc.
Sub talpi bag niste cercuri de cauciuc mai gros, vreo 2-3 sub fiecare picior iar pe blat sub acvariu pun polistiren de 2cm.
Parchetul ala e dala comunist, sunt inca uimit la ce rezista, e din stejar nu laminaturi ordinare cum sunt acuma pe piata si oricum picioarele au sudata talpa pe ele, nu e teava goala.
Toate se rezolva
P.S de cei 7 blood parrots nu zice nimeni nimic?
This message was edited 1 time. Last update was at 05/02/2010 01:01:15
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2010 13:03:44
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Acvariul meu are 100x65x55(65 latimea)
Am facut masa din pal fara pic de cornier
Dar are 6 picioare
Ca in filmul" Pacala" 6 picioare
Astia m-ai batrini stiu despre ce film vorbesc
Si tine fara probleme
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
narcis.b
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2010 18:54:48
|
narcis.b
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2721281134a705354da827.jpg)
IP:
|
Hai mai repede sa vedem apa in sticla!si parroti inauntru
|
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2010 21:44:53
|
Redknee
Member
IP:
|
E, sa nu ne pripim... pana la papagali in apa am de facut backgroundul.
Am vrut sa-l cumpar ca nu era f scump dar m-am enervat grav cand am vb. cu firma care le vinde si am fost anuntat ca fix ce imi trebuie nu au dar probabil la sf. lunii o sa fie, probabil.
Asa ca F.U cu firmele voastre il fac in garaj ca scule am, timp este si polistiren am cat sa izolez o vila tiganeasca...
Da... apropo... Am gasit un polistiren gri/negru(mai mult negru decat gri) si as vrea sa fac din el back-u DAR nimeni de la Baumax nu a stiut sa-mi spuna daca e vopsit in ceva toxic sau cum au facut polistirenu negru...
Stie cineva ceva de polistirenu asta? Negricios? E toxic? Nu e?
Vreau negru pentru ca pot face ceva MULT mai deosebit ca si colorit cu el decat cu cel alb care trebuie incarcat mult mai serios pentru ca nuanta...
In fine am eu un pitic pe ramasitele de creier si vreau eu cu negru dar nu stiu daca e toxic au ba.
|
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2010 15:58:40
|
Redknee
Member
IP:
|
Mai am o intrebare...
Pe masa metalica vreau sa pun polistiren(de 2 cm), peste el blatul de 3cm grosime si peste blat iar polistiren(de 2cm) pentru ca masa nu e chiar la boloboc si daca pun direct blatul pe masa are balans pe diagonala.
E vreo problema cu atata polistiren? Adica si sub blat si peste blat? Ma gandesc ca asa mai preia din presiune si se mai echilibreaza...
|
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2010 22:58:44
|
Redknee
Member
IP:
|
E gata si backgroundul, ma rog, "sculptatul" in polistiren, zilele urmatoare aplic silicon peste si nisip+mini pietris de diverse culori(aramiu, gri, negru, maro) pentru a da aspect de piatra.
Revin cu poze noi pe masura ce avansez.
P.S mai am putin de lucrat caci unele "pietre" sunt cam colturoase si patratoase dar in mare e ok zic eu.
P.P.S Stie cineva cum pot taia tot spatele backgroundului? L-am facut din polistiren de 10 cm grosime si nu imi trebuie decat maxim 5 si deci trebuie feliat, idei?
Astept pareri.
|
|
 |
|