De regula mulinezii sunt pajnici, pana si luptele dintre masculi sunt mai mult joaca de cat razboi.
Cred ca faptasul este altul, daca este apatic posibil sa sufere de finrot sau tail rot.
Pune poze cu el ca sa putem sa ne dam cu parerea si date despre bazin si parametri apei.
catalin_cj wrote:
ironiile oamenilor care au si ei un acvariu acasa cu 5 pesti si dau sfaturi de mari acvaristi sau care fac meseria asta pentru bani ma amuza doar .
eu vad un lucru normal sa iti expui o idee care sa poata fi dezvoltata daca aveam cunostinte de acvaristica il facem direct nu ceream sfaturi ( singura cunostinta de acvaristica erau cateva emisiuni vazute pe tv cu cateva acvari facute prin STATE tot asa facute prin dormitore )
Taticu, ironicii astia de pe aici i-si iubesc pesti, acvariile, plantele si sunt instare sa-ti dea in cap pentru ele, asa ca nu te mira de raspunsuri Profit zici..... ma faci sa rad " ironiile oamenilor care au si ei un acvariu acasa cu 5 pesti si dau sfaturi de mari acvaristi" Pot sa am si unul singur, daca am 100 nu sunt mai acvarist Oameni astia investesc bani, pasiune, timp doar ca sa creeze conditi optime in acvariu lor, in COLTUL LOR DE NATURA.
paradoxx wrote:cat de super draguti sunt tetrazona,nu stiam ca au o asemenea personalitate.Sa nu iti scada pasiunea care o aveai pt ei la inceput,sunt niste pestisori intr-adevar impresionanti
Multumesc @Paradoxx
In legatura cu plantele mele, are cineva o explicatie?
Revin cu o problema.
De ceva timp am probleme cu valisneria gigantea, efectiv i-i putrezesc frunzele di nu stiu ce sa-i fac.
Restul plantelor nu au nici o problema.
Fertilizes cu easy carbo, profito si kalium potasiu plus co2 o bula pa secunda cu reactor din filtru de apa.
Dca shimbi toata apa nu deciclezi acvariu dar supui pesti la stres din cauza ca apa noua nu are aceasi chimie cu cea veche.
nisipul pori sa-l speli linistit, dar cu apa curata si fara detergenti.
Bacteriile inplicate in ciclul azotului nu stau in masa apei, ele adera la diferite suprafete printre care si substratul, dar cea mai mare parte o gasesti in filtru unde pot adera usor la materialele filtrante dedicate filtrarii biologice si unde intalneste curentul de apa format de pompa filtrului, curent ce le aduce oxigenul necesar supravietuiri si substantele nutritive
Sera bakto pur bai de scurta durata conform cu prospectul intrun recipient separat.
Mare grija la aerare in timpul tratamentului si la faptul ca acest produs decicleaza daca este introdus in acvariu comunitar.
Este slabita si sufera de paraziti intestinali, o poti trata cu metronizadol sau furazolidon.
uite si tratamentul recomandat de colegul nostru Koala
koala wrote:
... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...
da un reset total. pune nisip (non roz, albastru sau alte minuni) nisip quartos, neutru dpdv chimic.
scoate toate bucatile de plastic colorat de acolo. (Copilului ii place nu-i un argument normal: invata-l pe copil ce-i frumos, normal in natura, nu invers. Fara suparare dar copilul trebuie ghidat de cel cu experienta in viata asta (parintele, ar trebui) nu invers. Invers poate mult mai tarziu, daca va fi cazul)
Incepe un acvariu in concordanta cu natura, cu lucruri vii, nu plastice si nisip roz-galbui, si poate n-o sa-ti mai moara pestii. Te-ai intrebat, oare, cum a auns pietrisul ala sa aibe culoarea aia?
Am si un ancistrus si nu interactioneaza cu rechinul, ba chiar dorm in aceasi ascunzatoare In ce priveste tetrazonele si-au invadat lectia când au abordat ventuza, imediat le-a ar?tat spini si de atunci efectiv o ocolesc
Decuplarea galvanica este sfanta Apropos siguranta diferentiala nu te va proteja daca accidental vei atinge nulul de lucru si faza, ia este raportata la p?mânt.
Si înc? ceva, daca nulul de lucru atinge accidental de ceva pus la p?mânt vei r?mâne in bezna.
Urmaresc cu interes acest topic, o sa trec cat de curand la sump Este super faptul ca detaliati constructia sump-ului ca toata lumea sa aiva acces la documentatie
Dca te uiti atent in firida electrica din care esti bransat ai sa observi ca nulul de lucru este legat cu nulul de protectie la fel cum si pe stalpi din 300 in 300 de metri nulul de lucru este pus la pamant.
Restul de sigurante nu sunt de geaba si nu trebuie sa fie de proasta calitate, ele alimenteaza niste circuite si la un eventual scurt circuit trebuie sa rejecteze doar acel circuir.
Montarea unor sigurante de calitate proasta duce la rejectarea circuitul principal din cauza timpului de raspuns mare si a calibrarii indoielnice a respectivului disjunctor.
Montarea unei sigurante diferentiale este intradevar foarte benefica