Perfect, multumesc, nu stiam ca are acelasi efect daca este intr`un filtru inter sau intr-un filtru extern.
Mai am o intrebare, care este diferenta daca pun efectiv siporax in acvariu(zic si eu ca sa inteleg cum functioneaza)
IP:
Bacteriile traesc si in substrat dar in num?r mai mic, daca ai pune direct siparax in acvariu ar contribui la filtrarea biologica dar cu un randament mult mai mic.
In filtru se formeaz? niste curenti de apa care aduce mutienti bacteriilor si oxigen iar suprafata foarte poroasa a siporaxului faciliteaz? aderarea bacterilor la el
IP:
Astazi am marit gasca cu un Labeo Frenato multumita lui @bigman caruia tin sa-i multumesc si pe aceasta cale Toate bune si frumoase pana la introucerea in bazin a rechinului cand carcotasii au sarit direct pe el intr-o ploaie e ciupituri si sacaiala continua. am zis ca sa terminat toatata afacerea, aistia, bestiile astea dungate ii vor face o freza pank Saracul fiind speriat si picat ca din oala intre niste borfasi, draci goi ca nu pot sa le spun alfel, a incasat ceva bubuiala pana sa trezit ca boxiorul din pumni si a inceput sa-si arate colti si usor usor lea aratat cine e cu adevarat seful in acvariu luindui la bani marunti Cei drept mi-a stat inima in loc vazand ce sa intamplat la primul lor contact, am zis frate sa dus dacu toata treaba si deja ma pregateam sa-i fac mutatia in alt domiciliu. Fratilor a dracu natie tetrazonele astea , daca labeo nu era destul de tupeist si puternic i-l faceau pilaf erau roi in jurul lui de parca erau pirania cu atacuri in haita din toate directiile cu putinta. Vreau sa cumpar si kuhli loah dar ma gandesc cu groaza la reactia terazoanelor, caci kuhli sunt timizi si nu dispun de asa tupeu ca rechinu. Cred ca o sa scot tetrazonii in momentul introducerii pestisorilor kuhli si o sa-i tin separati cateva zile ca la momentul reintroduceri sa fie timizi cu coada intre picioare, sper Mi-e tare frica de faptul ca i-mi fac griji de reactia tetrazonilor si sa am probleme teritoriale intere Labeo si kuhli. Nu stiu cu plm s-o mai dau cu astia, deh toata lumea mi-a spus ca e popa si i-o nimic Betmen, Betmen
si un filmulet scurt cu rechinul meu
Ps @Lucian cu parere de rau dar functia Youtube nu functioneaza
Lucian: functioneaza, functioneaza dar cu link-ul pe care il copiezi din fereastra browser-ului de sus din campul unde scrie adresa de web. In cazul tau acesta este https://www.youtube.com/watch?v=X_m8zrvq4lw&feature=youtu.be. Daca nu ma crezi da click pe link-ul dat de tine si vezi ce scrie sus
This message was edited 5 times. Last update was at 09/11/2015 23:49:45
IP:
Mersi lucian, eu am pus link-ul care ti-l da dand incarci filmuletul si nu functioneaza.
Rechinul meu curcubeu si-a revenicat deja fundul acvariului si o ascunzatoare de sub lemne si le pazeste cu mare darzenie Totusi i-mi pare destul de agresiv, alearga tetrazonele cu freneticie daca i-i calca teritoriu, i-mi este frica sa nu le gasesc ciufulite oare ar trebuii sa-mi fac griji?
Cu placere omule si sa te bucuri de el !
Eu zic sa nu-ti faci griji pentru tetra, sunt suficent de rapizi incat sa nu le faca daune, in schimb te sfatuiesc sa renunti la kuhli, eu cred ca n-au nici o sansa, ii sacrifica repede periculosul. Si cred ca nici o specie de fund nu-i rezista. Daca te gandesti la curatenie, eu zic sa bagi niste melci, melanoides, pomaceea si nu numai, de aia nu se leaga.
IP:
Am si un ancistrus si nu interactioneaza cu rechinul, ba chiar dorm in aceasi ascunzatoare In ce priveste tetrazonele si-au invadat lectia când au abordat ventuza, imediat le-a ar?tat spini si de atunci efectiv o ocolesc
IP:
Revin cu o problema.
De ceva timp am probleme cu valisneria gigantea, efectiv i-i putrezesc frunzele di nu stiu ce sa-i fac.
Restul plantelor nu au nici o problema.
Fertilizes cu easy carbo, profito si kalium potasiu plus co2 o bula pa secunda cu reactor din filtru de apa.
IP:
cat de super draguti sunt tetrazona,nu stiam ca au o asemenea personalitate.Sa nu iti scada pasiunea care o aveai pt ei la inceput,sunt niste pestisori intr-adevar impresionanti
IP:
paradoxx wrote:cat de super draguti sunt tetrazona,nu stiam ca au o asemenea personalitate.Sa nu iti scada pasiunea care o aveai pt ei la inceput,sunt niste pestisori intr-adevar impresionanti
Multumesc @Paradoxx
In legatura cu plantele mele, are cineva o explicatie?
This plant food contains many micronutrients (including manganese, boron, cobalt, lithium, molybdenum, copper, tin, nickel, fluorine, iodine, aluminium, zinc, selenium and vanadium).
ProFito does not contain nitrate or phosphate.
Vedem ce lipseste din peisaj - macronutrientii: nitratii si fosfatii... dar pana sa sti cat sa dozezi trebuie sa masori cat ai. Pana sa iti formezi ochiul nu prea scapi de aceste teste.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”